agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Biçim verme teknikleri (http://www.agaclar.net/forum/bicim-verme-teknikleri/)
-   -   Waverley Bonsai Group / Salı Toplantıları (http://www.agaclar.net/forum/bicim-verme-teknikleri/1741.htm)

acerpalmatum 18-10-2006 20:22

Bu arada söylemeyi unuttum. Tekrar lime sülfür uyguladım ve beyazlaştı. Sanıyorum daha önce uygulamanın hemen akabinde benim ufaklık (8 yaşında)ağacı sulamış. Şu an için bir sorun yok.

İlginiz için tekrar teşekkürler

Ali H. ALI 22-11-2006 13:31

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, bu ayin ucuncu sali gununde yaptigimiz bonsai toplantisi biraz farkli oldu, nasilmi? cekilen piyangoda hediye bana cikti, guzel bir bonsai kitabi. Kitap icerisinde daha once bilmedigimiz bilgiler varsa sizlerle de paylasacagim.

Bonsai toplantisinin dunku gundeminde Azaleas[Turkiyede Acelya dendigini saniyorum] ve akcaagaclar vardi.
Ted arkadasimiz azalealar hakinda bilgiler verdi:
Azalea'lar ciceklendigi zaman ic mekana veya ustu kapali bir yere alinmali, sulama usten deyil dogrudan topraga yapilmali, usten yapilan sulamada cicekler olumsuz etkilenip hemen bozulmaya basliyacaklardir. Islanip bozulan bir cicek agacin uzerinden alinmazsa diger cicekleride olumsuz etkileyebiliyor.

Azalea'nin cicekleri kuruduktan sonra agac derince budanir. uzerrinde hic yaprak kalmiyacak sekilde derin bir budamadan, 4-5 hafta sonra kuru gibi duran dallarin uzerinden bircok yeni surgunler cikmaya basliyacak ve bu surgunler bir dahaki yila, buyuyup, cicek yuklu olacak.

Azalea, yari golge ve serin yerleri seven bir bitki, bonsai yapacaginiz azalea'lari telleyip bukerken dikatli olunuz dallari cok kolay kiriliyor.
Turkiyede azalea'nin oldugunu biliyorum , bonsai yapmayi dusunuyorsaniz ve daha onceleri resimlerde gordugunuz agaclar gibi govdelerinin kalin olmasini istiyorsaniz, mutlaka uzun bir zaman[5-6 yil] yere dikip yerde buyuyup gelismesini bekledikten sonra bonsai saksisina olmalisiniz.
Ted'in soyledikleri kisaca yukarda yazdiklarimdi.

Trovor arkadasimiz, bircok akcaagac getirip onlar uzerinde genel konusmalar yapti. Gozunuz surekli akcaagaclar uzerinde olmali, buyuyen surgunler surekli cimcik alimla, geride bir cift yaprak kalacak sekilde alinmali. yeni surgunler alinmazsa agacin sekli kisa surede bozulacak. Bunu onlemek icin agaci surekli cimcikleyip yeni surgunlerin uclarini aldiginiz zaman agaciniz daha derli toplu ve daha guzel duracaktir.

Akcaagaclari, baharin ikinci ayindan sonra yaz sicaklari iyice basmadan onlari golge veya yari golge bir yere almalisiniz, eger surekli guneste birakirsaniz yapraklari gunesten etkilenip bozulabilir.

Resimdeki akcaagac uzun bir zaman bahcede buyudukten sonra sokulup bonsai saksisina alinmis. Bahcedeki agaclardan yapilmis bir bonsai.

Bu sali iyi fotograflar cekemedim o yuzden yalniz iki resim gonderebiliyorum.
Gelecek ayin ucuncu salisina kadar hosca kaliniz.

Eklenti 5490
Ted azalea' lar hakinda bilgi verirken.

Eklenti 5491
Bahceden sokulup bonsai yapilmis akcaagac.

bonsaireef 22-11-2006 13:36

Ali hocam çok teşekkürler. Bu toplantıları iple çekiyoruz. Bizim için çok faydalı oluyor.;)

murare 22-11-2006 13:45

Ali hocam teşekkürler bizimle bunları paylaştığınız için. Bu arada sizin için çok sevindim sonunda şeytanın bacağını kırdınız, bu sefer piyango size çıkmış.
Bu arada biz ne zaman toplanıyoruz arkadaşlar ama bizimki cumartesi akşamı olsun ben hafta içi gelemem. :D

turunç 22-11-2006 13:47

Sayın Ali Hocam; bizleri de bu bilgilerden mahrum bırakmadığınız için teşekkürler. Toplantıya katılırken bile bizleri de düşünüp resim çekmişsiniz. Çok naziksiniz. Saygılar...

acerpalmatum 22-11-2006 20:41

Ali Hocam teşekkürler. Bir ay sonrayı iple çekiyorum.

