agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 2 Gönderen kocahan
  • 1 Gönderen Derya Hanim

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2008, 04:14   #1
Yeni Üye
 
camekan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 7
Avustralya'ya hangi çiçek tohumlarını götüreyim?

Herkese merhabalar. Doğayı çok seven bir genç olarak çiçek, ağaç vb yetiştirmeye karşı ilgim çok büyük ancak dedemin bahçesinde öylesine birkaç deneme dışında hiç tecrübem yok.
Üye olduğum 3-5 günden bu yana forumda ilgimi çeken ne varsa okudum. Şimdi de küçük bir desteğe ihtiyacım var. Evde süs bitkisi yetiştirmeye karar verdim ama herhangi bir çiçekçiye gidip hazır olarak almak hiç de içimden gelmiyor. Bu nedenle tohumdan yetiştirmeyi planlıyorum. Yardım istediğim konu ise hangi bitkilerle başlamam gerektiği. Hangilerini yetiştirmek hiç bilmeyen birine (bana) daha kolay gelir. Görüp de beğendiğim birinin tohumlarını alıp hemen başlardım ama beceremeyip hevesimin kırılmasından korkuyorum. Nasıl göründükleri ya da nasıl koktukları çok da önemli değil amacım sadece bir yerlerden başlayabilmek.
Bu arada unutmadan tohumları İstanbul'dan alacağım ama taa Avustralya'da yetiştireceğim en azından 1-2 hafta dayanmaları gerek. Elimden geldiğince çok bilgi vermeye çalıştım. Zira ne kadar bilgi o kadar yardım gibi bir prensip gördüm forumda
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Not: Konuyu Süs Bitkileri Bölümüne Açmayı Düşündüm ancak yardım istediğimi göz önüne alarak burda olması gerektiğine karar verdim. Yanlış yaptıysam şimdiden özür diliyorum.

Herkese İyi Forumlar...

camekan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2008, 11:23   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Camekan merhaba, cicek yetistirmek zefkli bir ugras, cicek yetistirmeye basladiginiz zaman keyif alacaginizdan eminim.

Istanbuldan toplaycaginiz cicek tohumlarini buralara getirip yetistirmeyi dusunuyorsunuz ama bunu yapmamaniz gerekiyor, cunku her turlu BITKI, BITKI TOHUMU, BITKI PARCALARI(surgun) Australia(Avusturalya)ya getirmek YASAKTIR. Austaralia'ya giris yaparken size verilen bir formada getirdiginiz yasak seyleri belirtmeniz isteniyor bu yasaklar icinde bitkilere ait yasaklar da yer almaktadir. Valizinizde cantanizda veya uzerinizde olan yasak seyleri beyan etmezseniz ve yoklama sirasinda bunlar uzerinizde bulunursa hem para cezasi hem de hapis cezasi alabilirsiniz. O yuzden buralara tohum getirmeyiniz.

Burada istediginiz ciceklerin tohum ve fidanlarini kolayca bulabilirsiniz.
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2008, 13:00   #3
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Değil çekirdek, çantanızda bir elma bile sokmanız yasak diye biliyorum, bir belgeselde izlemiştim, göz açtırmıyorlardı

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2008, 15:47   #4
Yeni Üye
 
camekan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 7
Hadi yaa!!! O zaman madem orda da istediğim çiçeklerini bulabiliyorum siz yine de birkaç tavsiyede bulunun ben ordan temin edeyim. Ayrıca ne getirip ne götüremeyeciğimi ben de iyice araştırayım birçok şey götürmeyi düşünüyordum onlarda sorun çıkmasın.

camekan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2008, 17:48   #5
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Burada istilacı özellik göstermeyen bir bitki oradaki bitki ve hayvan çeşidi farklı olduğu için istilacı olabilir, dengeyi bozabilir. Bir bitkinin tohumunu yiyen bir kuş çeşidi bile bitkinin yayılımını kontrolde bir etken olabilmekte. Bu konuda ciddi sorunlara yol açmış birçok örnek var.

