26-09-2010, 16:05 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 8
|
Yeşil Limonu Sarılaştırmak
Merhaba Sevgili Forum Sakinleri: Bu forumda yeniyim ve birkaç soru sormak istiyorum. Limon yeşil toplanıp nasıl sarı limon haline getirilir?Yani erken olgunlaştırma. Bu işlemin özel bir adı var mıdır? Şimdiden teşekkürler |
26-09-2010, 18:45 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
|
Sanırım karpitle işlem yapılıyor, nasıl yapıldığını bilmiyorum. |
26-09-2010, 20:50 | #3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 8
|
Muzlara uygulanan aynı işlem ozaman.Değil mi? |
29-09-2010, 09:20 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
Şehir: antalya
Mesajlar: 24
|
yeşil limonların arasına sarı renkde elma konulacak ve limonları 4 gün içinde sarar tır kesilip konula da bilinir bu doğal olanı bizim limon bahcemiz var biz böyle yaparız doğal oluyor ////// birde karpitle olanı var bu bir günde sarartır cok etkilidir tercih sizin |
29-09-2010, 20:25 | #5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
|
|
30-09-2010, 23:07 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
|
İlginç bir yöntem ,öğrendiğimiz iyi oldu,teşekkürler. |
08-10-2010, 07:01 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
|
Teşekkürler.. |
28-10-2010, 20:43 | #8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 29
|
Alıntı:
|
|
12-11-2010, 13:47 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 74
|
Merhabalar Siteye yeni uye oldum. Cok sevdim. Insanlar bir cok bilgi ve tecrubeyi burada baskalariyla paylasiyorlar. Emegi gecen ve katkida bulunan herkese tesekkurler. Benim sorum elma ile olgunlastirma hakkinda olacakti. Trabzon hurmasinin olgunlasmasi icin genelde odanin bir kosesine birakip gunlerce olgunlasmasini bekliyor oyle tuketiyordum. Bu yontem ilginc geldi bana. Bu yontemin (yani sari elma kullanilarak) nasil uygulandigi konusunda biraz daha bilgi verbilir misiniz? Mesela illa sari elma mi olmasi gerkiyor. Kac hurmaya kac elma koyacagiz gibi. Tesekkurler |
12-11-2010, 14:09 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Elma, sanırım bir çok meyvenin çabuk olgunlaşmasını sağlıyor. Avokadoyu olgunlaştırmak için de elma öneriliyor ve uyguluyorum. Limon için de denedim.mayer Limon Elmanın sarı olması gerektiğini daha önce hiç duymamıştım, ne renk varsa onun yanına koyuyorum, işe yarıyor. Bu konu ile ilgili bir deney buldum:http://maycalistaylari.comu.edu.tr/c...n_biyoloji.pdf Sonuç kısmında durum özetlenmiş. Elmada etilen çıkışı diğer meyvelere göre daha çok olduğundan, pratikte elma kullanılıyor ama fazlası da çabuk bozulmaya neden oluyor. |
12-11-2010, 14:33 | #11 |
agaclar.net
|
Elma' nın sarı olması şart değil, kırmızı da olsa olur. Elma etilen sentezler. Bu sayede sararmayı sağlar. Karpitle sarartırken de etilen uygulanmış olur. Buzdolabında sarı ve kırmızı renkli meyve sebzelerle yeşilleri aynı poşete veya açık olarak rafa koyarsanız yeşil olanların sarardığını göreceksiniz. yeşil biber, maydonoz vs. gibi domateslerle beraber koyarsanız kısa sürede sararırlar. Elmayı ikiye kesmek daha faydalıdır. Bu arada elmanın sentezlediği etilenden bromeliad familyası süs bitkilerini evde çiçek açtırabilmek için de kullanabilirsiniz. |
12-11-2010, 15:28 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, verdiğiniz bilgi her zaman çok işe yarayacak. En azından buzdolabında neyin yanına ne koymayalım diye fikrimiz oldu (bilgimiz olmasa da ). Patatesle soğanın da beraber konmaması gerektiğini duymuştum; biri, diğerinin daha çabuk bozulmasına neden oluyormuş ama hangisi bilmiyorum. |
12-11-2010, 22:02 | #14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2010
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 42
|
çok güzel bilgiler, teşekkürler |
13-11-2010, 13:59 | #15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 74
|
Cok tesekkurler |
|
|