![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
bonsaisan / sığla, havai köklendirme (air layer)
Bu sığla fidanını 2007 yılında satın aldım. Ozaman sadece gelişmesini bekledim. 2008 yılının tüm yaz ayını bahçede sulama yapılarak geçirdir. Alt kısmı da ki doğal kıvrım çok hoş olduğu için üst ksımda uzuzn bir yapıda oluduğu için budamak istemedim ve 2008-2009 gelişme döneminde havi köklendirme yapmaya karar verdim. Boy :70 cm Havai köklenme yapmayı düşündüğüm yükseklik ise 37cm İşleme marttın 15 başladım. nisanda bir hareket olmadığını gördüm. Ve tüm yaptığım işlemi nisan ayını 20 tekrar başladım. Bu sefer sadece (akamada) kulanmaya karar verdim. Nedendir bilmiyorum ama daha önceki karışımda torf yoğundu lakin köklenme olmadı ve yara kapanmıştı. Tekrardan yarayı açtım. Köklendirme tozy sürdüm. Biraz kaya yosunu yaranın üzerine sardım. Ve %100 akadama 3mm kullandım. Geçenlerde siyah torbayı kaldırp baktığımda kökler beyaz ve uzamaya başlamış şekilde gelişiyordu. Aşağıda ki fotğraflarda detaylı olarak gelişimi sizler ile paylaşmak ve gecen sürecde sizlere sunmak içik devam fotoğraflarını çekmeye devam ediceğim. Sığla tür olarak üzeridne havai köklendirme denemesi yaptığım ilk tür. Daha önce daha hızlı köklenen türlerde ki başarımı bilmeme rahmen bu türde işlemi farklı uyguladım. ![]() Saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2006
|
köklendirme
Sığala fidanında geçen sene denemiş ve olumlu sonuç almıştım. Şu anda tohumdan yetiştirdiğim ve gözüm gibi baktığım bir kaç fidanım var. Sadece bir tanesinde havai köklendirme denedim ve başarılı oldum. Gerçi bu kadar profesyonel yaklaşmamış ve kısıtlı malzeme ile denemiştim. Örneğin köklendirme hormonu sürdükten sonra torfla doğrudan kapattım. Bir diğer fidanda köklenme olmadı. Şu anda ana gövdeden ayırdığım fidan da sağlıklı bir şekilde saksısında duruyor. Fidanlarım bir arada büyük saksıların içinde duruyor. Örneğin bir büyük saksıda 3-4 fidan bir arada. Yanlış hatırlamıyorsam gelişmelerini biraz engelleyen bir uygulama yapıyorum. Lakin yer sıkıntım var. Gönlümden hepsini kocaman ayrı saksılarda büyütmek geçiyor. Küçük balkonda büyük işler yapmaya çalışıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|