agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 1 Gönderen edelvays58
  • 1 Gönderen edelvays58
  • 1 Gönderen Emre Albayrak
  • 1 Gönderen Orhank
  • 1 Gönderen turkanatalay
  • 3 Gönderen hamseey

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2014, 14:24   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Apartman bahçesinin bahçe olarak değerlendirilmesi için ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar,
9 daireli bir apartmanda oturuyorum. Apartmanın yan tarafı, benim sürekli kullandığım balkonumun altı, araba garajı olarak kullanılıyor. Bu konuda bir şey yapabilir miyim, konuyu burada mı açmalıydım, bilemiyorum. Ama en azından fikir veren birileri olur diye düşündüm.
Aslına bakacak olursanız, 11 yıldır bu dairede oturuyorum. 10 yıl kiracı idim, geçen yıl satın aldık. Apartmanımızın seçilmiş bir yöneticisi yok. Daha önce bu işlerle başka bir vatandaş ilgileniyordu, o taşınıp evini kiraya verince, başka birisi gönüllü olarak atladı, kimselere sorup etmeden işi devraldı. Nasıl oluyor anlamak zor, ama oldu işte. Tabi bu konuda bir sürü problem var. Nasıl ki kimseye sorulmadan yöneticilik el değiştirdiyse kimseye sorulmadan boyama yapılıyor, tamirat tadilat yapılıyor falan. Neyse konum bu değil. Benim meselem, yukarıda belirtmiş olduğum alanın bahçe yapılabilmesi için ne yapabileceğim.Bu alan planda bahçe olarak geçiyor. 3 ay öncesine kadar, balkonun altına getirip araba park ediyorlar, biz insanların arabasını mı seyredeceğiz diyorduk. Bunun üzerine bizim bu yakınmalarımıza yanıt veren sözde yöneticimiz, araç plakaları yazdırmış, duvara asmış. 6 adet plaka. 3 tanesi kendi evine ait. Kendisinin, oğlunun(ki bizim apartmanda yaşamıyor) , kızının, bizimki, ve diğer 2 kişinin.
Bizim istediğimiz oraya başkalarının araç park yapmaması değil, hiç kimsenin park yapmaması ve oranın bahçe olarak değerlendirilmesi. Kendisiyle ve eşiyle konuştum, sağlık açısından, estetik açıdan çok daha iyi olacağını, balkona çıktığımızda arabaların egzoz dumanlarını solumaktansa mis gibi çiçek kokuları soluruz dedim, daha sağlıklı olur, apartmana da değer katar dedim ama nafile. Oraya bahçe yapmak için çok para gidermiş. Oysa elimizde yaklaşık 1500 TL para vardı ve kendi evini tamamen tamir ettirdikten sonra apartmanın içini boyattırdı 600 TL si ile.
Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı? Balkondan çektiğim resimleri ekliyorum. Resimlerde görülen uzun kırmızı çizginin apartman tarafında kalan tarafı planda bahçe olarak geçen alan. Bahçe olsa harika olacak. Herhangi bir fikir verebilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
   
turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2014, 14:40   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 642
Türkan hanım, arabanın park ettiği alan kaldırım gibi görünüyor, ya da ben öyle anladım.
Ama yazdıklarınızdan anladığım bir başı boşluk ve usulsüzlük var sitenizde. Aidat toplanıyor her halde. Bunun için Site yönetiminin noter tasdikli bir gelir gider defteri olması gerekiyor. Verdiğiniz bu aidatların karşılığında size aidat makbuzu kesilmesi gerekiyor.
Araba park alanının bahçe yapılması için site toplantısında ortak karar alınması gerekiyor. Ama anlaşılan sizde bir site yönetimi yok ve gönüllüler yapıyor bu işi. Şimdilik yazabileceğim bu kadar.

turkanatalay beğendi.
edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2014, 15:19   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Sayın edelvay, belediye oraya taş döşedi ama orası planda bahçe olarak görünüyor. Kaldırım değil yani. Orada bir duvar falan olmadığı için bütünlük bozulmasın diye yapıldı sanırım belediye tarafından. Aidat tabi ki toplanıyor. Ama defter falan yok bizde. Dolayısıyla makbuz da yok, zaten yönetici seçilmiş bir kişi olmadığı için makbuz kesme yetkisi de yok. İstesek uyduruk bir makbuz getirir ama yasal değil. Kesemez ki, kesse ve şikayet olsa başı derde girer, çünkü yetkili değil. Bu konuda yetkili yok ortada. Gönüllüler de yok ki zaten. Bir tek gönüllü var ortada.İstediği zaman istediğini yapıyor.Yıllık toplantı yap diyoruz, onu bile yapmıyor. Ortak karar alınabilmesi için 9 daireden kaçının oy vermesi gerekiyor? Kiracılar oy kullanabiliyor mu?
Bir de şunu ekleyeyim, planda bahçe olarak görünen yer araç park alanı olarak kullanılabiliyor mu? Bu yasal mı? Buradan bir şey tutturabilir miyim acaba?

