agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler
  • 2 Gönderen akçabardak
  • 1 Gönderen Portakal Rengi
  • 3 Gönderen elifaydin
  • 2 Gönderen elifaydin
  • 1 Gönderen akçabardak
  • 3 Gönderen incirli
  • 1 Gönderen incirli
  • 1 Gönderen nazlı06
  • 2 Gönderen incirli
  • 1 Gönderen nazlı06

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2021, 11:33   #1
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
Salça Makinası

Herkese merhaba.
çiftlikteki hasat zamanımız başladı. Her sene annem tek tek domatesleri yıkar ayıklar vs kaynatıp salça için çok uğraşırdı.
Bu sene bir salça makinası almaya karar verdim.
kabuğunu, çekirdeğini ayıracak işimizi kolaylayacak bir şey arıyorum.
Var mı fikri olan?

incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2021, 22:47   #2
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi incirli Mesajı Göster
Herkese merhaba.
çiftlikteki hasat zamanımız başladı. Her sene annem tek tek domatesleri yıkar ayıklar vs kaynatıp salça için çok uğraşırdı.
Bu sene bir salça makinası almaya karar verdim.
kabuğunu, çekirdeğini ayıracak işimizi kolaylayacak bir şey arıyorum.
Var mı fikri olan?
Linkteki makinanın aynısından bende var, ben çok memnunum önden posası çıkıyor yandan salçalık sosu çıkıyor.

https://www.hepsiburada.com/hassel-s...m-HB00000NBXFT

Zekoş ve incirli beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2021, 10:24   #3
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Herhangi bir kıyma makinası salça için kullanılabilir. Eğer 50-100 kg biber kullanarak salça yapacaksanız elektrikli seçmenizi öneririm.
Yeterli güneş varsa salçayı kaynatmadan da kurutabilirsiniz. Tadı farklı olur.
Biber salçasını küflenmeyecek duruma getirmek için macun kıvamına kadar kurutmak gerekir. Bunu kaynatarak yapamazsınız. Güneşte kurutmak gerekir. (Kaynatılmış tadını seviyorsanız, kaynattıktan sonra kurutabilirsiniz.)
11-12 kg biberden 1 kg salça çıkıyor. (Birkaç yıl öncesine kadar 8 kg dan 1 kg elde ediyordum. Biberler değişti.) Kabuğu soyulmaksızın. (Mersin de böyle yapılıyor.)
Buzdolabında 2 yıl hiç küf görmeden kullanıyorum.

incirli beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2021, 10:29   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Linkteki makinanın aynısından bende var, ben çok memnunum önden posası çıkıyor yandan salçalık sosu çıkıyor.

https://www.hepsiburada.com/hassel-s...m-HB00000NBXFT
Aynısından biz de uzun süredir kullanıyoruz, bazı plastik parçaları deforme olmaya başladı, başka alternatifler araştırmaktayım.

Biz bu makinede çektikten sonra tekrar kaynatıp yeterince koyulaşınca kavanozlara sıcak kapatıp konserve haline getiriyoruz. Kilerde geçen yıldan kalma salçalarım var, böylece uzun süreler dayanıyor.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2021, 10:37   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Galeri: 5
Bu arada o makinanın kol çevirme yerine matkap takıyoruz tam fabrikasyon oluyor, saatlerce sürecek işi 10 dakikada tamamlıyoruz.

Zekoş ve akçabardak beğendi.
elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2021, 18:44   #6
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 805
Galeri: 4
Sevgili Elifaydın ve Akcabardak bu makineyle kusburnu denediniz mi hic? Yemesi cok güzel de gecirmesi bir o kadar zahmetli

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2021, 11:55   #7
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sevgili Elifaydın ve Akcabardak bu makineyle kusburnu denediniz mi hic? Yemesi cok güzel de gecirmesi bir o kadar zahmetli
Sevgili Zekoş, kuşburnuyu hiç denemedim, hiç aklıma bile gelmedi ama iyi fikir de çiğden geçer mi bilemedim, ya da biraz pişirilirse belki geçirilebilir diye düşünüyorum. İlk fırsatta denemeyi düşüneceğim, tabi kuşburnuyu bulursam

Zekoş beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2021, 14:37   #8
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
CEVAPLAR İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
bizimkiler biraz daha büyük ve elektrikli bir şey arıyor
bu hassel markasının elektrikli makinesini beğendiler
hatta bizim çifliğe de yakınmış ostimde
söyledim gidip bakacaklar

incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2021, 14:43   #9
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Herhangi bir kıyma makinası salça için kullanılabilir. Eğer 50-100 kg biber kullanarak salça yapacaksanız elektrikli seçmenizi öneririm.
Yeterli güneş varsa salçayı kaynatmadan da kurutabilirsiniz. Tadı farklı olur.
Biber salçasını küflenmeyecek duruma getirmek için macun kıvamına kadar kurutmak gerekir. Bunu kaynatarak yapamazsınız. Güneşte kurutmak gerekir. (Kaynatılmış tadını seviyorsanız, kaynattıktan sonra kurutabilirsiniz.)
11-12 kg biberden 1 kg salça çıkıyor. (Birkaç yıl öncesine kadar 8 kg dan 1 kg elde ediyordum. Biberler değişti.) Kabuğu soyulmaksızın. (Mersin de böyle yapılıyor.)
Buzdolabında 2 yıl hiç küf görmeden kullanıyorum.
merhaba
ankarada hava iyice soğudu
fakat domatesler,biberler daha yeni kızardı
güneşte yapmaları zor

nazlı06 beğendi.
incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2021, 15:17   #10
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Linkteki makinanın aynısından bende var, ben çok memnunum önden posası çıkıyor yandan salçalık sosu çıkıyor.

https://www.hepsiburada.com/hassel-s...m-HB00000NBXFT
Bundan bende var çok fazla akıtıyor ben sevemedim

akçabardak beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2021, 16:31   #11
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
tekrar merhaba
barbaros motorun salça makinasını aldık
bayağı büyük ve ağır
fakat çok güzel
bizimkiler de beğendi
fiyatı biraz yüksek ama bahçede her işi görecek

nazlı06 ve akçabardak beğendi.
incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2021, 20:32   #12
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi incirli Mesajı Göster
tekrar merhaba
barbaros motorun salça makinasını aldık
bayağı büyük ve ağır
fakat çok güzel
bizimkiler de beğendi
fiyatı biraz yüksek ama bahçede her işi görecek
Hayırlı olsun güle güle kullanin

incirli beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024