agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bir bilene soralım (http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/)
-   -   Hangi özellikte traktör ve pulluk almalıyım ? (http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/29191.htm)

ihsankaya45 04-12-2012 09:37

Hangi özellikte traktör ve pulluk almalıyım ?
 
80 dönüm kiraz,ceviz.badem ve karışık meyve bahçeliğim var, bazı yerleri %15 eğimli ,toprak yapısı killi tınlı bahçem mevcut. Araziyi sürmede ve diğer işlerde kullanmak için, hangi özellikte bir traktör almalıyım.buna görede nasıl bir pulluk alabilirim.bilgi ve tecrubesi olan arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Katkılarınız için şimdiden teşekür ederim,saygılarımla. (bütçe olarak 20-25 bin ayırmayı düşünüyorum)

Çamtepe 04-12-2012 09:55

Meyveliğiniz olduğu için öncelikle bahçe tipi bir traktör seçmenizi tavsiye ederim.Traktörünüzle yapacağınız en önemli işlerden biri ilaçlama olacaktır. Traktörünüzün gücü ne kadar yüksek olursa taşıyabileceğiniz turbo ilaçlama büyüklüğü o kadar artacak, ilaçlama işiniz o kadar kolaylaşacaktır. Aynı durum pulluk, çapa gibi diğer ekipmanlar için de geçerlidir. Traktörün gücü düşükse çekebileceğiniz pulluk küçülecek, arazide yaptığınız git geller artacaktır.

Ben de benzer bir durumdayım (70 dönüm, ceviz-şeftali-vişne). Eğer turbo ile ilaç atarsam 4-6 ton'luk karışım yapmam gerekiyor.

Benim ilaçlamacım TT65B yani 65 BG'lik bir traktör ile 2 tonluk ilaçlama çalıştırıyor (aslında yokuş yerlerde bazen bayıldığı bile oluyormuş ilaçlamacımın dediğine göre)

Belirttiğiniz fiyat aralığında 65BG gücünde bir traktör bulmanız biraz zor. Cok eski bir model bulursunuz ancak. ikinci el TT55B (muhtemelen 2005 model veya daha eski) olabilir belki, ama bu durumda muhtemelen ancak 1 tonluk ilaçlama çekebilirsiniz.

Aslında önce ilaçlama makinenizi seçin en güzeli, o ilaçlama makinanızın ihtiyaç duyduğu PTO gücü bellidir, ona göre de traktörünüzü seçin.

Size olabilecek uygun fiyatlı ve yaygın yedek parçalı traktörler: TT55B, TT65B, MF Minimax 3060.

Massey mi New Holland mı tartışması çok büyür, o yüzden ben hiç bir şey demiyorum. %10-15 eğim çok bir şey değil bence, dolayısı ile 4x4 almanıza bence gerek yok.

Alacağınız traktörün torkuna, viteslerine, hidrolik çıkış sayılarına ve yakıt sarfiyatına bakın. Çevrenizde aynı traktör yaygın kullanılıyor mu, ustası var mı, yedek parçası var mı diye de bakmanızda fayda var. Çanakkale'de bazı bölgeler John Deere'ci, bazı yerler New Holland'cı, bazı yerler Massey'ci.. Etrafınıza da bakmanızda fayda var yani..

ihsankaya45 06-12-2012 09:09

sayın çamtepe verdiğiniz bilğiler için teşekür ederim.önerilerinizi dikkate alacağım.

tarku 07-02-2015 15:44

Merhabalar,

Benimde buna benzer bir sorunum var. 6 aydır traktör araştırması yaptım, sonunda LS R60'ta karar kıldım ve kredi ile aldım.
http://www.lstraktor.com.tr/Urunler/r60

Şimdi sıra ilaçlama ve bahçenin sürülmesi için ekipman seçimine geldi. Burada kafam çok karışık. Turbo atomizer alırsam karışık bahçede kullanması sıkıntı olur diye düşünüyorum. Her ağaca aynı ilaç atılmayacağından hortumlu bir makine daha uygun diye düşünüyorum. Turbo ilaçlamaya hortum takılabilir mi bilmiyorum. Bu konuda tavsiyenize ihtiyacım var.

İkinci konu bahçenin sürülmesi. Burada da değişik makineler var. Duyargalı rotovatörler var ama bunlarında toprağı ezerek sıkıştırdığı söyleniyor. Diğer bir seçenekte yine duyargalı discaro var.

Hangi makineyi almalıyım?

[URL="https://www.youtube.com/watch?v=5cb_zaWR7gw"[/URL]

[URL="https://www.youtube.com/watch?v=W_N90ApZJJg"[/URL]

tarku 07-02-2015 15:50

https://www.youtube.com/watch?v=W_N90ApZJJg


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024