agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bambu (http://www.agaclar.net/forum/bambu/)
-   -   Bambu Kamışı (Doğu Karadeniz) (http://www.agaclar.net/forum/bambu/5191.htm)

erhan62 30-07-2014 10:29

Iyiniyet cercevesi icinde yapilan bambu üretimi yapilmasini istemek Karadenize ne getirir ne götürür, aslinda buna bakmak gerekir. Bu gün dogal ortamina uygun olmayan Biotoplarla mücadelede harcanan zaman ve para ile inanin bircok konu cözüm bulurdu. ABD sicrayan sazan (resim veya videolari görmüsünüzdür, tekne gider iken havalara ucan 100lerce balik), Türkiyede yeni sorun olan veya baslayan israil sazani, Avustralyadaki tavsan sorunu Avrupada cok siki kontrol altina alinmasi orman görevlilerince denetlenen yabanci ot ve biotoplarla mücadele konulari..

Bana göre kültüründe bambu ile dogup büyüyen Cinliler kadar bambu kullaniminda basarili olamayiz olmamiz da beklenemez (adamlar berberlerdeki saclari toplayip kaynatip kimyasal aritma ile cözündürüp firinlardaki ekmeklerine lezzet ve parlaklik amacli uygulayan bir toplum, ilkokul cocuklarinin cisini kovalarla toplayip icinde yumurta kaynatip satan yiyen, yoktan var ederek yasamaya calisan kirli hava, zehirli toprak, zehirli sularla mucadele eden bir toplum )

Bizim Karadeniz insaninin elindekini korumak amacli gelistirmek amacli bir calismasi yok iken Bambudan ekonomik cikar beklemek ne derece dogru olur bilemem, kaldi ki bu üretim isi icin bir bilimsel kurul kurulur ticari gelisimi, ekolojik zarari, kari, kullanimi gibi bir cok konu bu bilimsel kurulda veriler ile tartisilir, Cinli bilim adamlari ile fikir alisverisinde bulunulur ve deneme amacli bir bölgeye ekilir, bu da öyle korsan isi degil hükümetler bazinda Cin Devletinden resmen istenilerek gerekirse destek alinarak olmasi gereken konulardir. Bizim insanimiz parayi sever, maymun istahli, yaratici ve meraklidir, elimizdeki cay alanlarini findik alanlarini misir alanlarini bu bitkiye kaptirilarsa geriye dönüsü zor bir yola girerler, bu gün Karadenizdeki kivi gelismesi pozitiftir ama her yeni gelen de sorunlari ile gelir bunu unutmayalim Bambunun da zararlisi bize gelecek bunun mücadelesi nasil olacak, hamsi gibi cay bahcelerini misir tarlalarini da kurutmayalim derim.. Konu sadece yesili sevip, etrafi yesile bulamak olmasa gerek bence..

ocehemşin 28-02-2015 17:54

bende de var bambu yetiştiriyorum

mustafagumrukcu 02-07-2016 22:52

1 Eklenti(ler)
Trabzon / Yomra Ziraat Odasının önü, zannedersem Moso

CilekFidesi 09-04-2022 06:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drekt (Mesaj 1141474)
4 sene geçmiş aradan biraz mı geç oldu toprağım:)
Neyse konuyu gördüm bende deneyimlerimi yazayım dedim..
Bambu yetiştirecek arkadaşlara; bende Rize'nin Gölgeli köyündenim 2009 da Pazardan bir arkadaş vasıtasıyla aldığım iki çift bambuyu cay tarlasının yanına ekmiştim acayip büyüdüler çoğaldılar sanırım caya verilen gübreden nasiplerini de alıyorlar çay yanında ağaç topluluğu istemez sökmeye basladık baya bi uğraştırdı yıl 2013 hala çıkıyor dipten daha flizlenirken köklüyor tarlaya bakım yapanlar. yandaki çaylığa da sıçramış ...Allah dan sahibi akraba küfür yemedik çok dikkatli ekilmesi gereken bir bitki. Kullanılan arazının ıçıne ,bırakın yakınına bile dikmeyin derim.... Bahçede ekerim sıralı bi şekilde kontrol ederım güzel gozukür fikrinde olmayın öyle yan yana büyüyorlar ki adım bile atamazsınız bı kaç yıl içinde..

Merhaba. Şu anda ağaçların durumu nedir? Resim ekleyebilir misiniz?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024