agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-04-2009, 08:53   #1
Yeni Üye
 
yesimcim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
Nükleer tohum nedir?

Merhabalar,

Grubumuzda yeniyim ama eski bir PDA'lı ve bir Slow Food/Fikir Sahibi Damaklar conviviyumu üyesi olarak ben de tohum yasası konusunda sizler gibi çok duyarlıyım.Mayısta Antalya'da yapılacak olan tohum toplantısından önce bilgilenmeye çalışıyorum.Konu ile ilgili araştırıyorum ve inanıyorum ki aynı güzelliklere inanan bunca insan,grup,bilgi ve birikimlerini biran önce birleştirirse güzel birşeyler bırakabiliriz ardımızda.Nükleer tarım diye arattım ama sonuç alamadım.Sanırım bu başlık altında soru sormam gerekiyor.Yanlışlıkla birkaç senedir işlemeyen başka bir başlıkta sormuşum!Sorum ise şu:

Nükleer tarım teknolojisi ile ilgili bilgilendirme yapabilecek uzmanlar var mı aramızda?Nükleer tohum GERÇEKTEN nedir?

Ülkemizi parsel parsel yabancılara satan,nişasta bazlı şeker kotasını %2 lerden 10'lara,yetmeyince 15'lere çıkaran ve 45'leri planlayan,kendi insanını insülin direnci,metabolik sendrom ve diyaliz makinesine mahkum eden,verim alacaksınız diye kandırılıp,cehaletine ve açgözlülüğüne yenilen üreticimize GDO'lu kansorejen veya Kilitli F1 tohumları satıp,uzun vadede su kaynaklarımızı,verimli ovalarımızı,evladiyelik tohumlarımızı sistematik şekilde yokedenlerin ''Türkiye'nin geleceğinin güvence altına alınması için üç önemli vazgeçilmez unsuru; enerji, su ve tohum olarak'' diye pişkince sıralaması beni çok rahatsız etti!Farkındalık kolay değil ve ne yazıkki anlatabileceklerimiz karşımızdakinin anlayabileceği kadar!Lütfen birileri bu konuda bizleri aydınlatsın.Aşağıda 9 Nisan tarihli Sabah Gazetesinden bir alıntı ekledim.
Bu arada Kenan Demirkol hocamızın dünkü şeker ve beslenme konulu seminer özetini blogum PEMBE SÜRGÜN'de
(http://yesim-pembedomatesistanbulpda.blogspot.com/ )
dün yayınladım.Merak edenlere duyurulur.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın.
Yeşim Güriş


Nükleer yöntemle üretilen milli tohum heyecanlandırıyor

ANKARA 09.04.2009

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin nükleer tarım teknolojisiyle milli tohumları üreten birkaç ülkeden biri durumuna gelmesinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Güler, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na (TAEK) bağlı Ankara'daki Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Güler, TAEK denildiği zaman son dönemlerde nükleer enerjinin gündeme geldiğini; ancak, bu merkezde tıp, tarım ve mühendislik alanlarında da çalışmalar yapıldığını anlattı.

ÜÇ VAZGEÇİLMEZ
Türkiye'nin geleceğinin güvence altına alınması için üç önemli vazgeçilmez unsuru; enerji, su ve tohum olarak sıralayan Bakan Güler, yerli ve milli tohumlar geliştirmek istediklerini belirterek, "Burada genetikle oynanmıyor. Sadece nükleer teknolojiden yararlanılarak ürünler geliştiriliyor. Bu açıdan yan etki gibi bir durum söz konusu değil. Buradaki çalışmalarla gelecekte gıdada dışa bağımlı olmamayı hedefliyoruz. Nükleer tarım teknolojisinde milli tohumlarımızı üreten birkaç ülkeden biri durumuna gelmek beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

yesimcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024