agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Bitkilerinizi kuşlardan, kedilerden koruma yöntemleri (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/8962.htm)

polatuz 25-05-2008 11:50

Bitkilerinizi kuşlardan, kedilerden koruma yöntemleri
 
Merhaba,
Balkonuma bir güvercin dadandı. Orkidenin yapraklarını didikleyip tüm yaprakları paramparça etti. Domates ve biber fideleri ile diğer bazı bitkilerimi yoldu. Birkaç saksıyı düşürüp kırdı. Sürekli olarak saksıların topraklarını bolkona saçıyor.
Ne yaptıysak bu güvercini kaçırmayı başaramıyoruz. Bu konuda tecrübesi olan, tavsiyede bulunabilecek kimse var mıdır? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Penelophe 25-05-2008 15:47

Toprakları eşelememsi için toprakların üzerine iri taşlar koyabilirsiniz.;)

polatuz 25-05-2008 20:53

Sorun şu ki güvercinler bir yeri yuva olarak benimsediyse onları bundan vazgeçirmek neredeyse imkansız. Orada yumurtlayıp yavrularını yetiştiriyorlar. Yavrular da orayı benimseyip kalıyorlar. İnsanı deli edecek kadar zarar verebiliyorlar. Bu hayvanları, balkonumun onların yuvası olduğu fikrinden bir şekilde vaz geçirmek zorundayım.

dubief 25-05-2008 21:10

Ağır koku olursa gelmez aktardan alacağınız kafirun kokusu onları kaçıracaktır

nevsune 27-05-2008 09:20

Yakında Hicthcock'un "Kuşlar" filminin Ankara versiyonu bizim evde gerçekleşecek.

İnanılmaz bir kuş saldırısıyla karşı karşıyayım bu yıl. Önceleri sadece güvercinler yuva yapmaya çalışırlardı, bu yıl bir de ortaya kargalar ve adını bilmediğim kuşlar çıktılar.

Çileklerimi biçmişler, ortada sadece bir tane ulaşamadıkları çilek kalmış. Gojiberry'mi, mohawk biberimi öldürdükleri yetmedi, sardunyalarımı, petunyalarımı, papatyalarımı kopartıp atıyorlar. Tomurcukları hatta çiçekleri bitirdiler, yapraklara geldi sıra.

Tam bir kabus. Hiçbir şeyden korkuları yok. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Son olarak kafur kokusu deneyeyim bari, nasıl yapılacak bir bilgi verirseniz. Bir de, onları kaçırmak için yapacağımız kafur kokusu bize nasıl bir etki yapacak ki:p

Özhan 27-05-2008 13:07

Evet aynı sorun bendede var. Saksağan ve kargalar birde güvercin ******. Bende deneyeceğimde bu kafirunun kokusu bizide balkona kaçırtmasın Nevsune hanımın dediği gibi... :D

maloha 27-05-2008 13:43

Benim teyzemin evinin panjuruna da güvercinler yuva yapıştı.Teyzem bir süre beslemişti hatta onları.Ama sonra evlerine tadilat yaptırırlarken yuvayıda yıktılar.

Ferda Ülkümen 27-05-2008 14:04

Sevgili nevsune

Yıllar önce okullarda bit salgını varken, öğrencilerin yakalarının altına kafur tabletleri iliştirildiğini hatırlıyorum. Fazla rahatsız edecek bir koku olmamalı.

Kuşlara nasıl bir etki yapar bilemem (Acaba keneyi de kaçırırmı?)

Bizim üst kattaki komşu balkona kocaman fırıldaklar koymuş, bana bile hiç kuş gelmiyor.

Geçen sene Bauhaus ta kuş kaçıran malzemeler vardı, bu sene de satıyorlarmı acaba?

