agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 2 Gönderen hassoman
  • 1 Gönderen Lezzetaşkı
  • 1 Gönderen Acemiwebci
  • 1 Gönderen yalnızağaç

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2008, 13:18   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Balkon bahçecileri:)

Aslında bu yazı konunun başına gelmesi gerekirdi: Yani, geç kalmış bir yorum oldu. Ama olsun, yine de sizlerle paylaşmak istedim:

Bahçem olduğu halde bu forumda en çok sürekli izlediğim bir yerdir balkon bahçeciliği; çünkü, duygusal bir bağım var ve bu işle uğraşanları en iyi anlayanlardan biri de benim. Çünkü çocukluğu ve gençliği bahçeli bir evde geçen biri Ankara’ya geldikten sonra toprak yüzüne hasret kibrit kutusu kadar balkonlu evlerde, ya da güneş altında cayır cayır yanan teraslarda (çünkü kiraları ucuz olan bu evlerdi) yaşamaya mahkum olsa da insan bitkisel yaşamdan kopamıyor.

Balkon bahçecileri kendilerine göre balkonlarında bir yaşam döngüsü oluşturmuşlardır. Bir balkon büyüklüğünde de olsa yönetecekleri ve diledikleri şekilde biçim verecekleri bir dünya kurmuşlardır

Balkon bahçeciliği insanı bahçe kadar yormaz… Örneğin kazmak, bellemek, çapalamak, arklar açmak, sebze yatakları hazırlamak, istenmeyen otlarla uğraşmak vs gibi bir yığın sorun balkon bahçeciliğinde yoktur. Zararlılarla uğraşta, bitkileri sağlıklı yetiştirmekte başarı oranı bahçeye göre çok daha yüksektir… Bahçede bir bitkinin yerini her zaman ve aynı kolaylıkla değiştiremezsiniz; ama, balkonda hop oradan oraya taşıyıverirsiniz… Duvarlara raflar yapabilir, saksılar asabilirsiniz. Dilediğiniz aksesuar ve aydınlatma oyunlarıyla balkonda bir şölen havası yaratabilirsiniz. Bir bahçede zengin bir çeşitlilik ve etkili bir görsellik kazandırmak için hayli zaman beklemek gerekir. Balkonlar ise tam tersine çeşitlilik, hem de görsel zenginliği kısa zamanda elde etmek için bire birdir. Dediğim gibi, aksesuarlar ve aydınlatma oyunlarıyla kısa zamanda tam bir şölen yaşanır, yaşatılabilir.. Ayrıca balkonlarda yaşam döngüsünü yaz, kış kesintisiz sürdürebilir...

Ha, ufak tefek kazalar yaşanabilir, saksının elinizden kayıp düşmesi, duvara naylon çakarken çekicin yerinden çıkıp kafanıza gelmesi gibi… Kuşların balkonunuzu pisletmesi, bitkilerinizi tozdan, şehrin kirliliğinden korumak zorunda kalmanız, çiçeklerinizi suladığınızda, yıkadığınızda aşağıdaki komşuların şikayetleri, ağır saksıları oradan oraya taşımak gibi zorlukları da vardır… (Dikkat: her balkonun bir taşıma sınırı vardır… Bunu zorlamayın!.. Ayrıca balkonun aşağısından geçenlerin emniyeti için her türlü güvenliğin alınması gerekir)

Yani sonuç olarak balkon bahçeciliği insanın bahçesi olsa bile vazgeçebileceği bir uğraş alanı değildir.

Eklenen Resimler
 
gokcegokce ve Hülyab beğendi.
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 13:35   #2
Yeni Üye
 
Fondue's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Haklısınız, bir balkon bahçecisi olarak ve bahçeli bir eve en kısa zamanda sahip olma umutlarıyla her bahçeli ev fotoğrafına imrenerek bakan biri olarak, geçen hafta alt komşuyla sorun yaşadım..

Kuşlar saksı toprağını kazınca aşağı toprak gelmiş, kapalı balkonunun camları batmış...vs Rüzgardan uçuşan topraklar, yağmurda dağılan topraklar, kuşların oyunları ile komşu dırdırları balkon bahçeciliği için bazen keyifsiz anlar yaşatsa da, hiç olmamasındansa balkonda bitki yetiştirmeye razıyım.