Hani diyorum sizin kulüpde bize de piyangodan bir şeyler çıkmaz mı ? :D
Bizlerde sanal üye sayılırız. ;)
Fiilen olmasa da her toplantıya katılıyoruz. :p

hasancihad 22-11-2006 21:41

Bu konuyu ilk kez inceledim. Çok faydalı buldum, çok imrendim. Ali Sensei yazılarınızı okumaktan ve sizden birşeyler öğrenmekten büyük keyif alıyorum. Ben de diğer forum üyeleri gibi bir sonraki ayı iple çekiyorum...

Ya ben de Cumartesileri musaitim.
Ankara'da bir dernek bir kulup kurun da toplanalım artık Acerpalmatum, murare...:eek: yoksa ben kurup sizi üye yapacağım ve size ardıç budamayı anlatacağım.:D

bonsaireef 23-11-2006 07:50

Beni beklemeyecek misiniz? :(

hasancihad 23-11-2006 09:43

Sensei sen gelirsin de biz hala adım atmadan konuşuyor oluruz diye korkuyorum.
Ankara'ya geleceğin günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Ama sonra elimi verdim kolumu kaptırdım demeyesin...

murare 23-11-2006 11:53

Doktor sen gelene kadar hazırlıkları tamamlayalım. Sen gel beraber bir toplanırız, bir toplanırız, sonrada bir daha toplanırız.
Ben zaten hemen hemen her hafta sonu ya cumartesi ya pazar seralarda oluyorum. Alacak hiçbirşey bulamassam gezmiş oluyorum. Belki daha önce karşılaştık bile birileriyle oralarda gezerken. Zaten farkında olmadan toplanıyoruzdur belki.

Ali H. ALI 23-11-2006 14:12

Bonsaireef, Murare, Turunc, Acerpalmatum, Hasancihad ve diger bonsai seven dostlarim. Bu sali aksamlarinin sizlere bir yarari oluyorsa, bu bana mutluluk verir. sizlerin de bonsai toplantilari yapacaginiz gunlerinizin cok yakin olmasini dilerim.

turunç 23-11-2006 14:31

İnşallah Ali hocam, Ne güzel dilekler bunlar..Çok saolun..

acerpalmatum 23-11-2006 21:26

Açıkçası geçen ki toplanıya kimsenin gelmemesi beni üzdü. 1 gün önceden ciddi bir hazırlık yapmıştım. Murare şahidimdir. (bonsaireef geçici bir süre Ankarada yaşamıyor) Türkiye gönüllüleri daha hazır değil demek ki diye düşündüm. 4.000.000 Ankara'da 2 kişi düşünülmesi gereken bi rakam.
% 0,00005 e karşılık geliyor. :)
Yinede 4 milyonda 2. 4 milyonda 1 den iyidir.
Bu işte kırgınlık, küslük, pesetmek olmaz bonsai önce gönül sonra sabır işidir. Cumartesi 14:00 gibi karşıyaka tarafında olacağım. görüşmek dileğiyle.

