27-11-2013, 18:56 | #331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
|
27-11-2013, 19:23 | #333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Genel ortalama acilik birimi bakimindan Carolina Reaper istikrarli sekilde en aci gibi gozukuyor ama Trinidad Moruga Scorpion'in tohumundan yetistirilen bazi meyvelerin acilik seviyesinin 2 Milyon civarinda oldugu soyleniyor. Bu aciligi veren meyvelerden seleksiyon yapilirsa sanirim Carolina Reaper'i gecebilir. |
27-11-2013, 20:11 | #334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Carolina reaperin 2.300.000 sınırına ulaşabildiğini okumuştum Moruga bunun kadar acı değil sanırım, youtube videolarından bakarsanız Carolina Reaper Morugadan bir gömlek üstün. Neyse tohumlar yolda bu sezon tadına bakacağız Habaneroyu artık kolayca yiyebildiğimden yeni bir çeşit lazım |
27-11-2013, 20:32 | #335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Bu sene hydroponic sistemde yetiştirdiğim 2 metrelik Red Savina Habanero dan sonra sisteme Carolina Reaper eklemek istiyorum yerim olursa. Düzenleyen sedail : 27-11-2013 saat 20:32 Neden: resim ekledim |
17-12-2013, 10:20 | #336 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 20
|
internette tohumu satılılyor |
26-12-2013, 18:07 | #337 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
|
Merhaba, 3 hafta önce beş adet Bhut Jolokia ve habenero tohumları aldım. Tohumları root-it köklendirme viyolleri içine ektim. 3 hafta geçemesine rağmen Bhut Jolokia'larda çimlenme olmadı. Habenero'lar ise çıktı. gündüz sıcaklığını 25 derece, gece sıcaklığını 18-20 derece arasında tutuyorum. Sizce çimlenmemelerinin nedeni nedir? Teşekkürler.. |
26-12-2013, 20:10 | #338 |
Ağaç Dostu
|
Bazı türler, diğerlerine göre daha geç çimlenebiliyorlar. Çimlendirme koşulları aynı olmasına rağmen, tohumun alındığı meyveden tutun da tohumun tazeliğine kadar tüm unsurlar, çimlenme süresini etkileyebiliyor |
27-12-2013, 00:33 | #339 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Jolokia ve diğer çok acı türler için 28-29 derece yapabilirsiniz. |
27-12-2013, 06:42 | #340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Birisi tohum paylaşım etkinliğinde bu biberin tohumundan alamadığını söyleyip benden istekte bulunmuştu ama ben şuan kullanıcı adını unuttum. Lütfen bana bir mesaj atarmısın arkadaşım. |
09-01-2014, 09:02 | #342 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şehir: Afyon
Mesajlar: 57
|
Selamlar, ben geçen yıl bhut jolokia yetiştirdim. o kadar geç büyüyor ki inanılır gibi değil. tohumu toprağa ektikten sonra 10 buçuk ayda meyvesi anca kızardı ve maalesef hibrit tohum çıktı. meyvenin içinde bir tane bile tohum yoktu. 1 yıllık emeğim boşa gitti |
09-01-2014, 18:53 | #344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Eklediğiniz resimdeki kadar bir sezonda boylanmaz. 3-5 sene sonra belki. Bhut jolokia tohumlarını Mart ayı ortasında çimlendirmeye başlayıp eylül ayında biberlerini topladığımı hatırlıyorum. |
17-01-2014, 22:32 | #345 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
|
Herkese merhaba, doğru yeri burası değil belki ama sizlere iki sorum olacak resimdeki kotiledonun birisi tamamen kurudu. Yapay ışık (10 cm mesafeden 20 w sarı CFL) yakmış olabilir mi ? Coco peat kullanıyorum içinde besin öğesi yok diye öğrendim ve içinde bitki varken çok az miktarda(2,5 cc) npk 8-8-8 şırıngayla sulandırıp ekledim yoksa gübremi yaktı ? Diğer sorum tohumları biraz daha derine ekersem (tohumları gözle görülecek derinlikte ektim hep) daha sağlıklı köklenmesi için faydalı olur mu ? yoksa üstündeki yükten dolayı tomurcuklanmaz mı ? şimdiden teşekkürler. |
20-01-2014, 10:43 | #346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 164
|
bence gubre cfl in yakicagini dusunmuorum zaten daha fide bile olamamislar yeni filizlerin gubreye ihtiyaci yok cok ufaklar daha |
05-06-2014, 11:50 | #350 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2008
Şehir: sakarya
Mesajlar: 35
|
Carolina Reaper,Bhut Jolokia tohumları elinde olan var mı? |
05-06-2014, 20:53 | #351 |
Ağaç Dostu
|
2 ay kapalı balkonda kalan bhut jolokiaları 2 gün önce yarı gölge yere aldım. Biraz dış ortama alışsınlar, tam güneş gören yere koyacağım. Biri çatal yaptı. Çiçek gözleri bir milim var yok. Saksının içine kekikte serpiştirmiştim, onlarda güzel gelişti. Düzenleyen limon_sever : 05-06-2014 saat 22:16 Neden: serpiştirmiş-tim takısı eklendi :) |
15-07-2014, 22:46 | #353 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Hiç nazlı bir çeşit değil. Geç ekmiş olmama rağmen ben de bugün baktığımda 4-5 tane tipik biber gördüm Bu sene acılık listesinde en tepedeki Trinidad Scorpion da deniyorum, bitkisi biraz değişik. |
15-07-2014, 23:02 | #354 |
Ağaç Dostu
|
Evet, dediğiniz gibi hiç nazlı değil. Çiçekler sararıp ölecek sandım. Ama meyve tuttular. Şimdi çiçek sapları yemyeşil. Diğer bitkide 2 tane biber var ama bir türlü düzgün foto çekemedim. Telefonla çekince bulanık görüntüden bir türlü kurtulamıyorum. Bazen o kadar güzel çekiyor ki şaşırıp kalıyorum. Benden habersiz biri koparıp yerse diye de kara kara düşünüyorum. O değil yiyen kişi zehirlenebilirde. Bayramda yaklaşıyor. Bitkilere ve sebzelere düşkün tanıdıklarımız epey fazla. |
16-07-2014, 01:00 | #355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Geçen yılki biberlerim.Hic kullanamadım acılığından.Kuruttum.Hala duruyor. |
16-07-2014, 02:56 | #356 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2012
Şehir: amasya
Mesajlar: 79
|
Tohumlar hibritmi acaba GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
20-07-2014, 12:29 | #358 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
|
Bu kadar acı biberleri yiyebiliyor musunuz? |
20-07-2014, 14:23 | #359 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle, evet Biraz mide sancısı oluyor ama o kadar da olsun. Şimdiye kadar bu kadar acısını yemedim ama bunu pul bibere acılık vermesi için yetiştiriyoruz. Hoşumuza giderse bundan sonra bahçede yerini alacak. |
20-07-2014, 14:41 | #360 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Tek başına yemek yerine kızarmasını bekleyip tatlı kapya biberle karıştırarak saklamak üzere acı biber salçası yapabilirsiniz (5-6 bhut, 1 kg kapya).Tatlı biberle karışmış halinde bir çay kaşığı bir tencere yemeği fazlasıyla acı yapmaya yeter. |
|
|