Bundan önce 2 sene boyunca tüm cephesi kuzeye bakan balkonsuz bir evde oturmuştum. Ev oldukça büyük 150m2 ve iyi bir semtte olmasına karşın taşınma sebebim güneş göremediği için yaşamayan saksı çiçekleri ve balkon yokluğuydu.. Kocaman balkonumda sebzeler, çiçekler yetiştirmeye çalışıyorum ama geçen ay çimlendirdiğim kabak, salatalık ve cherry domates tohumlarımın hepsi öldüler.

Yeniden çimlendirme için faydalı bilgiler ararken buldum sitenizi ve bayıldım. Dergileri okudum ve çok faydalı şeyler buldum. Bu ara tekrar tohum çimlendirmeye başlıyorum. Umarım başarılı olurum..

Fondue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 14:55   #3
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
İşte benden bahsediliyor. Bahçesiz ama tavanı sarmaşıkla kaplı biz evde geçti ilk cocukluk yıllarım. 8-9 yaşlarındayken annem vaz geçti evde çiçek bakmaktan. Bir çileği vardı abimin, üstünde 2 tane çilek olmuştu. Birini misafir gelen birinin çocuğu yemişti.Ötekini de hatırlamıyorum ama misafir çocuğun çileğimizi yemesi çok dokunmuştu. 3 senedir çilek yetiştirmeye çalışıyorum sırf içimde kaldı diye. **** lale mesela. Bildiğim tek soğan kuru soğanken girdi hayatıma. 4 senedir çeşitli vesilelerle elime geçer soğanlar ama yetiştiremedim. Pembe domatese merak saldım geçen yaz, hemen kış geldi, çiçekler öldü. Arkadaşım küpeli aldı hediye olarak 1 hafta yaşamadı. İngilteredeki bir web sayfasından çiçek tohumları istedim çimlenmediler bile. Annem ortalığı dağıttığımdan, babam boşa vakit öldürdüğümdeni abim çeşit çeşit saksılarla görüntüyü bozduğumdani kardeşim toprak taşıttığımdan... yakındı durdu herkes. Ama yinede her sabah her akşam terasa girip saksılarımı görmek mutlu ediyor beni.

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 15:09   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Saç rengi , göz rengi vs. gibi bu sevgi-hobi-iş bazı kişilerin genetik kodlarına işlenmiş durumda.

Ne olursa olsun vazgeçilemiyor.

Bu genetik kod bizlere bu işi yaptırıyor

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2008, 15:50   #5
Ağaç Dostu
 
crocus_07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2008
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 135
Sonunda yazmam gereken en doğru yeri buldum sanırım bende balkon bahçecilerindenim çok küçük olmayan genişçe bir terasım var gerçekten ağır çuvalalarla toprakları ,saksıları, çiçekleri taşımak yorucuydu. Eşim arada toprak taşırken yakındı ama allahtan şu an toprak işi bitti aldığım tüm bitkilerin saksısını değiştirdim bu da epey zevkliydi ama şimdi en tatlı kısmına geldim çim halımı serip ,masamı sandalyelerimi koyup ,mumları yakıp çiçeklerimi doyasıya seyredip terasımın keyfini çıkartma vakti geldi. Çiçeklerimin durumu şimdilik çok iyi tabi çok yeniler bakalım seneye de aynı hevesle devam ederim umarım.Bahçeden çok daha kolay ****** terası düzenlemek ağır saksıları taşımak zor olsa da (tekerlekli taşıma aparatlarından aldım ikisi kırıldı ) her şeye değdi gerçekten her sabah işe gitmeden çiçeklerime bakıyorum akşam gelir gelmez suluyorum bu bile büyük mutluluk benim için sanırım içten gelmesi gerek bu duygunun
balkonculara kucak dolusu sevgilerr...

crocus_07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 16:04   #6
Yeni Üye
 
Lezzetaşkı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Neden Balkon Bahçeciliğine Başlıyorum?