Diğer yerlerde olduğu gibi oranın da doğal hayatını, çeşitliliğini, inanılmaz güzellikteki çiçekli bitkilerini korumak, yasaklar olmasa bile ağaçsever olarak, doğanın parçası olarak görevimizdir.

Oranın çok zengin, renkli ve bizden farklı olan çeşitliliğini öğrenip, çoğaltmaya çalışın. Eminim çok zevkli olacaktır.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 10:12   #6
Ağaçsever
 
simetri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
Değil çekirdek, çantanızda bir elma bile sokmanız yasak diye biliyorum, bir belgeselde izlemiştim, göz açtırmıyorlardı
çok haklısınız. berbat bir şey avusturalya gümrüğü.
national geografiye bile belgesl oldular.

tohumlara oturma ve çimlenme müsadesi isteyebilirler

simetri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 10:34   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Kesinlikle, Australiaya gelirken uzerinizde hicbir sekilde tohum getirmeyiniz. Getirseniz bile tohum getirdiginizi belirtmek durumundasiniz ki tohumlari alacaklar ve ulkeye, tohumlari gumruge vermis olarak gireceksiniz. Tohumlari cuzdaninizda ve ya baska bir yere gizleyerek ulkeye sokmak ister ve yakalanirsaniz, agir cezalarina da katlanmak durumunda kalirsiniz.

Bence boyle bir risk almaya degmez..

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 12:12   #8
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bence de değmez. Orada o kadar güzel ve çeşitli bitkiler var ki bizler buradan bakıp "keşke burada da yetişebilse " diye iç geçiriyoruz.

Her gittiğimiz yere ülkemizi veya şehrimizi yanımızda götürmemize gerek yok (kalbimizde nasıl olsa) O'rayı yaşamanın keyfini çıkarın... A'nı yaşamak gerek. Bence...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 12:20   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Mesajlar: 3
İşte böyle böyle onlar bizim ülkemizden yasak olmasına rağmen gümrüklerin bilinçsizliği yüzünden Ankara Tiftik Keçisi,Ankara Kedileri,Yılanlar,Bitki Türleri ve daha neler neler.Hele LALE lerimiz.Hollandayı ihya etti.

kocahan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2012, 01:44   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-04-2012
Şehir: ist
Mesajlar: 4
Gerçekten adamların yaptığı aslında kötü değil, gerekli olan bir şey.
Bizim gümrük görevlilerimizin çok büyük zaafiyetleri söz konusu burada.

deve_dikeni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 16:26   #11
Ağaçsever
 
Derya Hanim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
Buraya ziraatin tohumlari gelebiliyor diye biliyorum. Declare yapmak gerekiyor yanliz. Kapali paketlerde ve uzerinde ne oldugunun yazmasi gerekiyor. Bana kalirsa hic ugrasmayin. Ben tohumlari internet uzerinden "theseedcollection" adresinden aliyorum.

estella beğendi.
Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2013, 22:11   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: Montreal
Mesajlar: 63
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Hanim Mesajı Göster
Buraya ziraatin tohumlari gelebiliyor diye biliyorum. Declare yapmak gerekiyor yanliz. Kapali paketlerde ve uzerinde ne oldugunun yazmasi gerekiyor. Bana kalirsa hic ugrasmayin. Ben tohumlari internet uzerinden "theseedcollection" adresinden aliyorum.
İnternet üzerinden satın alınan tohumlara da aşağıdaki kurallar uydulanmaktadır, sadece deklerasyonu biz değil gönderen firma yapıyor,

Kapalı orjinal paketinde tercihen ingilizce vs açıklamaları da olan paketlerden tohum götürebilirsiniz. Uçakta inişe yakın size gümrük deklerasyon formu verecekler orada maddeler halinde gerekli açıklamalar olacak bunları dikkatle okuyup formu eksiksiz doldurun. Daha önce hazırladığınız tohumların listesini ingilizce ve latince adları ile bir kağıda yazın ki eksik kalmasın. Dolayısı ile gümrük görevlisi:
- Bu listedekileri kendi veritabanlarından araştırıp yasaklı korumada olan bir tür olup olmadığını kolayca kontrol edebilsin
- Sizin eksik yazmış olacaklarınıza kaçak tohum muamelesi yapmasın.
- sakın toprak sokmayın

