17-11-2007, 18:52 | #93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Siteyi dolaştıkça bir deryaya daldığımı anlıyorum. Sizlere inanamıyorum, gönülden tebrik ederim. |
19-11-2007, 19:58 | #94 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
hakikaten, fidan bulsak daha iyi olmaz mı? Hatta anaçtan yetişme bulursak 15 sene beklememiş oluruz |
22-11-2007, 12:41 | #95 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben çok mu fırsatçıyım? |
|
16-12-2007, 07:07 | #97 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yaklaşık 15 derecelik kapalı çatı katında bulunuyorlar.Haftada bir kere su veriyorum. Bahar başında daha büyük saksıya nakledeceğim.Herhangi bir gübreleme işlemi hala uygulamadım. |
|
16-12-2007, 07:20 | #99 |
Ağaç Dostu.
|
Saksıları bu gidişle küçük kalacak diye düşünüyorum da.. Bir de benim gözlemime göre ,tepede yaprak sayısı fazlalaştığı ve aralıkları sıklaştğı noktada büyümeleri duruyor ve tam bu sıralarda yeni sürgünler çıkıyor. |
16-12-2007, 13:16 | #100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
merhaba arkadaşlar uzun süredir çalışmalarınızı ve emeklerinizi hayranlıkla izliyorum sizden bu bitkiden 1 adet fide edinmem mümkün mü acaba? veya birkaç tohum |
17-12-2007, 16:41 | #102 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Türkiye'de moso fidani alabileceğimiz bir yer yok mu? |
16-03-2008, 22:07 | #103 |
Ağaçsever
|
Bambu Moso
Selam Arkadaslar ben de Bambu tohumlari alip evde kendim ekip cimlendirme denemesi yaptim ektigim onca tohumdan cok az sayida ancak basarili olabildim. Daha sonradan yaptigim arastirmada cimlendirmeye en elverisli olarak hindistan cevizi kabugu liflerinin oldugunu ögrendim. H.cevizi liflerini bir naylon torbaya koyup tohumlari icine ektim ve torbanin agzini kapatip nemli ortam saglayarak bu defa daha fazla sayida cimlenme sagladim. Deneyimi sizlerle paylasmak istedim. Herkese Selamlar. |
16-03-2008, 22:22 | #104 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz Safiris. Tohumları çimlemeden önce bir işleme tabi tuttunuz mu? Herhangi bir mantar ilacı kullandınız mı ? Çimlenenlerin resimlerini görmek isteriz. Bu arada Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz? başlığına uğrarsanız seviniriz. Tekrar hoş geldiniz. |
16-03-2008, 23:00 | #105 |
Ağaçsever
|
Selam Todor, Hos geldigim icin Tesekkürler. Tohumlari hic bir isleme tabi tutmadan öylece ektim. Bu benim icin sadece bir deneme mahiyetinde idi. Ama cok ilgimi ceken bir sey oldu koskoca Moso dan cikan cimler milimetrik birseyler idi. Cok cilizdilar yani. Ama arastirdigimda bunun normal oldugunu ve gelismesinin 5 yili alacagini ögrendim.Her sene yeni cikan sürgün bir bir öncekinden daha kalin oluyormus. Sanirim yalovada yasiyorsun ve yasadigin yer Moso icin uygun olmali. Yaklasik -20°c ye kadar yasiyor. Haa bir de bir sey ögrendim ama daha uygulamadim. Tohumlari ekmeden önce %1 tuz cözeltili ilik suda yaklasik bir saat kadar bekletmek gerekiyormus. Bunu deniycem. Resimleri cektigimde buraya eklerim dostum. Ayrica tanistigima sevindim. Elimde degisik cesit bambu tohumlari var ayrica degisik cüce bambu bitkileri topladim internette ebay de satis yapan kisilerden. Düzenleyen safiris : 17-03-2008 saat 01:20 |
16-03-2008, 23:18 | #106 |
Ağaçsever
|
Arkadaslar Selam, Sohbetinize kulak misafiri oldum. Almanyadan katiliyorum Bambus Sasa denen cesit Palmiye yaprakli bambus demek oluyor. Yapraklar oldukca büyük yaklasik 15cm genisliginde 60cm kadar uzunlukta . Bitkinin boyu cok uzun degil en fazla 1-2 mt civarinda oluyor. Ayrica Cinden tohum alirken cok dikkatli olun üc kagit yapabilirler tohumlar taze olmayabilir. Selamlar |
16-03-2008, 23:29 | #107 |
Ağaçsever
|
Arkadasim simdi arastirdim Gübre karisiminda bulunmasi gereken degerleri asagiya yaziyorum. %18 N , %5 P2O5, %7 K2O, %1.7 MgO, %0,7 Na, %6,5 S, %0,37 Fe Bu karisima yakin bir gübre ayarlamaya calismalisin. Yaklasik 3 aylik yeterli oluyormus bitki icin. Compo sirketinin hazir karisim Bambus güberisinin oranlarini yazdim. Saygilar |
17-03-2008, 05:42 | #109 |
Ağaç Dostu
|