2,5 yıl önce evlenip İstanbul' a yerleştim. O zamana kadar deniz kenarında bir evde güzel bir sahil kasabasında yaşadım. Pazardan aldığımız mis kokulu domatesler, maydonozlar, çıtır biber ve salatalar benim için hayranlık duyulacak güzellikteydi. Çok şanslıydım 27 yıl boyunca bu güzel sebze ve meyvelerle beslenebildiğim için. İstanbul' a geldiğim ilk sene oturduğum semtte pazar kuruluyordu ve marketlerden sebze meyve almıyorduk. Ne yazık ki daha sonra başka bir semte taşındık. Şimdi burada ki bütün pazarları kaldırdılar. Onun yerine büyük manav reyonları olan büyük marketler açtılar. Oralardan aldığım domateslerde maydonozlarda alıştığım tatları bulamadım. Her maydonoz koklayışımda (çok severim ve her yemeğe koyarım nerdeyse) burnuma gelen anlamsız, kurak,şehir tozu kokan bu koku beni dürttü işte. 1,5 yıl önce bir kızım oldu ve artık ona kendi yetiştirdiğim sağlıklı sebzelerden yedirmek istiyorum. Şimdiki çocuklara ve ondan sonrakilere, meyve-sebzelerin eski gerçek tatlarını asla bilemeyecekleri için üzülüyorum. Eğer benim kadar sebze ve meyve düşükünü bir insansanız bütün kış tezgahların baş köşesinde duran hormonlu tüm ürünlere ve onları yetiştirip, nesillerin yok oluşunu elleriyle hazırlayanlara lanet okuyorsunuz. Anne olduktan sonra bu durum daha da hassasiyet kazanıyor galiba...İşte böyle...Umarım bu konuyu doğru yere yazmışımdır.

Mustapha_66 beğendi.
Lezzetaşkı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 17:14   #7
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Hoşgeldiniz Sn Lezzetaşkı. Bizler de tıpkı sizin gibi düşünüp bu işlere gönül verip bu yollara düştük ve burada karşılaştık. Çok şey öğrenip Sn crocus_07 dediği gibi çok yorulacaksınız. Bazen başarılı bazen de başarısız (benim brokoli maceralarım) olacaksınız ama inanın aslında mutlu olacaksınız. Mutlu bir annenin çocuğu da mutlu ve sağlıklı olur. Hadi kolay gelsin.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 17:23   #8
Yeni Üye
 
Lezzetaşkı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Başarılı olmak tabi önemli de benim için en önemlisi toprakla haşır neşir olmak. TOprak kokusunu içime çekmek. OLsun uğraştırsın beni hiç önemli değil. Ben de çok memnunum burayı keşfedip sizlerle tanıştığım için...

Lezzetaşkı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 21:34   #9
RoKa AşıĞı
 
Giriş Tarihi: 11-04-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 55
Öncelikle tüm foruma kocaman hani yağmurlar yağdığında tutupta içinize doya doya sindirdiğiniz toprak kokulu bir Merhaba olsun
Bu siteyle tanışmam, google a 'Roka tohumu' yazmamla başladı.Esas bunuda arama gerekçem, kendi kişisel problemlerimden dolayı evin salonunda uzunca bir zaman sulamayı unuttuğum çiçeklerimin solması ve saksılarının ne yazıkki boşa çıkmış olması ile başladı.Belkide benimki tam manasıyla balkon bahçeciliği olmayacak,ama şu an en azindan filizlendirdiğim nane saplarindan 7 sini yaklaşık 10-15 gun evvel ektiğim küçük bir saksım var.Amaç elbette naneye doymak değil, ama Teknoloji ile donatıldığımız şu yıllarda artık öyle bir hale geldimki elektrikden nefret eder oldum.Gözüm nerde yolda bir ota rastlar çömelip yapraklarını okşamaya toprağına bakmaya başladığımı 1-2 ay evvel farkettim.
Forumda ciddi anlamda Balkon ve Teras bahçeciliği ile uğraşanlar olduğunu ve bunlardan meyve aldıklarini okumak en önemlisi toprağa dokunmanın verdiği huzuru insanlarda görmek nede çok özlemiş olduğum bir gözlemmiş.
Evdeki 3 küçük sayılabilecek ( birinde naneler var) saksımı saymazsak aslında bu iş için pek bir donanımım yok.Ne ekmek istiyorum ? Roka Çünkü rokayı çok ama çok seviyorum özellikle kokusu ve o yapraklarının bana göre baktıkça huzur veren görünümü ile rokaya olan ilgimi günbe gün arttırmakda.Şimdi mevcut deneyimli topraksever dostlar, bu durumda ne önerirler, bir tek nane ve rokayla kalmak istemiyorum.Marul, Domates, kırmızı lahana, başlı yeşil soğan toprağımda saksılarımda görmek istediğim sebzeler.
Evvela nasıl bir saksı olmalı, toprak seçimi nasıl olmalı ?Arka balkonumdaki batıya bakan cephe tamamiyle boş.Ön tarafta doğuya bakan yerde belli başlı boş yerler mevcut.
Birde yetiştirmeyi çok istediğim bir çiçek türü var, Papatya.Papatyayı kendi saksimda görmek en büyük arzum.Aslında en büyük arzum diyorum ya, bilemiyorum belkide saksıda bir papatya görmenin bu denli büyük arzuya dönüşmüş olmasında belkide artık iğrendiğim sıkıldığım bu nefret ettiğim teknolojinin payı büyüktür.
Şehir hayatının ve teknolojinin bunaltıcı ortamından koşar adımlarla balkona ve toprağına yönelmiş biri olarak mevcut isteklerime önerileriniz ne olabilir.

