![]() |
|
![]() |
#181 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Boylandıktan sonra ise günde 1-2 saat süreyle başlayarak dış ortama alıştırılmalı. Forumda tohumdan fide yetiştirme bölümleri var. Ayrıntıları oradan bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak olarak ne kullanıyorsunuz ? Bu önemli. Eğer besleyici katkılar kullanıyorsanız, bitkilerinizin kökü yanıyordur. Fide boylanıncaya kada su ve ışık gerekli. Fazlası zarar. Resimdeki ışık güneş değildir umarım. Gün ışığını almalı. Güneş ışığı doğrudan gelmemeli. Besleyici katkı kullanmıyorsanız ve/veya doğrudan güneş ışığı almıyorsa, toprakta zararlı olabilir. Fırında sterilize ettiğiniz toprağı kullanabilirsiniz. Tohumunuzu önce sirkeli suda (9 su, 1 sirke oranındaki) 3-4 saat beklettikten sonra temiz su ile ıslatabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2021
|
Alıntı:
![]() geçen sene de aynı şekilde doğrudan güneş ile sağlıklı fidelerim olmuştu şansa bir şey olmadı sanırım ![]() dediğiniz gibi toprak zararlı galiba ve tam toprağın üst kısmına değen yerden itibaren zayıflayıp ölmüşler alt tarafta uzanan köke bir şey olmamış buradan toprak üzerinde biriken beyazlığın buna sebep olduğunu çıkarıyorum. Ama içme suyu bile beyazlık yapıyorsa başka ne yapabilirim çözemedim açıkçası su için öneriniz olur mu? (ne demek istediğimi anlatmak için bir resim ekliyorum) https://www.hizliresim.com/2ozm7c6 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2017
|
Günaydın , Ceneviz fesleğenlerim büyüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Güle güle büyütün sn violet. Tohumlarını nerden temin ettiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2017
|
Teşekkür ederim sayın kılıçh, bu yıl düzenlenen tohum paylaşım etkinliğinden temin ettim. Sayın sernur dan almışım. Hepsi çok güzel oldu. Kaç senedir takip ediyordum. Bu yıl etkinliği yakalayıp katılmak nasip oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Bu fesleneğe ne yapmalıyım?
Fesleğeni çok seviyorum ama tohumdan yetiştirmeyi beceremedim. Birisi köklü fesleğen verdi, diktim ama yaprakları kararmaya ve beyaz benekler oluşmaya başladı. Bu fesleğeni kurtarabilir miyim? Kuruduktan sonra saksıyı atmasam yine büyür mü? Dallarını suda bekletsem köklenir mi? Tohumdan yetiştirmek istesem ne zaman ekmeliyim? ![]() Düzenleyen aras09 : 12-07-2021 saat 08:06 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|