Tuz sanırım dezenfektasyon için. Çok pratik bir çözüm. Ben potasyum permanganant kullanıyorum. Ayrıca çimlendirmeyi hızlandırmak için, tohumlar 2 saat süre ile 100 ppm lik gibberlic acid (GA3) ve 100 ppm lik indole butryic acid kombinasyonuna batırılıp ve ardından ekilmesi tavsiye ediliyor ama ben elle tututlur bir etki gözlemleyemedim. Şu yüz yıl olayı her bambu için mi geçerli? Birde şunu belirteyim, tohumdan çimlenen mosoların 18 cm çapa ulaşması için 12-15 sene geçmesi gerekiyor. 5 senede 18 cm çap 30 m boy istiyorsak rizomdan dikmeliyiz. |
24-03-2008, 22:05 | #110 |
Ağaçsever
|
Selam, Moso öyle sandigin gibi cok hizli yayilmiyor . Yani cok uzun yillar aliyor yayilmasi ayrica yayilmayi önlemek icin gerekli materyaller de var. Öyle cok korkmaniza gerek yok. Bol Bambulu günler dilegimle |
26-03-2008, 01:13 | #112 |
Ağaçsever
|
Sayin Selahattin Yilmaz Hocam, Yillardir Almanya da yasiyorum ve bir cok kisinin bahcesinde Bambu var ve ben bunlarin bu güne dek öyle yayildiklarini falan görmedim. Kendi gözlemlerimden edindigim deneyime göre söylüyorum. Ayrica Bambuyu ektiginiz yerin cevresini yaklasik 65 cm. kazarak icine kalinca naylon döseyip bir set cekerseniz yayilmayi istediginiz sinirlar icinde kendiniz belirlersiniz. Arastirmalarimda Bambu icin böyle ürünler de gördüm. |
26-03-2008, 06:05 | #113 |
Ağaç Dostu
|
Çok DİKKAT etmeliyiz: yayılıcı bambular çok ciddi bir sorun olabilir başlığını gördünüz mü? |
29-03-2008, 18:56 | #114 |
Ağaçsever
|
Moso´larim Yavruladi
Selamlar, Moso´larim yavruladi . Yeni cikan yavru Mosolar annelerinden daha kalin gövdeli ciktilar ve cok daha güclü görünüyorlar sanirim her cikan yavru Moso bir öncekinden daha kalin ve iri cüsseli olacak. |
26-06-2008, 15:46 | #115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar! Yukarıdaki resimler MOSO ya hiç benzemiyorlar. Yoksa benmi yanılıyorum. Selamlar. |
09-10-2008, 12:54 | #116 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Merhaba arkadaşlar. Moso harika bir bambu. Harika bir bitki, bu bitkinin tohumunu ve fidesini arıyorum. özellikle tohumunu. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. |
09-10-2008, 16:50 | #117 |
Ağaç Dostu
|
Tohum konusunda bu sene bende dertliyim. Bazı yerler ve kişşiler tohum satıyorlar ama taze oldukları güvenilir değil. Bambu tohumunda tazelik çok önemli. O yüzden bu sene güvenipte tohum alamadım. Ama siz internetde moso bamboo seeds diye ararsanız bazı satıcılara ulaşabilirsiniz. |
09-10-2008, 16:52 | #118 |
Ağaç Dostu
|
Cemal Bey, bence o tohumlar Phyllostachys türü ama aurea mı pubescens mi bilemiyorum. Fakat suyu ve gübresi biraz fazla gelmiş zannımca. |
22-11-2008, 16:22 | #120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2008
|
Selamlar. Öncelikle bu post altında çeşitli deneyimlerini ve engin bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Uzun süredir bambulara karşı bir ilgim vardı ama bir türlü faaliyete geçememiştim. Sanırım artık geçeceğim. Bir kaç satıcı ile temestaydım ve aldığım bilgilere (ne kadarı doğru bilemiyorum) göre yeni hasat tohumlar sattıklarını belirtiyorlar. Yanılmıyorsam bir kaç arkadaş yukarıda Eylül-Ekim aylarında tohum alındığından bahsetmişti. Eğer beni kandırmamışlarsa tohumlar yeni hasata ait. Çeşitli miktarlarda (adet hesabı ve 1000'i aşkın) değişik satıcılara tohum (Phyllostachys Pubescens) siparişleri verdim. İlk parti mal dün Hindistan'dan elime ulaştı. Henüz ekim-dikim çalışmasına başlamadım ama deneyimli arkadaşların tavsiyeleri Mart-Nisan aylarında ekim yapılması yönünde. Farklı bir kaç forumda Kasım-Aralık aylarının en uygun ekim zamanı olduğuna da rastlamıştım. Ne zaman ekeceğime henüz karar veremedim. Gerçi gerekli nemli ve sıcak ortamı ayarladıktan sonra Aralık veya Nisan aylarının farketmeyeceğini sanırıyorum. (Umarım yanılmıyorumdur.) Kafama takılan çimlemeye başlamadan önce çeşitli varyasyonlarını gördüğüm bir kaç işleme tabi tutulmaları. Tuzdan bahsedilmiş çeşitli çözeltilerden ve kimyasallardan bahsedilmiş. Hangisini deneyeceğimi veya deneyip denemeyeceğime karar veremedim bir türlü. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|