agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-11-2008, 21:48   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-07-2006
Mesajlar: 50
fidanlık taban örtüsü (jüt) üzerinde yetiştiricilik

selam arkadaşlar. antalyada üretimle uğraşıyoruz. ürünlerimiz dış mekan çalılar, çiçekli bitkiler ve büyük ağaçlar ve yer örtücüler üzerine.
şuana kadar maliyeti kısmak için serada yere hiç bir şey örtmeden toprağa silindir çekip tesviyeleyip saksıları toprağın üzerine dizip yere hafif hafif kök attırıp oradanda besin aldırıp hızlı bir gelişme elde ediyoruz. tek sorunumuz ot mücadelesi oluyordu. onuda otları ala ala bitirdik sayılır. suyumuz sondaj olduğu için yeni ot tohumu bulaşması olmuyor. şimdi yeni bir bölümde daha başlıyoruz üretime. sayın mine hanımın bana gerçekten bazı konularda en önemli nokya konusunda çok yardımı dokunmuştur. kendisine çok teşekkür ediyorum. şimdi ayrıca başlıyacağım bölüme yer örtüsü sermeyi düşünüyorum. oradada ot mücadelesi yapmamak için. birde o bölümde daha kompakt bitkiler üretip durdurucular kullanarak bazı şekiller elde etmeye çalışıcağım. onun için yere çok kök attırmak istemiyorum. burada sorun yok. ancak diğer bitkilerdende koymayı düşünüyorum bu bölüme mesela begonviller veya ful yaseminleri gibi. bunları toprağın üzerine dizdiğimiz gibi hızlı büyütebilirmiyiz. taban örtüsünden yere hafif kök geçmesi olabiliyormu? bu bölümde saksı harcımıza hümik asit ayrıca yavaş eriyen gübrelerden çoğunlukla torf ve bir miktarda toprak koymayı düşünüyoruz. bilenlere soruyorum. bitkilerin gelişim hızları sizce nasıl olur. hata yapmak istemiyorum. örtüyü serip sonra yeniden örtüyü kaldırmak için bütün saksıları seranın dışına almak gerçekten epey bir iş gücü harcamak zorunda kalırız.
bir akıl almak istedim. bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
saygılar

agronomistmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2008, 22:21   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Sevgili agronomistmrt, saksıdaki bitkilerin ilk yıl ki özellikle kökler rahatça saksıya sardığı dönemde fazla jüte geçişi olmuyor. Ancak poşetli mallarda ilk yılın sonunda ve saksıda da yine ilk yılın sonudna kökler eğer jüte kendisini atarsa neme doğru yönelim gereği kendisni jütün altına atıyor. Ancak devamlı bir yılı aşkın zaman geçmeyecekse kaldığı yerde çok sorun olduğunu görmedim. Genelde de poşetlerde 2. yılda sorunlar oluyor.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2008, 17:07   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-07-2006
Mesajlar: 50
evet selahattin bey poşetlerde sorun çok oluyor. saksıda daha kolay müdahale ediliyor. bide biz 1-2 ayda bi ot almak için falan saksıları hareket ettirdiğimiz için yere çok kök atamıyor. sadece kılcal kökler oluşuyor hep. böylecede sürekli topraktan besin alıyor. ama bu yöntem epey emekli yani işçilikli oluyor. o yüzden yavaş yavaş jütte büyütmeye yöneliyorum.

saksı harcını çok güzel hazırlarsak ve süreklide sulama esnasında gübrelemesini yaparsak sanırım toprak üzerinde olmasından pek farkı kalmayacak.

sizde bursada üretimlemi uğraşıyorsunuz?

agronomistmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024