agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 3 Gönderen züleyha
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen OSMAN45
  • 1 Gönderen Çamtepe
  • 1 Gönderen puar
  • 1 Gönderen kelebek çalısı
  • 1 Gönderen züleyha
  • 1 Gönderen M.Fıstık

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2013, 13:52   #1
Ağaç Dostu
 
züleyha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 842
İstanbul'da ev için önerileriniz...

Arkadaşlar,

Önümüzdeki dönemde iş değişikliği nedeniyle İstanbul'a taşınacağım. İstanbul ile alakam sadece 18 yıl önce, 4 yıl üniversite dönemimde oldu. Kısacası İstanbul'u çok tanımıyorum ve oldukça korkuyorum Şu an çok bilinmeyenli bir denklemle karşı karşıyayım. Bir sürü soru var kafamda ama İstanbul'u tanımadıgım için bu soruları da netleştiremiyorum. Dolayısıyla yardımlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Öncelikli olarak Atatürk havaalanı'da çalışıyor olacağımız için sanırım Avrupa yakası tercih sebebimiz olacak. Kafamdaki sorular şu şekilde.

1. 3,5 yaşında bir oğlum var ve okul en büyük önceliğimiz.
2. Güvenlik konusu ikinci önceliğimiz çünkü eşim ve ben de çalışıyor olacağız ve sabit mesai saatimiz olmayacak.
3. Ulaşım
4. Tabi ki bitkilerim. 200 saksı civarı bitkim var ve bunları istanbul'a da getirmeyi düşünüyorum. Hiçbirinden vazgeçemem. Hatta mümkünse sadece balkonla sınırlı kalmak istemiyorum, bahçe konusu da beni çok cezbediyor.

Şimdilik kafamda bu dört başlık var ve bunları gözönünde bulundurarak nerde oturabilirim sorusunu netleştirmeye ihtiyacım var ve bu soruyu netleştirerek önümüzdeki bir ay içerisinde bir ev bularak taşınmam lazım. Bana semt ve okul konusunda tavsiyelerde bulunabilir misiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkur ederim.

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2013, 19:55   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili züleyha, mesajını görmemiştim daha doğrusu ben de 2 günlüğüne İstanbul'a kaçtığım için siteye pek giremedim. Şimdi maki01 in mesajını görünce senin mesajına yöneldim.

Sevgili züleyha İstanbul'a gelmen hayırlı uğurlu olur inşallah. Umarım bu durumda daha rahat görüşebilme imkânımız olur.

İstediklerin için bir araştırma yapacağım ancak bildiğim kadarı ile Atatürk Hava Limanı için daha doğrusu pilot olanların öncelikli tercihleri Ataköy, Yeşilköy, Yeşilyurt oluyor. Bildiğim kadarı ile Yeşilköy ve Yeşilyurt Ataköy'e nazaran biraz daha pahallı ama o yörelerde hem güvenlikleri olan siteler daha çok hem de iyi ilkokullar var.

Bir de nisbeten daha ucuz olan ama biraz daha uzak olan Avrupa Konutları var, orada da bildiğim kadarı ile pilot aileleri yaşıyor.

İlter okul öncesi ana sınıfına mı gidecek yoksa birinci sınıfa mı başlayacak?

züleyha beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 17:30   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Sayın Züleyha,

26 yıl Ataköy 5. Kısımda yaşamış biri olarak, Güler hanımın isabetli tavsiyelerine belki ben de ilave küçük tavsiyelerde bulunabilirim. Şimdilik sadece trafik yönünden diyebilirim ki, seçeceğiniz konutun iş yerinizin doğusunda olmasını tercih ederseniz rahat edersiniz. (Avrupa yakasında)

Başka sorularınıza bildiğim kadarı ile cevap verebilirim.

Her şey gönlünüzce olsun.

züleyha beğendi.
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 18:33   #4
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Mali gücünüz yeterliyse Yeşilköy en güzeli olabilir. Ama eğer bütçe darsa ve eğer bahçeli, ya da saksılarınızı alabilecek kadar geniş metrekareli, güvenlikli bir yer isterseniz havaalanına uzak olmasına rağmen Bahçeşehir civarını değerlendirebilirsiniz. Ancak işyerinizden uzağa gitmiş olacaksınız ve trafiğe dalacaksınız. Basın Ekspress yolundan uzak durmanızı tavsiye ederim..

Sn. Aviator34 de havaalanında çalışıyor diye biliyorum, ona da danışabilirsiniz.

züleyha beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 19:36   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Maddiyat ve nasıl bir ortam istediğinize bağlı seçeceğiniz mühit. Avrupa yakası olur ise Başakşehiri tavsiye ederim. Buradan metro ile havaalnına çok rahat ulaşabilirsiniz.

züleyha beğendi.
puar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2013, 15:21   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Sn. züleyha,

Yeşilköy, Yeşilyurt ve belki kısmen Florya yaşam kalitesi, sosyal olanaklar, ulaşım gibi kıstasları baz alarak seçenekler arasındaki en iyiler.