Ali H. ALI 20-12-2006 12:06

5 Eklenti(ler)
Herkese iyi gunler,
Dun aksam, bu yilin son sali bonsai toplantisini yaptik.
Bob'un getirdigi incir agaclari, uzerinde yaptigi konusmalarla toplanti aciladi.
Bob'un getirdigi incir agaclari 20-25 yaslarinda agaclar. Iki mini incir agaci 8-10cm boyunda ve 21 yasinda agaclar.
Bir diger ilginc agaci 24 yasinda. 24 yil once 5 celigi bir birine sarip oylece dikmisve bu gun govdesi kalin bir incir agaci olmus. 5 agacin govdeleri oyle bir kaynasmis ki Bob soylemese, kimse 5 agac oldugunu anlamiyacak.
Baska bir incir agacini da komsusunun bahcesinden sokup cikarmis, komsusu agaci istemiyormus sokup atacakmis. Bop hem agaci olumden kurtarmis hem de guzel bir bonsai yapmis[Memedin komsusunun sokup attigi agac gibi, Memet o agaci kurtardigi gibi o agactan guzel bir bonsai yapacaktir.] Agac simdi 25 yasinda son 18 yili Bob'la gecirmis, 8 yil once agacin on kisminda bir kucuk delik gormus ve bu delikten girip cikan karincalar. Sivri uclu bir aletle deligi eselemis altindan curukler cikmis, temizledik sonra kocaman bir yer olmus,once uzulmus ama bu gun curuklerden temizlenmis karincalarin sebeb oldugu o kovuk agaca ayri bir guzellik veriyor. Bob incirlerle yaptigi orman tarzinin yillar once cekilmis bir de resmini getirdi, bonsailerin nasil gelistigini cok guzel anlatan bir resim.
Bob konusmasini bitirdikten sonra, herkesin evinden getirdigi yiyecekler, cerezler masalara kondu. Yenilip icildi, bu yilin ne cabuk gectiginden, gelecek yilin nasil yogun olacagindan, bonsaiden, bu yilki susuzluktan konusuldu.
Herkes herkese iyi yeni yil dileklerini soyledi ve 2006nin son toplantisi bitmis oldu.
Gelecek yilin ilk ayinin 3. sali aksamina kadar hosca kaliniz.
[ben sizlerin yeni yilini daha sonra kutlaycagim daha zaman var deyilmi?]

Eklenti 6166
Bob' un mini bonsaileri [Figus rubiginosa]

Eklenti 6167
Yillar sonra 5 celigin birlikte dikildigi agac.[Figus macrophylla]

Eklenti 6164
Karincali agac. [Figus macrophollya]

Eklenti 6165
Eklenti 6168
Orman tarzini anlatirken ve orman tarzinin 1985de cekilmis resmi.[Figus rubiginosa]

turunç 20-12-2006 12:21

Aman allahım o ne güzel bir orman öyle:eek: Gözlerime inanamadım! Benimkilerde böyle olacak kadar yaşar inşallah. Sayın Ali hocam; bizimle paylaştığınız için içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Yıllar sonra o incecik gövdeler nasıl da ihtişamlı birer ağaca dönüşüyor. Heybetinden başım döndü karıncalı incir ağacını görünce. Allah izin verirse; biz de kemikleşmiş bir üye grubuyla bu işi başlatabiliriz. Yeni gelen arkadaşların katılımıyla da hızla genişleyen bir bonsai klübümüz olur.:cool: Sosyal yaratıklar olarak eninde sonunda bu işi yaparız evvelAllah... Saygılar gönülden...

memet 20-12-2006 14:55

Aman Turunç hiç sorma, hayran kaldım ormana...

murare 21-12-2006 07:56

Bende şimdi gördüm incirleri. Gerçekten çok güzel. Umarım bizde uzun yıllar aynı ağaçlara bakabiliriz.

Ali H. ALI 19-01-2007 13:29

4 Eklenti(ler)
Arkadaslar hepinize selamlar, sali aksamindan cuma aksamina uc gun var bir turlu firsat bulup da sizlerle bu ilk ayin ucuncu sali aksamini paylasamadim. Hemen simdi yaziyorum.
Bu yilin ilk sali toplantisini 39 derecedeki bir sicak aksamda yaptik. Bir haftadan fazla bir zamandir sicaklar 35 derece ve yukarisinda seyrediyor. bunun uzerine kurakligi da eklersek, kacinilmaz olarak sali aksami yaptigimiz toplantinin gundemi, bu sicak gunlerde agaclarimiza nasil bakip onlari sicaktan ve susuzluktan nasil koruyacagimiz oldu[Victoria da 3. derece su kisitlamasi vardir, tek numarali evler yalniz pazar ve carsamba, cift numarali evlerde cumartesi ve sali gunleri sabah 6-8 arasi, aksam 8-10 arasi su hortumu ile sulama yapabiliyor] En yasli ve deneyimli uyelerden biri olan Ted cikip uyeleri sulama konusunda bilgilendirdi bu bilgileri sizlerle paylasiyorum belki onunuzdeki yaz aylarinda ihtiyaciniz olur.
Agaclar sabah erkenden ve ya aksam uzeri sulanmalidir, bu zaman arasinda da sulama geregi duyulirsa agaclar yapraklari islanacak bir sekilde usten sulanmamali, cunku yaprak uzerinde kalacak su damlaciklari gunesin etkisi ile yapraklari yakacaktir.

