agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bir bilene soralım (http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/)
-   -   Saksıdaki bitkileri kargolama, e-ticaret.. (http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/42959.htm)

hurut 20-02-2019 20:46

Saksıdaki bitkileri kargolama, e-ticaret..
 
Herkese iyi akşamlar.

Yaklaşık yarım dönümlük bir bahçesi olan müstakil bir evde yaşıyorum. Kendi çapımızda bitkilerimizle ilgileniyoruz. Benim uzun zamandır aklımda olan bir fikir var. Hem yerimiz de müsait iken sukulent, kaktüs gibi bitkileri çoğaltmak ve çeşitli konseptlerde üretip bunun ticaretini yapmak istiyorum ancak kafama takılan bir konu var.

Ben bu işi yaparsam eğer, internet üzerinden yapacağım ve büyük ihtimalle şehir dışına da çalışacağım. Kargo meselesini bir türlü çözemiyorum. Daha önce arkadaşıma bir kaktüs hediye etmek istemiştim. Minicik bir saksıda, 13 tl fiyat çıkarmışlardı, üstelik ben onu iyice streçleyip göndermiştim. Eğer işi ticarete dökersem daha şık bir şekilde göndereceğim. Bu ambalajın bozulmaması için özenle taşınması gerekiyor. Eminim ki bu durumda ücret daha da tuzlu olacak.

Ben bu bitkicikleri güvenli ve ekonomik bir biçimde karşı tarafa ulaştırmak isterken bana sırf 15 lira kargo ücreti çıkıyor olması haliyle aklımdaki fiyatı otomatikman ve mecburen arttıracak. Ben ise mütevazi bir bitkiciği 15-20 lira bandında satmayı hedefliyorum en fazla..

Bu konuna bana neler önerebilirsiniz:confused:

Şimdiden teşekkür ederim.

dobipa 20-02-2019 21:21

Merhaba

İlk zamanlar evet sizin için maliyetli olacak.

Çözüm için ise,
Ya sürümü ciddi rakamlara yükseltip kargo şirketleriyle masaya oturacak ve anlaşma yapacaksınız. Örneğin, ben ayda 500-3000 tane kargo yolluyorum istediğim fiyat bu diyebilmelisiniz..

Veya Gittigidiyor, N11, Epttavm, Hepsiburada gibi e-ticaret şirketlerinden sanal dükkan kiralayıp uygun kargo anlaşmalarına sahip olacaksınız. Bunlarda da hem dükkan kira bedeli hemde komisyon ödemek durumunda kalacaksınız.

Yani durum böyle, kolay değil ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz.

Allah çarşınızı pazar etsin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024