![]() |
|
![]() |
#31 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2009
|
Alıntı:
1-Sararma devam ettiği sürece budama için daha nekadar beklemeliyim ve bu budamayı nasıl yapmalıyım? 2-İçindeki gübreli saksı toprağını çıkartıp, normal bahçe toprağı koymam gerekirmi? 3-Yapraklarını fıs fıs ile ne kadar sürede bir nemlendirmeliyim? 4- Yeterli miktarda sulamanın ölçüsü nedir?Hergün az az mı sulama gerekir? suyu tüm saksı toprağını ıslatcak kadar mı dökmeliyim yoksa sadece köklerin olduğu bölümü mü sulamalıyım? Biraz fazla soru oldu ama dediğim gibi bu konuda çok acemiyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
1- 10 gün kadar bekleyin, devam ederse budarsınız. 2- Saksı harcınızı bilemiyorum. Fakat süzek gibi görünüyor. Şİmdilik hiç ellemeyin. 3- Yaprakları aklınıza geldikçe fısfıslayın. 4- Eğer toprağınız süzekse, tüm saksıyı ıslatacak ve saksının altından su çıkacak şekilde sulayın. Şu aşamada günde iki kez (sabah/akşam) sulamanızda fayda var. Bitkiniz toparladığında sadece sabah vermeniz yeterlidir. Eğer harcınız ağır bir yapıda ise çamurlaşmayacak şekilde sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2009
|
Alıntı:
Bambu'yu nereden kaç liraya satın aldığınızı da yazabilirmisiniz. Düzenleyen Todor : 25-07-2009 saat 07:22 Neden: alıntıyı belirtme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yukarıda linki olan siteden aldım.Orada fiyatı yazıyor ama kargo bedeli fiyatından pahalı.İstanbul-Edirne arası kargo ücreti 26,00 TL. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler ben de Sayın Todor un mesajından sonra hemen mutfağa aldım.Suyunu daha fazla vermeye başladım ve yapraklarını sürekli nemlendiriyorum.Eğer 10 gün içinde toparlanmaya başlamazsa Sayın Todor un dediği gibi budamayı düşünüyorum.İlginiz için çok teşekkürler.Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2009
|
Alıntı:
resmini yüklediğiniz bambu size 46.- TL.ye mal olmuş. İzmir'de o büyüklükteki bambuya 100 TL. ile 150 TL. arasında bir fiyat istiyorlar. Yazılarınızdan, bambunuzun yaptığınız bakıma ve gösterdiğiniz ilgiye hemen karşılık/tepki vermesini beklediğinizi anlıyorum. Acele etmeyin. Resimlerinden anladığım kadarıyla, oldukça sağlıklı görünüyorlar. Ölmeyecek yaşayacaktır. Başarılar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2010
|
Bambu'nun yapraklarının sararması
6 adet Dracaena sanderiana (Lucky Bamboo) sahibiyim. Ev içinde, ışık gören bir ortamda bakımlarını yapıyorum. Birkaçının yaprağı ve kısmen gövdesi sararmaya başladı. Diğerlerine zarar vermesin diye bunları kesmeli miyim, yoksa koparmalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
merhaba , ekte resmini gonderdigim bambularımı haziran ayında ektim. cok hızlı buyuduler suan bir peyzaj mimarı arkadasımın dediginde gore artık çalıya dondu nasıl boy vermelerini saglayabilirim. Düzenleyen BLATT2007 : 20-11-2014 saat 16:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
Alıntı:
Bambu konusunda soruma yardımcı olabilir misiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2016
|
Bambum ölüyor :(
selamlar, özel bir gün dolayısıyla dağıtılan karanfil dalını bambumun vazosuna koydum pzt işyerime geldiğimde sararmış yapraklar, bulanık su ve kötü kokuyla karşılaştım. Suyunu değiştirdim taşlarını ayırıp tek başına başka vazoya koymama rağmen hala bambumun suyu çok kötü kokuyor. Hastalanmış galiba ne yapmam gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Bambu tohumunu nerede buluruz. Bilen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2015
|
![]() Öncelikle herkese iyi sabahlar.. Ben daha önce başka bir bitki problemi ile karşılaştığımda buraya başvurmuş, sonrasında diğer konu başlıklarını okurken yardımcı olmaktan çok daha farklı işlerle uğraşıldığını görerek sorunu bir ziraat mühendisine ve bir botanikçiye danışarak gidermiştim. Bu sabah Salonumda duran Bambu benzeri (ucu kıvrılan yeşil benim beğenerek aldığım canlı) yaprakları sararmış olarak buldum ve GOOGLE direkt olarak sorunu yazdım. tesadüfe bakın ki bilmeden yine buraya gelmişim.ama yine sorun çözmeye odaklanmak yerine gramer hataları yanlış konu başlıkları o bitki burada mı tartışılır gibi şeyleri okuyarakhayatımdan beş dakika yine uçtu gitti. Bir de tabi bu yazıyı size yazarken harcadığım zaman var ki o en can sıkıcısı , Tavsiyem naçizane şu olacaktır. buraya sorunu nu çözen bir daha gelip gezmek isteyecektir "başka neler var acaba diyerek" siz insanları buradan soğutup kendi izole çevrenizde istemiyorsanız forum başlıklarından **** meta taglerden anahtar kelimeleri kaldırırsınız olur biter. insanları bir öğretmen edası ile uyarmak haddiniz değil!!! Göreviniz her forum yöneticisi gibi başlığı temiz tutup uygun yere yönlendirerek kullanıcıyı bilgilendirmek . Kural ihlallerini özel mesaj yolu ile bildirmektir ifşa etmek size fayda değil zarar getirecektir. hepinize bol güneşli bir hafta sonu diliyorum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bambu, bambu fidanı, bambu yetiştirmek |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|