Kalin kum veya ince cakil taslari ile doldurulmus sig palstik tepsiler icerisine su dokup bonsai saksilarini da sig palstik tepsiler icerisine oturtursaniz uzun bir sure bonsai saksiniz nermli kalacaktir.

Eski bez torbalardan keseceginiz bez parcalarini islatip bonsai saksisinin uzerine topragi ortecek sekilde korsaniz bonsainizdeki buharlasmayi kismen onlemis olursunuz.

Bir pet sisenin altina toplu igne ile kucuk bir delik acarsaniz siseyi su doldurup bonsai saksisina yerlestirdikten sonra da kapgini gevsetirseniz gun boyu bonsainize su damlaycaktir.

Buyukce bir kovaya su doldurup bonsailerinizin yanina goturup tek tek bonsailerinizi, saksi suyun altinda kalacak sekilde ve saksinin cikardigi hava kabarciklari durana kadar onu kovada tutarsaniz, saksinin her tarafina su ulastigi icin gun boyu bonsainiz nemli kalabilir. [benim kullandigim yontemde budur] Yaz aylarinda mumkunse agaclarinizi gunes altinda birakmayiniz golge yerleri tercih ediniz.
onunuzdeki yazin, burada gecen yazdan, daha serin bir yaz olmasini dilerim.

Bu konusmalardan sonra cay icilirken, uyelerin getirdigi agaclar uzerinde konusuldu. Bu ayki toplantida az resim cekebildim, bir dahaki toplanti soz bol resimli oacak. onumuzdeki ayin 3. salisina kadar saglicakla kaliniz.

Eklenti 6695
Ted bez torba parcasi ile saksinin nasil ortulecegini gosteriyor.

Eklenti 6696
Cakil taslari konmus sig tepsinin icerisine su konduktan sonra bonsai saksisi sig tepsinin uzerine konuyor.

Eklenti 6697
Australianin yerli agaci olan BANKSIA dan bonsai

Eklenti 6698
Banksia govdesinin yakindan gorunusu .

bonsaireef 19-01-2007 13:39

Ali hocam paylaşımınız için çok teşekkürler. Yine çok faydalı bilgilerle karşımızdasınız.

Ben bir şeyi merak ettim. O sığ çakıl dolu saksıya bonsai saksınının oturtulduğu resimde, sığ saksıdan aşağıya sarkan halı parçasının bir fonksiyonu varmıydı acaba?

turunç 19-01-2007 13:49

Ali Hocam salı toplantısını paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şeyi merak ettim. Acaba o parça bir işlev görüyor mu?

Ali H. ALI 19-01-2007 13:54

Iyi gunler bonsaireef , Ted in verdigi bilgiye gore sig saksi icerisindeki fazla su o fitil gibi uzanan bez parcasi sayesinde sig saksidan disariya damlayip akacak.
Bence fazla su zaten sig tepsi dolduktan sonra akacaktir ve sig tepsinin gorevi icerisindeki su ile bonsai saksisini nemli tutmaksa o fitilin geregi yok diye dusundugumden o ayrintiya girmemistim.

Ali H. ALI 22-02-2007 12:00

5 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, bu yilin ikinci sali toplantisini yaptik. Bu gun persembe ve ben ancak firsat bulup bu toplantiyi sizlere aktarabiliyorum. Baskanin yaptigi kucuk bir konusma ile geceye basladik. Gecen yil, kisa sureli bonsai kurslarina katilan yeni arkadaslara, kursu bitirme belgeleri verildi.
Misafir dinleyicilere, hosgeldiniz ve iyi dileklerde bulunulduktan sonra, misafirler kendilerini tanittilar, bunun ardindan geleneksel piyango cekildi. Aramiza yeni katilan bir arkadas guzel bir bonsai saksisi kazandi.

Arkadasimiz Trevor, getirdigi 3 tane ardic agacini, hemen calisma yapacagi masanin yanina sergiledi. Bu agaclar Trevor'in 10- 15 yillik emegidir ve bu aksam bizlere ardic agaci uzerinde yapacagi bir calismayi gosterecek.