Not.Yeni bir başlık açmaktansa, mevcut başlıkta yer bulmak daha mantıklı geldi.Umarim doğru bir değerlendirme yapmışımdır.
Herkese tekrardan Merhaba ,

sercinyo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 22:18   #10
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Hoş geldiniz sn sercinyo.. Forumda istediğiniz kadar bilgi ve deneyim bulacaksınız. Sonra kendi deneyimleriniz bizlerle paylaşacaksınız ki birlikte mutlu olacağız. İçinizden geldiği gibi davranın. Sevdiğiniz bitkileri yetiştirirken forumda araştırın. Bir baharat saksısı yapacağınızı tahmin ediyorum. Balkon ve teraslarda paketlerde satılan topraklardan kullanıyorum. Ama çimlendirirken cocopeat de daha iyi sonuç aldım. Kullanılacak toprak, tohum çimlendirme, şaşırtma, sebze yetiştirme, süs bitkileri hepsini değişik başlıklarda bulacaksınız. Kolay gelsin tekrar hoş geldiniz.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 23:13   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 47
Galeri: 14
Ben bu yıl tohum çimlendirmede ve balkonda bitki yetiştiştirmede buzhane veya buzlu vaziyette balık naklinde kullanılan 18x38x50 -18x19x50 ebatlarındaki strafor kasaları saksı olarak kullanıyorum.
Strafor kasalar saksı olarak kullanıldığında bitki toprağı ve köklerinin sürekli soğukluk, sıcaklık veya ani sıcaklık farkından kaynaklanan olumsuzluklar ile karşılaşılmayacağı kanaatindeyim.

ismetkenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 23:31   #12
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Bu kasaları nasıl temin ettiniz sn ismetkenar?

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2008, 21:35   #13
RoKa AşıĞı
 
Giriş Tarihi: 11-04-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 55
Başladım

Bugünde dayanamayıp tohum aramaya çıktım.Alabildiğim ilk tohum maydanoz tohumu oldu 10 grlık poşeti 2,5 ytl dedi ama 2 ytl ile anlaşma sağladık Pinaper seed , iri yaprak yazıyor tanıtım posetinde.Umarım iyi bi tercihdir.Acemiliğin ilk aşamaları neye doğru karar verdiğimi tam bilmemekle beraber amacım belli ki beni mutlu eden şey bu amacın ilerlemesi.
O toprakdan filiz vermeyecekmi, verecek elbet işte o benim için paha biçilemez.Arkadaşlar yaşlanıyorsun gözün toprağa bakıyor diyor, yok yahu yaş 32 daha ne planlarımız var durun bakalım diyorum.

sercinyo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 01:46   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 47
Galeri: 14
Strafor saksılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Bu kasaları nasıl temin ettiniz sn ismetkenar?
Sayın feriha.
Pazarmarkette balıkçılara söyledim.
Satılan balıklardan boşalan kasaları biriktirdiler, ben de ücretsiz olarak aldım.
Siz de aynı yol ile temin edebilirsiniz.
Veya ambalaj malzemesi satan yerlerden, plastik saksılardan daha ucuza satın alabirsiniz.
Toprak saksı formunda estetik görünüm kazandırmak için de istediğiniz renk subazlı plastik boya kullanarak, iki üç kat, rulo ile boyayabilirsiniz.
Hayırlı günler efendim.

