agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2007, 16:17   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-05-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 4
Zeytinde çeltik mi delice mi?

Merhaba. Aranıza tesadüfen katıldım. İki yıldır zeytinlik ile uğraşıyorum. Ağaçların bedenlerine kireç sürmek isterken havaların sıcak gitmesi nedeniyle geç kaldığımı düşünerek, internetten konuyu araştırmak için arama motorundan tesadüfen sitenizi buldum. Gece yarısı çok yorgun olmama rağmen 02.30 a dek mesajlarınızı okudum. Değil bu tarihde 30 yıldır kireçlemenin yasak olduğunu ve nedenlerini öğrendiğim gibi bir çok da başka bilgiler öğrendim. Hemen ertesi gün köylüye kireçlemenin (beden badanalaması) yasak ve sakıncalarını söylediğimde aldığım cevap malum! "Onlar (köylü kendisi için) her şeyi biliyor, yazılanlar saçma."

Ben 2 yıl önce Seferihisar-İzmir den 21 ve 11 dönümlük iki arazi aldım. 21 dönümlük yer eski zeytinlik ama, 15 yıldır hiç içine girilmemiş. Neredeyse orman olacakmış. İçini temizletip eski ağaçları budayarak, deliceleri aşılayarak, kısmen düz sayılabilecek 4.5 dönümlük yere de 235 adet ilçe ziraatin verdiği gemlik tipi fidan diktim.

Köylünün bu fidanlara tepkisi hepinizce bilinmekte. Asla dikme fidanı tutmuyorlar. Gerek hastalıklara karşı dayanıklılığı ve gerekse su ihtiyacını örnek gösterebilirim söylediklerinde. Benim eklemek istediğim de arazimde var olan eski ağaçlarda geçen yıl gördüğüm, pamuklu bitin yerli kalemde olmayıp gemlik ve tirilye tipi eski ağaçlarda oluşmasıdır. Bu yıl da aynı olayla karşılaştım. Tabii traktörle tüm ağaçları ilaçlıyorum her yıl en az 2 kez.

Su ihtiyacına ise daha şahit olmadım. Söylediklerine göre yerli kalemin karpuzu devenin hörgüçü gibi suyu saklarmış.

Bu yıl bordo bulamacı yapmaya geç kaldığım için erteledim. Geçen yıl yaptım ve ağaç bedenleri kabuk atarak gençleşmeye başladılar. Ziraat fidanlarının karpuzları olmadığından, büyüdüğünde rüzgar ağacı yatırıyormuş.
Daha bir çok konuda sizlere danışacağım. Şimdilik hoşçakalın..

bofor_1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024