Bir fidancidan 40$ aldigi 10- 12 yillik bir ardic uzerinde, calismaya baslamadan once agacin on kismini belirledi. Dusundugu iki tarz vardi, sarkik tarz veya kivrimli dik tarz. Konusurken agacini da dikkatlice inceliyordu, sonra kararini verdi ve kikrimli dik tarzi secti . Bu arada agacin istenmiyen dallarini da kurumus dal , govde gorunumu verecegini belirtti.

Trevor calismalarini, kafasinda tasarladigini soyledi. yani ne yapacagini calismaya baslamadan once biliyordu. Bunun yaninda yapacagi isten emin olmayanlara onerdigi, agaca bakarak, yapilacak tarz icin taslak bir resim cizilip o resme gore calisilabilecegini ve ya, kesilecek daldan emin deyilseniz kesmeden once bir bez veya kagitla, keseceginiz dali ortup dalin yoklugunda agacin nasil duracagini az cok gorebilirsiniz.

Ardic agacindan cikan 3-4 govdenin, en kalinini deyil de, uzerinde telleme yapip calisabilecegi bir govdei secti. Diger dallari budamaya basladi, kurumus dal gorunumu verecegi dallarin kabuklarini soydu[Trevor'in bu calismalarinda cektigim fotograflar cok karanlik ciktigi icin eklemedim]Agacin govdesini ve dallarini telleyip, agaci istedigi sekle getirdi.
Bir saat kadar kisa bir zaman icerisinde, Trevor, agaci uzerinde ne yapmak istedigini gosterdi. agaci eve goturdugu zama dallarin yerleri uzerinde, kucuk calismalar yapabilecegini belirtti. Ardici, bonsai saksisina, onumuzdeki bahardan once almiyacagini soyledi[burada simdi yaz sonu]
Umarim Trevor'in yaptigi calisma, sizlerin yapacagi ardic bonsailere katkisi olur. Gelen ayin, ucuncu sali aksamina kadar hosca kaliniz.

Eklenti 7397
Eklenti 7398
Eklenti 7399
Trevor'in ardic agaclari

Eklenti 7400
Trevor ardic agacinin uzerinde calismaya basladiktan hemen sonra.

Eklenti 7401
Trevor ardic agaci uzerinde calismayi bitirdikten sonra. [tel sarilis sekline bakiniz]

tourkana 22-02-2007 16:16

üstat bunlar ardıçın hangi türü acaba,juniperus chinensis diyesim geliyor ama burda fidancılar arasında karmaşa var,chinensis iğneli mi oluyor yoksa yukardaki gibi mi...ama Trevor çok başarılı bir iş çıkarmış,bizim şirketin bahçesinde de en alttaki ardıçtan ama daha kalın gövdelisi var ...

Ali H. ALI 23-02-2007 12:13

Tourkana selamlar, Trevor'in uzerinde calistigi agac J. chinensis sargentii dir.
Diger 3 ardicin nasil bir cins oldugunu, agac sahibine sorup oyle yazsam olurmu? yanlis bilgi vermek istemiyorum.
Sevgi ve saygi ile kaliniz.

tourkana 24-02-2007 07:09

ilk ağacın cinsi benim için yeterli,çok hoşuma gitti o cins..onu öğrenirseniz özellikle çok sevinirim Ali Bey...
Ali bey siz hiç Japonya'ya gittiniz mi bu arada,size çok yakın sayılır da ondan soruyorum..

Ali H. ALI 25-02-2007 12:07

Iyi gunler Tourkana, ardiclarin cinsini ogrenir ogrenmez size bildirecegim.
Japonya buralara yakin olmasina ragmen hic gitme firsatim olmadi. Bir gun bir uzak dogu seyahati yaparsam, Japonyadan once Cini gormek isterdim, yine de kismet diyelim.

denizakvaryumu 25-02-2007 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 78506)
Iyi gunler Tourkana, ardiclarin cinsini ogrenir ogrenmez size bildirecegim.
Japonya buralara yakin olmasina ragmen hic gitme firsatim olmadi. Bir gun bir uzak dogu seyahati yaparsam, Japonyadan once Cini gormek isterdim, yine de kismet diyelim.


sayın Ali hocam

Dünya da sadece Avustralya da yetişen cephalatus (etobur bitki) lar için bir gezi veya benzeri bir etkinlik olursa kaçırmayın lütfen...

Bu etoburun doğal ortamında hiç resmini görmedim.Umarım sizin de ilginizi çeker.

.

