02-09-2007, 23:35 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Adi gürgen biçimlendirme çalışması (Walter Pall)
Bu çalışma Walter Pall ait bir gürgen ağaçı ile yapılan çalışmanın aşama aşa ma evrelerini gösteriyor. 50 yaş çivarında oldu sanılan bu gürgen ağaçı 1996 yılında Almanyadan sökülmüş. İlk gördüğünüz 6 adet kare 2004 yılıana kadar yapılan çalışmada ki hali. bu halindeyken ağaç 95 cm yükseklikde ve 30 cm gövde çapına sahil odukça büüyk bir ağaç. Daha sonraki aşamalar ise 2006yılındaki görselleri. Ve sonlara doğru yapılan sharimiki yani gövdeyi oyma tekniği ile ağaçın boyu kıssaltılıp teleniyor ve yeni saksısına alınıyor. Bu işlem ise 2007 bahar aylarında yapılan çalışması. Not:Aşağıdaki çalışma tam 10 yılık uzuzn bir süreçde elde edilmiş bir bonsai uygulamasıdır. Görüntülere bir şevk ile bakıp cevrenizde ki bir ağaçı bu şekilde söküp çalışma yapmanız için öncelikle elinizde ki bonsaileri **** bonsai adaylarını sorunsuz bir şekide en az 5 yıl baka bileçek düzeyde olup bu denli bir yamadori uygulasına geçmek için deneyim ve büüyk bir tecrübeye ihtiyaçınız olamsı gerekiyor. Eğer böyle bir uyuglamayı tecrübesizce yapmaya kalkmak sadece söktüğünüz ağaçın ölümüyle sonuçlanacaktır. saygılarımla. |
03-09-2007, 00:03 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Bonsaisan bu kadar emek isteyen, bu inanılmaz güzel çalışmayı bizim ile paylaştığın için çok teşekkür ederim. Harika bir çalışma olmuş gerçekten de Düzenleyen Sebahattin Sargın : 03-09-2007 saat 00:42 |
03-09-2007, 00:29 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Çalışma gerçekden çok harika Sayın walter pall Doğadan yamadori toplayım büüyk boyutlu bonsai çalışmaları yapmayı seven çok başarılı bir sanatçı Çok büyük deneyimleri olan bir insan iyi bir usta banada sürekli olarak yön gösteren bir bonsai ustası.takıldığım zaman fikirlerini aldığım bir kişi. Ama onun gibi olmak için şu anda önüme biraz zaman var Beyeniniz için sayglarımla. |
06-10-2007, 17:24 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 16
|
olmaz böyle bir şey adam tam bir sanatkar.bizim gibi bonzai sanatına yeni başlayanların daha kırk fırın ekmek yemesi vede yüzlerce masum fidana kıyması gerekiyor |
06-10-2007, 23:23 | #5 |
Ağaç Dostu
|
sayın nurikoseler Olabilen bir şeyi sergilemek çok gzüel benim için özeliklede walter pall gibi değerli bir avrupalı ustanın çalışmalarını. Şu an için bu gibi bir çalışmaya başlamasanız bile daha basit ve daha ileriye dönük çalışmalar yaparak başarıyı elde edebilirsiniz. Ve sanılanın aksine doğru bir yol izler iseniz ağaç kayıplarınızda olmaz. Umuyorum ki bu güzel sitede doğru bir yolun izlenmesi konusnda bir çok dost edineçeksiniz saygıalr.ve başarılar. |
26-09-2012, 00:37 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 72
|
Bu işe merak sardığımda püf noktanın sabır olduğunu öğrenmiştim fakat on yıl peygamber sabrı gerektiriyor galiba. Böyle ustaları ayakta alkışlamak gerekiyor. |
18-04-2014, 10:16 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2013
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 13
|
Toprak karışımı. Nasıl olmalı? |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|