Selluka başlığına yüklemişim;

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1662

nevsune 27-05-2008 14:19

Ferda'cığım rüzgargülleri işe yarıyorsa iyi. Geçen gittiğimde Bauhausta vardı. Astığım balonlar, cd.ler, naylon poşetler (balkon, düğün salonuna dönmüştü bir ara) işe yaramayınca onların da işe yarayacağını pek düşünmemiştim açıkcası.

Gerçekten birşeyden korktukları falan yok. Sonuçta bu bir savaşa döndü artık, bir de kafurlu rüzgargülünü deneyelim bakalım:)

erbek_ 27-05-2008 19:49

Benim de balkona bi çift güvervin geliyor gün aşırı uğruyorlar, önce biri geliyor. Bi kaç dakika bekliyor...Sonra eşi geliyor birlikte buluşup mutlu mutlu uçup gidiyorlar...Ben de onlarla mutlu oluyorum....Hiç eşeleme filan yapmıyorlar, ilginçtir çiçeklerimle ilgilenmiyorlar bile... Birbirlerine kavuştular mı gözleri dünyayı görmüyor :)

erbek_ 27-05-2008 19:53

leyla güvercinlerim
 
1 Eklenti(ler)
işte bunlar :D

nevsune 28-05-2008 09:47

Şimdi balkonun mimari planını çıkartıyorlar. Yavrumuz olduğunda hangi saksının içine yuva yaparsak daha uygun olur diye yer araştırıyorlar. Hem bakıyorlar ki sizden ses seda da çıkmıyor. "Oooh ev sahibimiz de pek iyi" diyerek mutlu mesut birbirleriyle ilgileniyorlar.

Yakında onlar yavru sahibi olurken, sizin mutluluğunuzdan pek eser kalmayacak:)

erbek_ 28-05-2008 10:16

:p Saksıya yuva mı yapılırmış? :( Yok daha neler...

denizakvaryumu 29-05-2008 16:00

Nevsune Hn.

Balkona şu bildiğimiz balıkçı ağını germekten başka şansınız kalmıyor.

Salaş balıkçı meyhanelerinde, duvarlara tavana vs. asarlar. İşte ondan.Rüzgardan da etkilenmiyor.

Komşular bu sefer de "balkon eskiden düğün salonu gibiydi şimdi balıkçı meyhanesi gibi olmuş" diyecekler o ayrı konu...:D

Ama karga-saksağan-güvercine en iyi çözüm bu ağlar.

Hem ucuz hem pratik.(Tabi balkonu camla veya telle kaplatmayı düşünmüyorsanız)

Tabi bu ağ Ankara'da nereden bulunacak , onu bilmiyorum.

Not:Bauhausda balıkçı ağı değil de ahududu-üzüm vs.yi korumak için ağ-örtü satılıyor, isterseniz bir bakın.

nevsune 29-05-2008 19:22

O siyah kuşlar karga değil, sığırcıkmış galiba (arkadaşımın yalancısıyım ben de). Üzerlerinde altın tozu gibi parıltılı sarı noktalar var. Buna da sevindim, hiç değilse kargaların zekalarıyla, oyunculuğuyla uğraşmayacağım bari.

Bugün rüzgargülleri aldım. Bakalım onları bir deneyeyim de, sonra da balıkçı meyhanesini yapmaya gelecek sıra bu gidişle:)

feriha 29-05-2008 19:49

Arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim! Zorla çimlendirip gözüne baktığım minik fidelerimi daha ilk yapraklarında kopardılar.. Oğlumun eski giysisini askıya giydirip şapka taktım korkuluk yaptım fayda yok.. Rüzgar gülleri dönüyor gene geliyorlar.. Ben terastaykende pike yapmaya çalışıyorlar. Uzaklaştırmak için acayip hareketler yapar oldum. En son çöpşişleri bolca saksılara soktum. Bazen çöpşişte tüy görüyorum çok üzülüyorum. Saksıda yer yoksa bitkinin üstüne oturduklarını kırılan dallardan anlıyorum. Geçen yıl heryere siyah poşet bağlamıştım çok çabuk alışıyorlar fayda etmedi. Kafur bulmamız lazım birde onu deneyelim derim. Balıkçı meyhanesi aklıma yattı ama terasta olmaz.

