agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar (http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/)
-   -   Acerkan/alıç (http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/42834.htm)

Acerkan 21-01-2019 15:38

Acerkan/alıç
 
5 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Haziran ayı başında Polonezköy'de piknik alanı sahiplerinin genişletme çalışmaları sırasında ana gövdenin üstünün kırıldığını ve sökülmek üzere olduğunu görerek yapraklarını beğenip aldığım alıcı yaşatmayı başardım ve bonsaiye merak sardıktan sonra neden olmasın diyerek denemeye koyuldum. Aşağıda fotoğraflarıyla süreci anlatmaya çalıştım. Gövdeden ayırıp saksıya almayı başarırsam bundan sonraki adımlarla ilgili önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum:) Merak ettiğim şey şu ki, dengesiz şekilde yaprak döküp yeniden çıkardı ikişer kez. Acaba köklendirme sebebiyle enerji kararsız dalgalandığı için olabilir mi? Ve balkonda değil içeride, açık toprakta değil saksıda olduğu için köklendirme süresi uzuyor sanırım.

Teşekkürler , İyi günler.

İlk hali - yaşama tutunma evresi ve 3.fotoğrata enerjiyi yapraklardan almak sebebiyle yaşatmak için yaptığım dal budama sonrası
Eklenti 686331

Uzun olan gövdeyi kısaltmak için havai köklendirme aşaması
Eklenti 686333

Köklendirme birinci ay sonunda yaprak döktü ki bu saksıya alınışı sonrası ikinci kez oldu. Yanında da gövdenin detaylı görünüşü.
Eklenti 686334

Bir terslik var mı diye kontrol etmek ve toprağı biraz daha zenginleştirmek için açıp kontrol ettim. kök oluşumlarını görüp yeniden kapattım.
Eklenti 686335

Köklendirmenin ikinci ayının sonunda yeniden filizler verdi (Ocak 2019). Umarım Şubat sonu Mart başı gibi yeterli kökler oluşup gövdeden ayırırım ve saksıya alabilirim.
Eklenti 686336

Acerkan 31-01-2019 09:35

1 Eklenti(ler)
Ağacın geçmişte kırılmış olduğu ve kurumuş ana gövde kalıntısını budamak zorundaydım, gittikçe kararıyordu. O kalın dalı ve yukarıdaki 90 derece yana gelişmiş aykırı dalı budadım. Şimdi biraz daha derli toplu görünüyor. Ayrıca, kuruyan kalın gövdeyi kestiğimde resimde de görüldüğü gibi kuruma izi sınır gibi belliydi. Acaba tam olarak kuruyan yeri kesmeli miyim, kuruma devam eder mi aşağı doğru bu haliyle hastalık gibi? Bir de en tepenin bi altındaki dalın gövdeyle birleştiği yerde beyaz, dişe benzer bir oluşum var, acaba dal mı çıkıyor yoksa bir hastalık mı anlayamadım. İlk kez böyle bir leke görüyorum. İçeriden geliyor ama her ne ise (sağ resimde daha net).

İyi günler dilerim

Eklenti 686658


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024