![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
|
DDVP... evet yasaklandı fakat hâlâ son kullanım tarihine kadar olanlar kullanılmakta. Dikkât ettiyseniz, elimde bulunan DDVP'yi kullanıyorum dedim. Üyemizi kaçak yollardan DDVP teminine sevk etmedim... Evet, elimde DDVP var ve kullanıyorum. Ama kullanmak istiyor muyum? Tabii ki de hayır. Ancak mecbur kaldığım zamanlarda, başka çare bulamıyorum. Sevgili, aysunhacer'in elindeki DDVP'nin ziraatçi tarafından nasıl temin edildiğini bilemem. Ama onun yerine yasal olan acetamiprit içerikli bir ilaç satın almasını ve sıkıştığı takdirde DDVP'ye başvurmasını önerdim dikkât ederseniz. Ne yapsaydım? Zaten morali bozulmuş bir doğasevere, felâket tellâllığı yapıp; "aman efendim! DDVP'mi kullandınız hiii!" mi demeliydim? Lütfen mesajıma dikkâtli bakınız. Üsteleyerek DDVP'yi önermiş miyim sizce? Onun yerine daha az riskli olan bir alternatif sundum ki zaten üyemiz kimyasal yola başvurmuş bile... Bana sorarsanız, kendime ait bir alanım olsa; tamamen mikrobiyal ürünler kullanırım... Sadece uygulama periyotlarına uyamadığım ve hastalık etmenlerinin çevremde çok fazla olup, ekolojik düzeni bozarcasına civarda kimyasal kullanıldığı için başarısız oluyorum. Daha önceden takip edenler bilirler, eskiden tamamen mikrobiyal kullanıyordum. Memnundum, taa ki uygulama periyotlarına uyabilecek zamanım kalmayana dek... Yanlış yanlıştır diyorsunuz. Zıt düşüncelerden, sizin ve benim gibi düşünen(destekleyen) insanlardan bahsediyorsunuz. Sizin-benim gibi bir kutuplaşma olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta amacımız; bitkiler hakkında birbirimize yardımcı olmak. Israrla kimyasal ve yasak ilaçlar önerseydim; evet o zaman bana bu göndermeyi yapabilirdiniz... Alıntı:
![]() Bu ürünleri karıncaların bulunduğu ortamda(sebze yetişen balkonda) kullanacaksınız. Bunun DDVP'den ne farkı kaldı ki? Aeresoller, yetirince kalıntı bırakan preparatlardır. Püskürtüldüğü zaman yayılırlar, toz olan karınca ilaçları da uçuşur, öyle ya da böyle bitkiye ulaşırlar. İşte, tarımda hiç kullanılmayan kimyasalları bitkilerinize bulaştırmış oldunuz bile... Karıncaların yok edilmesini önerecekseniz, en azından Deltamethrin içerikli ilaçları önerin ki(desic, deltharin vs...) en azından memelilere ve kuşlara toksisitesi sizin bahsettiğiniz ürünlerden az bir madde ve tarımda ruhsatlı... Ayrıca kimyasal yönteme başvurmanıza gerek yok. Bir fısfıs şişesine biraz yoğun miktarda limontuzu(sitrik asit) eritin. Karıncaların bulunduğu yerlere püskürtün. Bakın nasıl terk ediyorlar ![]() Ortada bir ikilem varsa vurgulayın, hâttâ eleştirin. Hatam varsa düzeltmek için yazın. Fakat bu hitabı ricâ ediyorum benim için kullanmayın ve benim gibi düşünebilecek insanların da olduğunu lütfen unutmayın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
bir sorum olacaktı.ben balkonda saksıda domates biber ve patlcan yetiştiriyorum.fakat çiçek açmasına kadsar bir problem yok çiçek solup meyve vermeye başlayınca bitkilerim alt bölümden başlayarak sararmaya başlıyor daha sonrasında çiçekler dökülüyor **** varsa sebzesi o da büyümesi duruyor.ne yapmam gerekir arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
