agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 3 Gönderen hira

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2007, 16:53   #1
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Sivas'ta Dünyada Henüz Keşfedilmemiş 4 Bitki Türü Bulundu

http://www.haberler.com/sivas-ta-dun...i-turu-haberi/

Bu linkte Sivasta bulunan dört yeni tür bitkinin haberi var. Ben şimdi düşünüyorum, bu sitenin bu adamlara ne kadar faydası oldu..

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2007, 15:31   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Yapmamız gereken en iyi şeylerden biri, hocaların çalşımalarına ulaşıp, sitede yayınlamak olabilir. Sivas'ta üniversiteye gidebilecek üyelerden, ilgilenen olabilirse çok güzel olur bence.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2007, 19:24   #3
Ağaç Dostu
 
herbaryum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,367
Galeri: 49
Yaşar bey merhaba,

Türkiye'de botanik alanında yapılan araştırma çalışmaları sonucu her yıl Türkiye Florasına yeni türler ilave edilmekte. Türkiye coğrafi konumu, iklimsel farklılıkları, jeolojik yapısı vb. çevresel faktörler yüzüden bitki çeşitliliği açısından çok zengin. Sivas ve çevresinden özellikle cipsli topraklarda endemik bitkiler yetişmekte. Arazi çalışmaları, dikkatli yapılan taramalarla bu türlere yenileri ekleniyor. Hatta bu türlerin çoğu da bölgesel veya lokal yani Türkiye'de yalnızca Sivas ilinde yetişen türler.

Sizin ilginiz de bu tip çalışmalara katkı sağlayacak derecede. Cumhuriyet Üniversitesindeki botanikçi arkadaşlarla tanışıp arazi çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Yani kasabanız veya çevresinde fotoğraflamak için yaptığınız gezilerde bitki de toplayabilirseniz, usülüne uygun kuruttuğunuz taktirde ve de topladığınız yer zaman gibi bilgileri de eklediğinizde bilimsel bir materyal olur.

Selam ve sevgilerle.

herbaryum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 14:36   #4
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Konunun üzerinden yıllar geçmiş ama ben yeni okudum..
şaşırdım ve mutlu oldum bir Sivas'lı olarak

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2015, 17:10   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sivas geniş topraklara sahip bir ilimiz, farklı türlerin gelişmesini sağlayabilecek coğrafi çeşitliliği de bünyesinde bulunduruyor. Bu araştırma sonucuna şaşırmadığımı söylemeliyim. Metni de link kaldırılırsa düşüncesi ile kopyalayalım.

Sivas'ta Dünyada Henüz Keşfedilmemiş 4 Bitki Türü Bulundu
27 Kasım 2007 Salı 16:28
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Yaptıkları Araştırma Sonucunda Sivas'ın Bazı Kırsal Alanlarında Dünyada Bir Tek Sivas'ta Yetiştiği Tespit Edilen 4 Yeni Bitki Türü Buldu.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri, yaptıkları araştırma sonucunda Sivas'ın bazı kırsal alanlarında dünyada bir tek Sivas'ta yetiştiği tespit edilen 4 yeni bitki türü buldu. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necati Çelik ile Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aşkın Akpulut, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hatlarının geçtiği güzergahlar üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda, dünyada sadece yılın belirli zamanları Sivas'ta yetişen 4 yeni bitki türü buldu. Deliilyas bölgesinde 'Pembe Şebboy', Topçu-Yeniköy bölgesinde 'Çok Yapraklı Geven', Karayün bölgesinde 'Beyaz Gelinlikli Nevruz' ve Ulaş ilçesi Ziyarettepe bölgesinde 'İri Başlı Civanperçemi' adı verilen bitkilerin isimlerinin, yapılan çalışmaların ardından uluslararası bilim kuruluşlarına gönderilerek tescil edildiği ve tüm dünya bilimine sunulduğu belirtildi. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Akpulut, Sivas'ın bitki bakımından Türkiye'nin en zengin bölgesi olduğunu söyledi. Sivas'ta dünyanın hiçbir yerinde olmayan bitki türlerine 4 yeni türün daha eklendiğini kaydeden Akpulut, "Sivas'ta bin 500'e yakın bitki çeşidi var. Bu bitkilerden 400-500 arası sadece Sivas'ta büyüyen bitkilerdir. Yeni olan bu bitkileri biz buluyoruz, ismini bilim dünyasına tanıtıyoruz. Daha sonra bitkiler üzerinde çalışma yapılıyor" dedi. Akpulut, Sivas bölgesinde yeni bitkilerin bulunması için ilkbahar ve yaz aylarında çalışmalarının devam edeceğini belirtirken, yeni 4 bitkinin temmuz ayında görüldüğünü de sözlerine ekledi. (İG-GS-Y)

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024