29-07-2008, 14:39 | #61 |
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
Şehir: Adapazarı
Mesajlar: 32
|
olabilir...ben yapraklarından çıkardım biber olduğunu ama artık olunca görücem...bu sene çok sayıda deneme amaçlı tohum ekmiştim...bazılarının üzerindeki yazılar silinmiş, bu da onlardan biriydi... |
29-07-2008, 14:56 | #63 |
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
Şehir: Adapazarı
Mesajlar: 32
|
teşekkürler selahattin bey, uyarınızı dikkate alıcam... |
06-08-2008, 14:55 | #64 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
|
bu el ve dil yakan biberden edinme yolum var mı acaba? |
20-08-2008, 19:54 | #66 |
Ağaç Dostu
|
Hocam tohum eğer Sayın İklimsiz'in yolladığı tohum ise hayalkırıklığı yaşayabilirsiniz. Benimki hiç acı değildi çünki. Eğer orjinal tohum ise birkaç tohum için şimdiden yalvaranlar listesine adımı yazdırayım. Tadına bakabildiniz mi? Gerçi henüz küçük görünüyorlar ama? |
20-08-2008, 20:11 | #67 |
Ağaç Dostu
|
Orjinal, ABD'den geldi. Fidesini ben yetiştirmiştim. 1 adet de bende var, çapraz döllenmeyi engellemek için etrafı sineklikle çevrili bir bölmeye aldım. Stresten biraz çiçek döktü. Yakında meyve bağlar. Aynı firmadan bir kaç farklı tohum daha almıştım. Tadlar hiç tarf edildiği gibi değil. Çok lezzetli dediği domatesler hiç de lezzetli değil. Ayrıca İzmirde okurken, ABD'den Avustralya'dan arkadaşların evine gitmiştim. Yemeğe oturduk. Sofraya bir sos getirdiler. Aman çok acı, çok dikkatli ye dediler. Kendileri bir tabak makarnaya mercimek kadar koydular. Onlar öyle deyince bende korktum, onlar kadar koydum. Fakat acı falan değildi, tuzluydu sadece. Sonra bir tatlı kaşığı kattım. Onlar yüzüme hayretle bakarken, ben afiyetle makarnamı yedim. Yani diyeceğim, onların lezzet anlayışları bizlerden biraz farklı galiba. http://www.reimerseeds.com/habanero-...ld-record.aspx |
20-08-2008, 20:46 | #68 |
Ağaç Dostu
|
Doktor bir üye bana mail attı tadına bakmak istiyorum diye msn me ekledim ama sanırım msn kullanmıyor mailinede cevap yazmadım şimdi donör olarak mailini bulursam yedirmeye karar verdim. Tekrar mesaj yazarsa telefonumu vereceğim |
22-08-2008, 01:19 | #72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
NTVMSNBC den Bazı biberlerdeki acı tadın nedeninin bitkinin tohumlarının “düşmanlara karşı” savunma mekanizması geliştirmesi olduğu ortaya çıktı. ANKARA - Araştırmacılar, capsicum chacoense türü biberlerin, “düşmanlarının” sayısına göre kendini acılaştırdığını gördü. Biberlerin, saldıran böceklerin sayısı fazla olduğunda acılaştığını, mantarların sayısı arttığında daha da acı hale geldiğini söyleyen araştırmacılar, böcek ya da mantarın olmaması halindeyse biberlerin acılaşmadığını belirtti. Böcek ve mantarların beraber saldırmasının biberler için ölümcül olabileceğini vurgulayan araştırmacılar, bazı böceklerin beslenmek için biberin üzerinde delikler açtığını, mantarlarınsa bu deliklerden içeri girerek tohumlara zarar verdiğine dikkati çekti. Bilimadamları bu savunma mekanizmasını biberlerin en büyük düşmanı olan kuşların kırabildiğini de belirtti. Kuşların biberlerdeki acı tada tamamen duyarsız olduğu biliniyor. Araştırma, Amerikan Ulusal Bilimler Akademisinin (PNAS) dergisinde yayımlandı. |
22-08-2008, 23:13 | #75 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün fidanlığa gittiğimde bir adet yeni biberlerden kopardım yaklaşık 2 cm çapındaydı. Komşu tarlada komşunun misafiri sebze topluyordu sordum "acı biber sevip sevmediği"ni, "bayılırım" dedi. Dedim "şunun tadına bakarmısınız". Hemen tamamını ağzına atacak gibi oldu durdurdum. Dedim "sadece minicik bir parça koparın". Isırdı, amcamın ifadesi aynen şöyle: "Bu ne beeeee".... |