malesef vermiyorum.bir arkadaşın domatesleri de gübresiz yetişti ve yedi acaba toprak mı farklıydı **** onun aldığı toprak gübrelimiydi bilmiyorum.birde koyun gübresi diyolar hangi gübreyi almam daha iyi olur sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Koyun gübresi, özellikle keçi gübresi daha iyi olur. Ya da gübre şerbeti yapıp, öyle de gübreleme yapabilirsiniz. Koyun veya keçi gübresi şerbetini, ağırlıklı olarak çiçeklenme döneminde kullanırsınız. Çünkü; koyun ya da keçi gübresi, güvercin gübresi gibi kanatlı gübrelerine göre daha dengelidir. Yani besin maddelerinin değerleri birbirine yakındır. Rutin gübrelemenizi de güvercin gübresi şerbeti ile yaparsınız. Güvercin gübresi, azot bakımından zengin ve fosforik asit içeren bir gübredir. Sulama suyunuz kireçli ise, toprak ph ını düşürmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca burayı okumanızı tavsiye ederim ![]() Eğer kimyasal gübreleme yapacaksanız; çiçeklenme ve meyve bağlama döneminde, Potasyum(K) oranı yüksek gübreleri tercih ederseniz daha iyi olur. Çiçeklenme ve meyve bağlama döneminin haricinde ki rutin gübrelemenizi, dengeli bir NPK+Me(mikro element) (12+12+12+MgO) tarzındaki gübreleri tercih edebilirsiniz. Eğer kimyasal gübre kullanmak istemiyorsanız; gübre şerbeti, sunni gübreleme gibi bitkinize hızlı bir şekilde destek olur. Aşağıdaki konuları okumanızı tavsiye ederim. Size ışık tutacaktır ![]() Bkz, bkz, bkz, bkz Not: Gerek kimyasal, gerekse organik gübreleme yaparken, dozajına çok dikkât edin. Aksi halde, bitkilerinizin kökünü yakabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
gÜVERCİN GÜBRESİ KARIŞTIRILSA... ORANI NE OLMALI? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2012
|
Merhaba, Ben yaz tatilindeki boş bir öğrenciyim ve balkonda bir şeyler yetiştirmek istiyorum. bu mevsim de neler yetiştirebilirim? başlangıç seviyesi için ne önerirsiniz? ayrıca nelere ihtiyacım var -tohum, saksı harici-. teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
![]() Alıntı:
Roka için 10 cm, fındık turpu için 20, maydanoz için 10, taze soğan için 15 cm civarında toprak derinliği yeterlidir.Yarı gölge bir alana, bol suya, bolca da azim ve sabıra ihtiyacınız var ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Yeni Üye
|
Çok çok çoook acemiden sorular..
Herkese merhaba, Öncelikle şunu söylemek isterim bu konuda hiçbir deneyimim yok, her türlü paylaşımınıza açığım, fotoğrafta görüldüğü biçimdeki iki adet saksıdan birisine maydanoz, diğerine dereotu tohumları ektim. Nasıl bir yerde tutmalı, ne sıklıkla sulamalıyım? Bu ebatlarda 5 adet daha saksım var, marul fidesi ekmeyi düşünüyorum, başka neler yetiştirebilirim. Şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Yakıcı güneşlerden koruyun, ama güneşi severler (biraz tezat gibi oldu) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Yeni Üye
|
Fotoğraflarda görüleceği gibi karton bardaklara sarımsak dişlerini ektim 10 gün sonra sonuç bu; bazıları çıktı ancak bazıları da diğer fotoğraftaki gibi, bir hareket yok.. Ne yapmalıyım, bu karton bardaklar oldukça küçük, sarımsakların sağlıklı yetişebilmesi için uygun mu? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2012
|
böyle bir durumda annem panjurlara cd asıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
merhaba arkadaşlar ben evimde yediveren gül yetiştiriyorum . sanırım böceklenme oldu bitki dallarında bir oluşum var o bir süre sonra bitki dallarının kurutuyor . bende bir ilaç aldım ve su ile karıştırarak bilinçsizce çiçeği suladım bu bitkiye zarar verir mi .. yani spreyle sıkmadığım için sorun olur mu acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Sarımsakları fazla derine ektiyseniz o yüzden de çıkmamış olabilirler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böceklenme ile dallardaki hastalık farklıdır. Bu gibi durumlarda fotoğrafla, bitki hastalıkları başlığında sorabilirsiniz. Güllerde bitlenme çok görülür, bilmediğiniz zehirli bir ilaç almaktansa ev yapımı ilaçları kullanabilirsiniz. Bitlerde