Bildirimde bulunduğunuz sürece size ceza kesmezler veya vizenizi iptal edip eve göndermezler,

Her coğrafyanın şartları bitki örtüsü böcekleri doğal düşmanları ayrıdır, onlar bizim yapamadığımızı yaparak doğa ve insanlarını koruyorlar, keşke...

Detaylar için buraya bakabilirsiniz: http://www.daff.gov.au/biosecurity/travel/cant-take


Düzenleyen tkorkunckaya : 02-09-2013 saat 22:21 Neden: Ek adres
tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 13:36   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
İyi günler daha tecrübeli değilseniz çiçek olarak margarinata, scheflera,ficus çiçeklerini önerebilirim. Hem dayanıklı hem de bakımı kolaydırlar.Çevremde hep görürüm o kadar ihmal edildiği halde kolay kolay ölmezler.Hele scheflera ,ve ficuslar bahçeye bile ekildiği halde güzel gelişirler.Tabi Adana ikliminden bahsediyorum ben.Kaktüs çeşitlerini de besleyebilirsiniz kaktüslerin de bakımı kolaydır çok fazla sulayıp çürütmezseniz.Avusturalya iklimi de ılıman olduğu için bir çok çiçeği kolayca besleyebilirsiniz hele bazı yerlerinde tropik iklim görüldüğü için.Avusturalya da avlayacak tavşan yok diye 10 çift tavşan götürmüşler bunlar dağa salınmış spor amacıyla vurmak için doğal ortamı ılımlı ve çok güzel olduğu için bu tavşanlar o kadar çok üremşler ki sayıları milyonları bulmuş.Vurarak sayısını kontrol altına almaya çalışmışlar nafile ...Daha sonra zehirleme yoluna gitmişler yine tavşanlar bağışıklık geliştirmişler dünyanın en uzun tavşan geçmez çitini yapmışlar yayılımını engellemek için ama çit bitmeden tavşanlar çiti aşmışlar bile.Sonuçta yarattıkları mera zararından dolayı 16 cins hayvanın neslinin yok olmasına neden olmuş tavşanlar....Doğal dengeyi bozacağı düşüncesiyle bitki vs şeyleri ülkeye sokmayı yasaklamışlardır diye düşünüyorum.Kolay gelsin...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 17:46   #14
Ağaçsever
 
Derya Hanim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
Australia'daki arkadaslar bu siteden cok guzel bitki tohumlari alabilirsiniz. Ben aldim ve cok memmunum. Heritage tohumlar satiyorlarmis. Salatalik ve domates tohumlarini ekmistim, cikti. Birde yetisince gorelim nasil olacaklar. Sitenin adi TheSeedCollection: Buy herb, flower and vegetable seeds online. Sanirim bu sene bunnings beni ozleyecek heheheh

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2014, 11:43   #15
Ağaçsever
 
estella's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-07-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 42
Galeri: 27
Derya Hanım verdiğiniz site Avusturalya'ya mı ait?Dünyanın her yerine gönderiyorlar mı?Ödemesi nasıl?İngilizcem iyi değil ama birinden yardım alabilirim belki.Değişik çiçekler var ,sebzeler var.

estella Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 09:52   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estella Mesajı Göster
Derya Hanım verdiğiniz site Avusturalya'ya mı ait?Dünyanın her yerine gönderiyorlar mı?Ödemesi nasıl?İngilizcem iyi değil ama birinden yardım alabilirim belki.Değişik çiçekler var ,sebzeler var.
I don't live in Australia, can I make an order?
We post to Australian addresses only.

Avusturalya dışına göndermiyorlarmış

borayz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024