Dut yaprağına sarma
2 Eklenti(ler)
Dut yaprağına sarma
Dut yaprakları; dalın uç kısmında bulunan taze yapraklar toplanır, yapraklar yıkandıktan sonra, asma yaprağı gibi kaynar suda haşlanır. İçi hazırlanır ve sarılır, sonra da pişirilip afiyetle yenir. Eklenti 405643 Ben bu gün üç çeşit yaprak kullandım, asma yaprağı, dut yaprağı ve bahçemde bulunan İstanbul ıspanağı dediğim yapraklardan sardım ve biraz sonra pişecekler. Eklenti 405644 |
Sevgili akçabardak, dut yaprağına sarma başlığınızı görünce çok şaşırdım. Bende Balıkesir'liyim bizim oralaramı has, yoksa sizmi keşfettiniz dut yaprağından sarmayı? En kısa sürede denemek istiyorum.
|
Alıntı:
Sayın mormenekşe, öncelikle hoş geldiniz. Seneler evvel daha emekli olmamıştım, çalıştığım yerde arkadaşlarım yapıp getiriyorlardı. Emekli olup Ayvalık'a yerleşince bahçeme bir dut ağacı diktim, yaprakları da iri iri oluyor ve sarması da çok güzel oluyor. Bulunduğum yerde bir kaç kişiyi de dut yaprağı toplarken gördüm ama bu yöreye has olup olmadığını bilmiyorum. Sizde deneyin belki hoşunuza gider, ayrıca ıhlamur yaprağına da sarma sardım, birde taze fasülye yaprağına da duymuştum ama ben yapmadım. |
Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemeliyim. Paylaşım için teşekkürler sayın Akçabardak :)
|
Elinize sağlık ama bence iç malzemelerinin neler olduğunu, yapım aşamalarının resimlerini ve hatta pişmiş halini de ekleyin:) Bu bizi kesmedi;).
|
çok ilginç bir konu, ilk defa duydum bende lakin sonuç nasıl merak edenlerdenim. yeni bir pazar payı oluşur diye düşünüyorum yenilebilinir bir sonuc elde edilebiliyorsa tabi damak uygunluğuda ayrı bir konu
|
Ben de yapardım eskiden lezzeti gayet hoş asma yaprağindan daha yumuşak oluyor yaprakar piştiğinde .Sivaslı komşularımızdan öğrenmiştik.iç harcı normal sarmada kullandigınız şekilde.
|
Gaziantep'te de dut yaprağına sarma yapılır.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024