arapsabunu-zeytin yağlı tarif işe yarıyor ama bazen goncaları yakabilir, yaprak ve dallara uygulanıyor. Aldığınız ilacın tarifinde sulanması için kullanılabileceği yazıyor muydu? Böcek ilacı ise yanlış kullanmışsınız, bitkiye zarar verme ihtimali olabilir, gerekirse bol su ile sulayın. Her hastalığın ve zararlının ilacı farklıdır ve uygulama nasıl tavsiye ediliyorsa ona göre yapmak gerekiyor, aksi halde elinizdeki bitkilerden olabilirsiniz. Zehirli ilaçlar da hem kesenize, hem sağlığınıza hem de çevreye zarar. Burada kısaca sizi tanımak isteriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Bartın-ulus bugurlar köyü 400 .chandler fernor franquetta ve fernette cesitlerinden olusan 30 adet fidan dikilen 1 yaslı bahce. http://e1209.hizliresim.com/11/s/dc1lx.jpg Düzenleyen malina : 20-10-2012 saat 12:00 Neden: foruma yüklenmeyen fotoğraf silindi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sanırım bahçenize ara dikim olarak ayçiçeği ekmişsiniz ve iyi de yapmışsınız.Bu şekilde toprağınız boş kalmamış olmuş.Önünüzdeki fidan 1. yaşına uygun boyda ve yeşillikte görünüyor ancak diğer taraftan bahçenizin yabancı ot mücadelesine daha fazla özen göstermelisiniz diye düşünüyorum.İyi çalışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
çiftçilerimize özellikle ceviz bahcelerinde fiğ ekimi öneriyoruz bu sayede yabancı ot sorunu kalmayıp havadaki serbest azaotu topraga bağlamıs oluyoruz.mayıs sonu topraga fiğ karıstırılarakta organik madde saglanmıs oluyor bahcede malesef ara tarım var çiftçileri yeni cesitlere vb yeniliklerte yonlendirmek kolay degil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Balkon bahçem için yardım çağrısı :)
Merhabalar, Balkon bahçeciliğinde çok yeniyim marul, dereotu, maydanoz, havuç gibi bazı sebzeleri tohumdan ektim deniyorum, şu anda 4 ila 5 yapraklı minik fideler halindeler. Şimdi ben bu minik fideciklerime ne zaman nasıl bir ek besin vermeliyim sanırım gübre için henüz çok erken ama daha iyi gelişmeleri için ne yapabilirim? birkaç gündür yaprakları biraz açık yeşile döndü gibi kaybetmemek için ne yapabilirim? Fotolarımı ekte paylaştım yardımlarınızı bekliyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Toprağınız torf mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Öncelikle başarılar diliyorum. Besin konusu da benim aklıma takılan bir konu bu zamana kadar hayvan gübreleri vererek yetiştiriyordum.Öncelikle doğal gübre öneririm .Sıvı gübre olarak 1)ÖZOVA ORGANİK ÇÖZÜM Organik Toprak Düzenleyici 2)ÖZOVA MİNERAL DEPO Organomineral Gübre denemeyi düşünüyorum.Fikir verebilir size ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Sarin toprağım torf faka şaşırtma yaparken daha önce gül yetiştirdiğim eski bir toprak vardı çok az ondan karıştırdım ama çoğunluk torf. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Edasu çok teşekkür ederim başladık bakalım bi işe umarım başarılı oluruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size naçizane tavsiyem şudur. Daha önce balkonda bu bitkileri yetiştirmiş biri olarak; Torfa bahçe toprağı ilave edin, birkilerinizin toprağı bol olsun, güneş görsün ve yeterli sulama yapın. Çok gerekmedikçe gübre kullanmayın, şayet kullanacaksanız yanık küçükbaş hayvan gübresi kullanın derim. Ürününüz bol olsun, kolaylıklar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Şu aşamada gübre gerekmez. Bitkileriniz henüz çok küçük, fazla sulamayın, güneş görsünler toplarlar kendilerini. Ben bu bitkileri halen bahçede yetiştiriyorum, sadece yanık hayvan gübresi kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|