Ali H. ALI 26-02-2007 11:56

Iyi gunler Denizakvaryumu, etobur bitkileri gordugum yerlerde resim cekip sizlere iletecegim. Elime firsat gecerse istedigin dogadaki cephaatus'larin resimlerini de mutlaka cekip gonderecegim.
Sevgi ve saygi ile kaliniz.

Ali H. ALI 23-03-2007 13:13

5 Eklenti(ler)
Bonsaiye gonul vermis dostlarim hepinize selamlar.
Bu gun 34dercelik bir sicakliktan sonra gunlerdir beklenen yagmur da geldi disarda yagmur yagiyor, yagmura hasret topragin kokusu kapilar acik oldugundan iceriye kadar geliyor. Yagan yagmur benim yapacagim sulama isini yaptigi icin[hortumla sulama yasak oldugundan, bir kovaya su doldurup, her saksiyi kovaya daldirip sulamak zaman aliyor.] bunu firsat bilip her ayin 3. sali gunu yaptigimiz toplantilardan mart ayi toplantisini sizlerle paylasayim dedim.

Yalniz unutmadan Tourkananin, gecen ayki toplantida ardiclar icin sordugu ardic isimlerini yazayim.
Ilk resimdeki, Junuper squamata
ikinci ve ucuncu resimlerdeki, Junuper shimpuku

Bu ayki toplanti ozellikle yani uyeler icin heycanliydi. cunku ilk defa bir atolye calismasina katiliyorlardi. getirdikleri agaclari icin, deneyimli uye arkadaslardan oneriler ve yardimlar alip agaclari uzerinde heyecan ve keyifle biraz da kaygili calistilar. Cunku kafalarinda bir cok soru isareti vardi. Agacim yasaycakmi? bir agac bu kadar budanirmi? kokleri budamak agacima zarar verirmi? ne zaman gubre[besin] vermeliyim? agacim bu soku atlatana kadar onu nasil bir ortamda tutmaliyim? ne kadar zamanda su vermeliyim? Telenen agacimi teller kesmiyecekmi? gibi daha bir cok soru, yukarida sorulan sorular, bu forumlarda yanitlanan sorular yine de hatirlamaniz icin isterseniz yanitlari birlikte bir daha gozden gecirelim.

Bonsaide dogru zamanda yapilan bir islem agacin yasamini olumsuz etkilemez[Burada belirteyim Bonsaisan in ekledigi takvimde Turkiyede agaclariniza neyi ne zaman yapacaginiz guzelce belirtilmistir.]

Budaycaginiz agaclarin ne oldugunu, hangi cins agac oldugunu, budamaya nasil bir tepki verecegini, onceden biliyorsaniz[ornegin igne yaprakli agaclarda budamayi, diger agaclardaki budama gibi derin bir budama yaparsaniz, igne yaprakli agacinizin pek yasama sansi kalmaz.]

Kok budamasi yapilan, topragi ve saksisi degistirilen agaclara en az bir ay gubre verilmez.

Budama yapilan agaclar, en az 3-4 hafta golge bir yerde ve topraktaki nemliligi surekli kontrol edilmelidir topraginin kurumasina izin verilmemelidir.

Tellenen agacin uzerinde telleri bir yildan fazla birakmayin, bu sure icerisinde de telleri kontrol ediniz. Agac kabugu teli icerisine almiya baslamissa hemen teli ordan cikarmalisiniz, gerek duyulursa tekrar sarabilirsiniz.

Atolye calismasindaki en ilginc agac bir Australia yerli agaci olan Banksia agaciydi, uzerinde ki tum dallar budandi cok az birkac dali ve gosterisli govdesi kaldi. Resimlerdeki tel sarimlarina da dikkat ediniz.

Bonsaisanla Ayni sehirde yasiyanlar iletisim kurabilirse, belki bir atolye calismasi yapabilirsiniz diye dusunuyorum.

Nisan ayinin ucuncu sali amsamina kadar hosca kaliniz.

Eklenti 8501
Atolye calismasi yapanlar

Eklenti 8502
Eklenti 8503
Ardiclar uzerinde yapilan calismalar

Eklenti 8504
Eklenti 8505
Banksia uzerinde yapilan calismalar

tourkana 23-03-2007 15:29

üstat ,ardıç isimleri için teşekkürler....
Bonsaisan kabul ederse böyle bir organizasyona ben katılırım....ne dersin BonsaiSensei..:)

hortumla sulama ne zamandır yasak acaba?
bu uygulama bize de gelir belki yakında...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024