23-08-2008, 11:02 | #77 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
23-08-2008, 17:38 | #78 |
Ağaç Dostu
|
National Geopraphic kanalda epey bir süre önce (bu bibere ilgi duymadığım günlerdi sanırım) izleyip anımsadığım kadarıyla, biberden çok küçük parçalar kesilip yenilmeli diyordu. Bu kadar parçanın bile ağızda bıraktığı acı duygusu 15 saat sürebiliyormuş. |
07-09-2008, 12:17 | #80 |
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
Şehir: Adapazarı
Mesajlar: 32
|
Dünyanın en acı biberini yiyen çocuğun durumu...Ne kadar doğru tartışılır ama buyrun; http://www.alkislarlayasiyorum.com/?...ff9b84c06c9473 |
09-09-2008, 09:52 | #82 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 388
|
Alıntı:
Acıyı çok severim ama çocuğu görünce gözüm korktu. |
|
09-09-2008, 14:53 | #83 |
Ağaç Dostu
|
Bence o çocuk mahallenin saf bir bireyi ve etraftakiler şaka yaptıklarını sanıyorlar. Siz siz olun, biberi denemeden önce yanınızda limon ve ekmek bulundurun. Limon asidik yapısı ile biber ile reaksiyona girer ve acısını alır. Netde seyrettiğim diğer videolarda süt içiyorlar hep. Süt laktik asit içerdiği için aynı şey olsa gerek. Sakın üzerine su içmeyin .Su içerseniz biberin tadının ağzınızın içinde iyice yayılmasını sağlarsınız. |
10-09-2008, 14:08 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Siz siz olun, biberi denemeden önce yanınızda limon ve ekmek bulundurun. Limon asidik yapısı ile biber ile reaksiyona girer ve acısını alır. Sayın Todor Hocam çiğ köfteyi de bu sebeple mi limonlayıp yiyormuşuz bilmeden vay canına... |
10-09-2008, 14:20 | #86 |
Ağaç Dostu
|
Biber ve Sevgi, Nereden duymus ve ya okumus oldugumu simdi hatirlamiyorum. Turkiyenin bir yoresinde, Kizlar cesme yanina en aci biberleri ekerlermis. Biberler olgunlasip kizarinca da yavuklulari o aci biberlerden yeyip onlari ne kadar cok sevdiklerini kanitlarlarmis. |
15-09-2008, 10:52 | #87 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Ali H. Alı yanılmıyorsam böyle bir Türk Film izlemiştim ben de. Büyük ihtimalle Trakya Yöresinde bu gelenek yine de emin değilim. Bu arada elinde çoook çooook acı biber tohumlarından olan var mı acaba? Kayınvalidem ve kayınpederim için istiyorum. Şaka yapmıyorum yani ciddi olarak istiyorum Bu sitede anlatılan acı biberlerden bahsettim "bulabilir misin bizim için" dediler Kayınpederim çok acı biberleri burnunu kanatma pahasına büyük bir zevkle yer... |
15-09-2008, 12:09 | #89 |
Ağaç Dostu.
|
Benim habanero biberi tohumum olacak, hazır olunca tohum paylaşım bölümünde yazacağım, buraya da not düşerim. |
17-09-2008, 08:17 | #90 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar dünyanın en acı biberleri olmayabilir. Ama gerçektende çok acı oldukları kesin. Annem bunlardan evde yaptığı turşulara katıyor. Bu biberlerin tohumlarını, bir toplantımızda ağaçlar.net üyeleri vermişti. Şimdi onlara baktıkca o günü hatırlıyorum. Gerçektende balkonda biber yetiştirmek aklımdan bile geçmemişti, o gün tohumları alınca, havalar ısınır ısınmaz dikeyim dedim. iyi ki dikmişim tohumlar iki çeşitmiş sanıyorum, biberlerden bir çeşitinin rengi patlıcanı anımsatıyor. İsimlerini bilen varsa ve bana yazarsa çok sevinirim. Bu yıl tohumunu alıp seneyede dikmeyi düşünüyorum. Bu kadar acısını bulmak kolay olmuyor nede olsa. |
|
|