praecox 29-05-2008 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi polatuz (Mesaj 239911)
Merhaba,
Balkonuma bir güvercin dadandı. Orkidenin yapraklarını didikleyip tüm yaprakları paramparça etti. Domates ve biber fideleri ile diğer bazı bitkilerimi yoldu. Birkaç saksıyı düşürüp kırdı. Sürekli olarak saksıların topraklarını bolkona saçıyor.
Ne yaptıysak bu güvercini kaçırmayı başaramıyoruz. Bu konuda tecrübesi olan, tavsiyede bulunabilecek kimse var mıdır? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Hah bende bu konuda bir tek kendimi muzdarip bilirdim.... :D
Bendekiler özeliklede saksıdan dışarı çıkan orkidenin havai köklerine bayılıyorlardı sanırım bunları solucan v.s. zannediyorlar. Saksıları köklerden didikleyerek yerlere seriyorlardı. Poşet, cd, rüzgar gülü denendi. Arada kendinizi gösterip el çırpmanız ayaklarınızı tepmeniz yine de kaçınılmaz oluyor. kafur denen şey Camphr mı acaba? Türkçesini bilmiyordum... :( öğrendik :)

hassoman 29-05-2008 22:54

Güvercinler için çözüm önerisi
 
Bir blogda rastladım (caglarbilir.blogcu.com)… Güvercinlerden muztarip balkonculara iki harika teklif var.
Ya o, ya o…
İkisi de birbirinden harika:D
İşte onlardan biri:

değişik çare
Hocam
Güzel bir güvercin yahnisi tarifi biliyorum
Lazımsa atarım
:D
alpernatif –

Not: Değişik tarif isteyenlere yardımcı olunur;)

diğeri bundan da harika: (İşte bu öneriyi çok tuttum...Kurtulamıyorsan dört dörtlük hizmet vereceksin...:D)

yönetim uyuma, vatandaşa sahip çık

1.takla atmak için özel kalkış pisti.
2.aksamayan bagaj ve yer hizmetleri
3.inişte kazaları önleyen otamatik ikaz sistemi
4.barınma koşullarının iyileşmesi, yumurta bırakma olukları
5.uçuşa elverişli olmayan günlerde sosyal faliyet, eğlence tertibi
6.İki esas bir zeytinyağlıdan oluşan standart menü, açık büfe meşrubat
7.Paçalı olan arkadaşlara kuru temizleme ünitesi

........ vatandaş mağdur, bu hizmetleri sunmayacaksan buradan ayrılabilirler bak. benden söylemesi.

sarkuteri -

Seçim sizin...:p

Penelophe 30-05-2008 00:02

:D Hassoman, süpermiş ya, paçalılar için kuru temizleme ünitesine çok güldüm::D

nevsune 30-05-2008 08:27

Ey kuşlar, beni yedi düvele eğlence yaptınız. Düğün salonu, balıkçı meyhanesi ve yahni tariflerinden sonra bu da böyle bir yorum:

"Balkona o firıldakları takarsan bütün kuşlar yeni bir lunapark açıldı diye senin balkona üşüşecekler."

Bu arada, dünden beri gelen giden yok. Bakalım daha sonra alışacaklar mı?

Ela 30-05-2008 08:41

Balkonumdaki güvercin yumurtasını yanlış yere yazmışım.Şimdi balkonumda bir güvercin yumurta yapmış.Ben de yumurtanın sahibi olan güvercini beslemeye başladım.Hatta artık o balkona çıkmıyorum.Sadece çiçeklrimi sulayıp,güvercinin yemini ,suyunu verip hemen içeri giriyorum.Şimdi yavruları olacak.Umarım en kısa zamanda yavrular büyür ve uçup giderler.Yoksa çiçeklerimin keyfini süremeyeceğim.

