![]() |
|
|
|
#211 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu biberleri hindistanda bir lokantada sipariş ederseniz, tabakta jiletle halka şeklinde zar gibi kesilmiş tek bir dilim geliyormuş. |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
meyvelitepe; tohumdan itibaren nasıl bir yöntem izlediniz paylaşır mısınız? ben de sarı karaip biberi tohumunun siparişini verdim. bhut biberini açıkçası cesaret edemedim bahsi edildiği kadar acıysa bir sakatlık doğsun istemedim. |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Moderatör
|
Diğer biberlerden farklı değil. Tohumdan fide yapılıp, fideler dikiliyor. Geçmiş senelerin tecrübesinden dolayı tatlı biberler birinci derece acılardan (thai, habanero, red jamaican, jalapeno vs.) 100 metre uzakta, bhut joloika'ları ise bir büyük saksıya iki fide şeklinde saksılarda acılardan da 40-50 metre uzakta yetiştiriyorum. Acı biberlerle uğraşırken kabuklarına dokunmakta bir sakınca yok. Fakat, kestiğiniz anda çıplak elle dokunmayınız. Mutlaka eldiven kullanın. |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Moderatör
|
![]() Bunlar bugünkü durumları. |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Yeni Üye
|
maşallah ![]() bunlardan baya bi acı sos çıkar doğrusu. acı soslar ticari mi yoksa kendiniz için mi |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Moderatör
|
Kendim ve acısever dostlar için. Kışın bir tabak acılı kurufasulye yedikten sonra karda dolaşmak iyi oluyor ![]() |
|
|
|
|
|
#217 |
|
Yeni Üye
|
kışa da az kaldı acıya da az kaldı ![]() |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Hem foruma hem de yetistiricilige cok yeniyim,size bir sorum olacak.Acaba sizden bu biberin tohumlarindan istesem cok mu ayip olur? veya satabilir misiniz? (Rajonu bilmedigim icin bu sekilde sordum kusura bakmayin) Tesekkurler |
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2011
|
Acaba bu biberin tohumunu bulan varmı? |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Moderatör
|
Bahçeden herhangi bir şey satmıyorum. Yolu düşüp de uğrayan olursa, elimizde olanlardan hediyemiz oluyor. |
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Çiçek açtı döktü, açtı döktü, bana alışamadı.. En son anneme teslim ettim. 'Nasıl vermezmiş ben bir okuyayım üfleyeyim' dedi ama ne olur bilemem...![]() |
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar 24 haziranda tohumunu ektiğim 20 tohumdan 7 fide elde ettim.5 fide öldü geriye 2 fide kaldı...Onlarada gözüm gibi bakıyorum.Biri bina içindeydi biri dışarıda.Havaların soğumasıyla dışardakinide içeriye aldım.Arkadaşlar kırmızı örümceye dikkat derim çünkü gözle görülmüyor ve bitkiye çok büyük zarar veriyor. |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Yeni Üye
|
bir acı sever olarak okudum tüm yazılanları ! fakat bir şey ister istemez aklıma bir soru geldi; bizim topraklarda yetişen bir elma vardır, hafif ekşi ve sarı bir elma, acayip sert ve sulu olur. bu elmayı babam başka bir toprakta -başka ilde yani- deneyip aynı sonucu alamamıştı... bu biber içinde aynı mıdır? yani yabancı ırklı bir biberden bu topraklarda istenilen acılık alınabilir mi? |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Ağaç Dostu
|
Sıcaklık uygun ise döllenmeyi suni olarak yapabilirsiniz. Suluboya fırçası veya saç kurutma makinesi (sıcak hava olmasın) işinizi görebilir. |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
ilaç kullanmak gerekecek durum var |
|