Eklenen Resimler
  
ismetkenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2008, 10:40   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
terasın üstünü bitki ile kaplamak

merhaba arkadaşlar
ben de sizin gibi bir teras/balkon bahçecisiyim. bir sürü bitkim nanelerim
soğanlarım maydonozlarım biberlerim çiçeklerim süslüyor terasımı.
onlarla ilgilenmek beni çok mutlu ediyor. fakat benim bir sorunum var.
terasımın üstünü sarılıcı ve yayılıcı bir bitki ile kaplamak istiyorum. biraz
çabuk büyüyen türden olursa daha iyi olur. bu konuda bana
yardımcı olursanız sevinirim. neler yapabilirim sizce?

sudecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2008, 15:22   #16
Ağaç Dostu
 
crocus_07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2008
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 135
Sevgili Sudecan bende teras bahçecisiyim bu sene başladım bu işe çok hızlı büyümesede begonvil harika duruyor ama istanbulda rahat yetişir mi, kış ikliminde nasıl olur bir sormanız lazım ya da sarmaşık türü birşey deneyebilirisniz yaz kış yeşil kalan sarmaşıklar var forumlardan bilgi edinebilirsiniz

crocus_07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 13:20   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
çok teşekkür ederim crocus_07 begonvil isminde bir bitkinin varlığından
ne yazık ki haberdar değildim. ilk defa senden duymuş oldum. forumda ve sitede
aratınca çok muhteşem bir bitki olduğunu anladım. sanırım biraz hassas. ama bulursam
yetiştirmeye çalışacağım. eğer sende varsa bir çelik gönderebilir misin kargoyla acaba?
kargo ücretini ben öderim. yardımın için çok teşekkürler

sudecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2008, 19:32   #18
Yeni Üye
 
Acemiwebci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
İşte bu da benim minik balkon bahçem (daha 2 aylık):

Not:İyi toprak buldukça sebze ve meyve sayısını arttıracağım, (umarım).

Eklenen Resimler
 
Mustapha_66 beğendi.
Acemiwebci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 14:50   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
benim balkonum

askı saksılar ile yapabildiklerim.
ortada katmerli saf-beyaz bir petunya
yanında kırmızı patates (yıldız) çiçeği
iki yanda ayrı renklerde mine çiçekleri..

Eklenen Resimler
 
gokcegokce beğendi.
yalnızağaç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 14:53   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
2. saksıdakiler

bu da 2. askı saksımdakiler..
sol tarafta sarkan petunya kaplı kısım sağda ise uyumlu renkteki pembe katmerli petunyam..
ortalarındaki düz petunyam ise yeni yeni açmaya başladı
yeniden fotoğrafladığımda onuda göstereceğim.
ortada ve en solda küçük boylu açmamış fideleri ben tohumdan yetiştirdim..

Eklenen Resimler
 
yalnızağaç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 14:55   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
3. saksıdakiler

orta kısımda petunyalar
iki yanda mine çiçekleri..
ve arka kısımda aslanağzı..
beğenilerinize..

Eklenen Resimler
 
yalnızağaç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 15:07   #22
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Ellerinize sağlık. Çiçekleriniz size güzel güzel açarak ödülünüzü vermiş.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 16:10   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
ilginize teşekkürler

yalnızağaç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 12:52   #24
Ağaçsever
 
dikilisardunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 50
mineleriniz çok güzel . benim de favorilerim arasındadaır. kimisi kokusunu sevmez ama bence harikalar...


Düzenleyen dikilisardunya : 03-04-2010 saat 18:28
dikilisardunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024