erbek_ 30-05-2008 09:34

Valla Elacım herkez fena muzdarip güvercinlerden...Ama yumurtalara da kıyılmaz ki...Var ya hiç bilmiyordum bukadar alçaklara yuva yaptıklarını acaip şaşırdım! Sehpa altına...Hani devekuşu kafasını kuma gömer de görünmez oldum sanırmış ya, o hesap :) Ya da güvenlerini kazanmışız artık...Kanatlanıp uçmaları baya bi vakit alır ama Kymassın onlara dimi? Benim de kumrularım gidip geliyor hala...Aman haaaaa

Ela 30-05-2008 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erbek_ (Mesaj 242285)
Valla Elacım herkez fena muzdarip güvercinlerden...Ama yumurtalara da kıyılmaz ki...Var ya hiç bilmiyordum bukadar alçaklara yuva yaptıklarını acaip şaşırdım! Sehpa altına...Hani devekuşu kafasını kuma gömer de görünmez oldum sanırmış ya, o hesap :) Ya da güvenlerini kazanmışız artık...Kanatlanıp uçmaları baya bi vakit alır ama Kymassın onlara dimi? Benim de kumrularım gidip geliyor hala...Aman haaaaa

Kıyarmıyım hiç.Yuva yıkanın yuvası olmaz derler.Onları beslemeyi düşünüyorum.

polatuz 30-05-2008 10:22

Google'da pigeon repellent diye arayınca gördüm ki bu iş dünyada büyük bir sektör haline gelmiş. İşte Japonya'da pirinç tarlalarını korumak için uygulanan ve ABD'de yapılan denemelerde işe yaradığı görülmüş bir yöntem:
Balkona birkaç balon asıyorsunuz ve üzerine pervane böceği kanadı şeklinde kırmızı ve siyah şekiller çiziyorsunuz. Sebebi bilinmiyormuş ama bu yöntem işe yarıyormuş.
Kaynak:

denizakvaryumu 30-05-2008 11:03

Nevsune Hn.
siz balkondaki balonların üzerine şekiller çizmiş miydiniz? :)

hassoman 30-05-2008 11:34

çaylak
 
Siz devasa binaların cam ve balkonlarının kuşlardan nasıl korunduğunu biliyor muydunuz? Eğitilmiş çaylaklarla... Evet, şu Karaddenizlilerin kuş avlamak için kullandıkları çaylaklardan söz ediyorum... Günün belirli saatlerinde salınan çaylaklar bina çevresine kuş-muş yaklaştırmıyor... İşte size bir çözüm önerisi daha... Bir çaylak besleyin efendim... Çaylaklardan zarar gelmez...;)

nevsune 30-05-2008 17:32

Hiç boşuna rüzgargülü falan almayın (diyenler dediydi de dinlemediydim). Benimkiler onları kendi evlerine süsleme yaptığımı düşündüler galiba. Karı, koca hiç istiflerini bile bozmadan, girip çıkıyorlar balkondan içeri.

Bundan sonra ya "kaderimdir, çekerim" olacak (pek de bana uygun değil ama), ya da her türlü "zihni sinir procesine" açığım:p

Ela 31-05-2008 08:10

Bu sabah çiçeklerimi sulamak için balkona çıktım.Güvercin benden ilk defa kaçmadı.Ben de çiçeklerimi rahatça suladım.Yavaşça başımı eğdim,sehpanın altına baktım.2. yumurtasınıda yapmış.Bakalım kaç yumurta yapacak.

cihan_as 31-05-2008 08:55

2 yumurta yaparlar bundan sonra rahatsız edilmedigi sürece yumurtanın üzerinden kalkmazlar 19 gün sonra yavrular dünyaya gelecektir.

Ela 31-05-2008 09:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 242753)
2 yumurta yaparlar bundan sonra rahatsız edilmedigi sürece yumurtanın üzerinden kalmazlar 19 gün sonra yavrular dünyaya gelecektir.

Aman ne güzel.Teşekkür ederim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024