![]() |
|
![]() |
#751 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu.
|
Fidanın boyuna gör gölgede tütüyor ve sık sulama yapıyorsunuz? Gübre takviyesi yapın. Saksı yeterli sonbaharda bahçeye dikmenizi öneririm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2020
|
Merhaba, balkon bahçeciliğine yeni başladım. Açıkçası çok araştırma yapmadan, aldığım mor soğanların filizlendiğini gördükten sonra nasıl değerlendirebileceğimi internette araştırırken başladım, ek olarak öğretici olması için roka (tohumdan) ektim. Marketten aldığım saksı ve çiçek toprağı ile 18 Mart tarihinde dikim yaptım. Toprağı genelde günde bir veya iki günde bir suladım (kurudukça). Soğanlarımın görüntüsü çok vahşi duruyor. Dokusu da çok kuru. Yine de bugün ilk defa bir demetini kopardım ve yedim, görüntüsüne rağmen tadını oldukça beğendim. Benim sorum şu; Youtube'da veya diğer her yerde gördüğüm soğanlar capcanlı (açık yeşil, parlak renkli) ve nizami şekilde dikine uzuyor (benimki gibi vahşi değil). Ben nerede hata yaptım acaba? Hastalık olma ihtimali var mıdır? Yememde sakınca olur mu? Soğanlarımın görüntüsü şu şekilde: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Alıntı:
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın doğa-dostumuz, gübreleme firmalarının ölçekleri her zaman maksimumdur. Onların tek amacı daha fazla satıştır. O nedenle söylenen ölçünün tam yarısı idealdir. Ben öyle uyguluyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2020
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen AS89 : 07-06-2020 saat 13:05 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2021
|
Merhaba arkadaslar, balkonda sebze yetistiryorum. Balkonum guney cephede ve cam balkon diye tabir edilen balkonlardan. Yaz aylarinda tabiri caizse hamam gibi oluyor. Bitkilerim de su oranini yakalamakta zorlaniyorum. Oglen baslayan gunes batana kadar balkonumda. Buda solmaya hastaliklarazemin hazirliyor. Bu sene ilk defa vermikulit, kaliteli katkisiz torf, perlit, solucan gubresi, tavuk gubresi, ve orman topragiyla kendi karisimimi hazirlayacagim. Onceden hazir toprak aliyordum. Sorum şu ki balkonumdaki bu sicagi bir nebze bertaraf etmek icin malclama yapmak istiyorum. Elimde yeteri kadar kucuk kirmizi pomza tasi var. Cileklerimin, domates, salatalik marul ve biberlerimin etrafina bu malzemeyle malc yapmam dogru olur mu? Fidelerimi henuz saksilarina almadim. Bulundugum sehirde sularimiz hayli kirecli. Malc malzemesini dogru secmek istiyorum. Ulasabilecegim malzemeler çam kabugu saman ve pomza tasi. Konu hakkinda bilgi sahibi kisilerden yardimci olmasini rica ediyorum. Tesekkur ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2021
|
Balkonumdaki yeşillikler konusunda yardım eder misiniz 😀
Merhaba arkadaslar. Balkonumda ilk kez yesillik yetiştirmeye çalışıyorum. Tere roka marul maydanoz hepsi aynı gün aynı şartlarda ekildi. Maydanoz ve kişniş saksisina deneme amaçlı kompost koydum.. rokalar marullar belki çıkmaz dedim hepsi çıktı masalalh. Aralamam gerek. Ama marul ve roka kökleri yamuldu neden anlamadım.. tere ispanak ve büyük saksidaki marullar ve maydanozlsrin gelisimi cok yavaş. Neden olabilir? Marul ve rokalari aralamam lazim araaladim ama hala çok sıklar.. buyur mu sizce bu güzellikler 😀 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Yeni Üye
|
Fotoğraf yükledim ama yüklenmems tekrar deneyeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Yeni Üye
|
Arkadaslar bilen cevap verebilir mi? Saksida rokalarim cok iyiydi ama yan yatmaya basladilar. Maydanozlar da ck cılız ve onlarda da yan yatma eğilimi var. Bu neden olabilir. Kapalı balkonda saksida yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2020
|
fotoğrafları paylaşabilirseniz çok iyi olur. maydanozlar için gübre ve ışıkla alakalı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz, dediğim gibi fotoğrafları paylaştığınızda belki daha iyi anlayanlar doğrudan yardımcı olabilir. ben maydanozları kapalı balkonda, çok da iyi olmayan bir toprakta çok sorun yaşamadan yetiştirdim. yeşiller biraz şans işi gibi geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|