Yeşilköy' de yaşam geçmişim olduğu için ayrıca mesleki anlamda mensubu olduğunuz camianın ihtiyaçlarına en iyi cevap verecek semt olarak uygun gördüğüm seçenekleri sizinle paylaşmak istedim naçizane.

Hava yolları şirketlerinin lojmanları olarak nitelendirdiğim Ataköy' ü gözlemlerime dayanarak hiç tavsiye etmem.

Bahsini ettiğim semtlerdeki bahçeli ve güvenlikli siteler aileniz ve bitkileriniz için aynı zamanda gecesi gündüzü belli olmayan çalışma düzeniniz ve kendinize ayırabileceğiniz kaliteli zaman açısından iş yerinize olan kısa mesafesi ile mükemmel seçimler.

Okul konusu ise tavsiye için dikkat edilecek en hassas nokta sanırım. Bu konuda size tavsiyede bulunamıyorum.

Yeni yaşamınızda ve mesleğinizde mutluluk ve başarı dileklerimle.

Hangi semti seçerseniz seçin dilerim ki geçireceğiniz güzel, kaliteli ve gelecekte mutlulukla hatırlayacağınız anılarınızın mekanı olur.

züleyha beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2013, 23:05   #7
Ağaç Dostu
 
züleyha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 842
Çok teşekkur ederim arkadaşlar tavsiyeleriniz için.

Geçtiğimiz hafta itibariyle İstanbulda'ydım. Tavsiyeleriniz doğrultusunda Yeşilyurt, Yeşilköy, Ataköy'ü ve Bahçeşehir'i gezdim. Tabi daha önceden İstanbul'a taşınmış arkadaşların tavsiyesi üzerine Halkalı ve Beylikdüzü de dolaştım. Hepsinin kendisine göre artı ve eksileri var. Ama Başakşehir'i dolaşma şansım olmadı.

Çevremdeki çoğu arkadaşım Halkalı'daki güvenlikli, sosyal tesisleri bulunan büyük sitelerden tuttu evini. Özellikle sosyal tesislerin olması, site içinde okul bulunması ve güvenlik en önemli konular ama ben beğenmedim. Lojmanvari bir hayat çok çekici gelmedi bana. Özellikle kocaman beton bloklar bana balık istifi gibi bir hayat izlenimi veriyor. Hayat sadece site içerisinden ibaret olmamalı bence. Siteden dışarı çıktığımda karşılaşacağım manzara benim için çok önemli. Ayrıca eşim de ben de çok enerjik insanlar değiliz. Bulunduğumuz ortama çok çabuk adapte oluruz. Kısacası o siteden muhtemelen hayatta dışarı çıkmayız. Kös kös otururuz. O yüzden ilk etapta eledim Halkalı'yı.

Takiben Beylikdüzü ve Bahçeşehiri gezdim. Çok beğendim, çok güzel evler var bütçemize de çok uygun ama trafik gözümü çok korkuttu. O yüzden oraları da elemek zorunda kaldım.

Ve geldik Yeşilyurt, Yeşilköy ve Ataköy'e. Yeşilyurt'u üniversite zamanımdan biliyorum zira okulumuz Yeşilyurt'ta idi, dört yılım geçti oralarda. Ataköy çok çekici gelmedi. Ve kararımı Yeşilköy olarak verdim. Hem deniz, hem muhitin canlılığı çok hoşuma gitti. Maalesef güvenlikli, yeni yapım bir sitede ya da deniz manzaralı bir evde oturma şansım şu an için yok çünkü bu tarz evlerin kirası çok yüksek ve çoğu da dolar üzerinden. Ama daha eski yapım deniz görmesede denize yakın bir apartman dairesi sanırım olabilir. Güvenlik konusu artık biraz kendi çabalarımıza kalacak

Bu durumda en önemli konumuz okul olacak. Tabi oğlum henüz 3,5 yaşında önce bir anaokul bulmalıyım takibende okul Bu konuda tavsiyesi olan olursa çok sevinirim. Tekrar tavsiyeleriniz için çok teşekkur ederim.

Çamtepe beğendi.
züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2013, 23:10   #8
Ağaç Dostu
 
züleyha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 842
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İlter okul öncesi ana sınıfına mı gidecek yoksa birinci sınıfa mı başlayacak?
Güler ablacığım İlter okulöncesi olacak

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 11:55   #9
Ağaçsever
 
M.Fıstık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha Mesajı Göster
Çok teşekkur ederim arkadaşlar tavsiyeleriniz için.

Bu durumda en önemli konumuz okul olacak. Tabi oğlum henüz 3,5 yaşında önce bir anaokul bulmalıyım takibende okul Bu konuda tavsiyesi olan olursa çok sevinirim. Tekrar tavsiyeleriniz için çok teşekkur ederim.
Florya Kültür Kolejini gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Geçtiğimiz yıllarda kız kardeşim orada staj yaptı eğitim düzeyi ve öğretmen kalitesi oldukça yüksek bunu görme imkanım oldu. Araştırıp konuşabilirsiniz, çocuğunuzun eğitim yaşamı umarım sağlıklı ve başarılı geçer...

züleyha beğendi.
M.Fıstık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024