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2014, 17:29   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 642
Aslında bu konuyu en iyi avukatlar bilir. Ama yine de araç park yeri olarak kullanılabilmesi için site yönetim kararı gerekiyor. Site ile ilgili her konuda bu böyledir. Ama yine bildiğim bir konu daha var:Site yönetim kararı olsa bile siz tek başına dava açabilirsiniz ve bu karara itiraz edebilirsiniz. Sitenin diğer sakinleri otopark konusunda ne düşünüyorlar? Bunu onlarla tek tek konuşabilirsiniz?

turkanatalay beğendi.
edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 11:36   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Hukuki olarak ortak alan olarak kullanılan bölge boş alan olarak görünüyorsa oraya hiçbir şekilde dokunulamazmış. Ama bahçe olarak görünüyor ise kat maliklerinin 4/5 inin onayı ile otopark haline çevrilebilirmiş. Ama yapılan değişiklik diğer apartman sakinlerini rahatsız etmeyecekmiş. Şu durumda araçlar tam benim balkonumun altında olacağına göre (Balkonun altına doğru girecek şekilde) bana rahatsızlık verdiği açıkça belli değil mi? Bir de bizim apartman 3 kat 9 daireli. Her katta 3 daire var. Zeminde de sağlık ocağı mevcut. Toplantıya ağlık ocağı da katılmalı mı? Oranın oy hakkı 1 mi 3 mü? Bu konuda bilginiz var mı acaba?

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 12:14   #6
Ağaç Dostu
 
Emre Albayrak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 642
Galeri: 4
planlda orası yola terk olarak da gözüküyor olabilir.. yani hiçbir müdahale hakknıız olmayabilir.. bunu da bi araştırmanızı öneririm..

turkanatalay beğendi.
Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 14:08   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
Bu alanı değerlendirmeniz bence mümkün değil

turkanatalay beğendi.
Orhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2014, 17:10   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Sayın Orhank,Emre Albayrak

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhank Mesajı Göster
Bu alanı değerlendirmeniz bence mümkün değil
Nedenini de sorabilir miyim acaba?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Albayrak Mesajı Göster
planlda orası yola terk olarak da gözüküyor olabilir.. yani hiçbir müdahale hakknıız olmayabilir.. bunu da bi araştırmanızı öneririm..
Planda apartmana ait bahçe olarak görünüyor. Hatta trafiğe söylediğimizde özel alana bizim müdahele hakkımız yok diyorlar. Neden yola terk olsun ki, apartmanın mimarı da burada oturuyor. Ama son yıllarda Denizli'den çok Ankara'da yaşıyor. Gene de öyle bir durum olsa bilirdi diye düşünüyorum. Yola terk durumunda kat maliklerininin bu durumdan haberi olmaması gibi bir ihtimal söz konusu olabilir mi? Ben eminim çünkü yıllardır burada yaşayan kişilerin de bu durumdan haberi yok(Yola terk durumndan). ama gene de araştırayım tabi ki, peki bu durumda bunu nereden öğrenebilirim?


Düzenleyen turkanatalay : 03-05-2014 saat 19:13
turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 02:50   #9
Ağaç Dostu
 
Batı Rüzgarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
son durum ne oldu acaba aradan 2 sene geçmiş

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2016, 08:14   #10
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Bu tür konularda esas belirleyici olan şey binanın mimari projesindeki vaziyet planı ve varsa bu vaziyet planına esas alınarak çizilmiş ve ilgili idareye onaylatılmış peyzaj projesidir. Sitede yönetim olsun olmasın hatta site olsun olmasın ( apartman bile olabilir ) önemli olan yukarıda belirttiğim projelerde oraların ne olarak kullanılması planlanmışsa plan dışına çıkmak "imkansız"dır. Eğer bahçe olarak ( ağaç vs dikilebilir alan ) bırakılmış alana gelip belediye bile taş döşeyip otopark olarak kullanılmasına müsaade edecek şekile getirdiyse mülkün bulunduğu belediyeye ( ilçe ve ya büyük şehirbelediyesi ) dilekçe ile başvurulup alınan bilgi çerçevesinde projesine uygun hale getirilmesi istenebilir. Dilekçeyi tek bir daire sahibi bile verebilir. Sayı ya da çoğunluk sınırlaması yoktur. Kısaca; tek bir daire sahibi ( kiracı da olabilir ) bile dilekçeyle başvurarak projesinde bahçe olarak bırakılmış ama uygulamada otoparka çevrilmiş yeri yıktırıp projesine uygun hale getirebilir.

hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2018, 22:27   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-09-2018
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 1
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bakıldığında planlarda otopark olarak olarak görünmüyor ve otopark mesafeeleri sağlanamadığı için otopark bedeli ödenmiş. Fakat mütahit diğer ev sahipleri ile problem yasamamak için anladığım kadarı ile kaçamak yapmaya çalışıyor. Bu duruma kesin noltayı nasıl koyabilirim. Sonuçta kanun derki ön ve yan bahçe mesafeleri otopark olarak kullanılamaz diyor. Resmen huzursuzluk yaşıyorum ne yapabilirim. Sonuçta evim ters dublex ve camlarımın dibine araç cekilmesini istemiyorum. Bilgisi olan var ose yardımcı olursa sevinirim

yunusyeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2018, 11:19   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-09-2018
Şehir: Burdur
Mesajlar: 1
Çiçek bölümü nerededir.

Mehmet savlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024