agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-12-2014, 12:34   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,750
Scotch Bonnet Biberi

İlk kez agaclar.net'te adına rastladığım Scotch Bonnet biberlerine seyahatte rastlayınca görüntülerine de bayıldım ve tohumları için aldım.

Görüntüsünden hiç beklemezdim ama özellikle kırmızı olanı bugüne kadar tattığım biberlerden çok daha acı, keserken boğazım yanıp öksürtünce yaptığım yemeğe 1 cm2 kadar minik bir parça koydum. Bu kadar bir parça bile yemeği epeyce acı yapmaya yetti.

Üç rengi var elimde ve yaza doğru ekmek istiyorum. Yetiştirmede dikkat edilmesi gerekenkoşullar varsa önerilerinizi beklerim.

Bu arada da tohumların bozulmaması için özel bir işlem gerekir mi?

Sayın bahcedenn eğer sizde yoksa ayırabilirim tohumlardan

 
Eklenen Resimler
 
bahcedenn ve guppy beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 12:46   #2
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 1,280
Teşekkürler Sn. Ozlem A,
Bu çeşitten elimde yok. Kabul edebilirim teklifinizi.
Yalnız resimdekiler 2 çeşit midir? Yoksa kırmızılar sarıların olmuş halleri mi?

Bu arada diğer biberler gibi yetiştirebilirsiniz. Yalnız tek dikkat etmeniz gereken diğer biberlerden hibritlenmemesi için ona göre önlem almanız.

bahcedenn Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 12:48   #3
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,750
2 çeşitler. Sarı olanlar daha az acı. Bir de turuncu renk var onun ayrı bir çeşit olup olmadığından emin olamadım.

Güler Abla ve sizin için domates tohumu da ayırdım, 20 Aralık'ta toplantıya geliyorsanız onları da getiririm. Ya da posta ile gönderebilrim.

bahcedenn beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 12:59   #4
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 1,280
Şimdi baktım, inceledim biraz. Sarısı, kırmızısı, turuncusu ve yeşili varmış. Zaten Habanero'nun da kuzeniymiş. Oldukça acı bir biber. Dikkatli olmakta fayda var.

bahcedenn Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 13:17   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,750
Evet, gerçekten çok acı.. Direkt tadına bakmaya cesaret edemedim. Ama yemeğe verdiği aroma güzel.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2014, 00:11   #6
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Jamaican scotch bonnet yetiştirmiştim acılık değeri habanero turuncudan çok daha azdır rahatlıkla acı sever bireyler tüketebilir sarı olanın aroması daha çok hoşuma gitmişti acılığını az bulduğum için şu an yetiştirmiyorum.
Çok verimli bir tür epey biber toplamıştım.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2014, 11:21   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,750
Scoville değeri 100,000 ile 350,000 arasında değişiyormuş. En acı ilk 10 biber listesinde. Bana göre çok çok acı . Ama tadı enteresan, neredeyse limonlu gibi.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 23:29   #8
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Tadı nasıl tarif edebilirmisiniz lütfen yetiştirmeye değer bir çeşitmidir.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2014, 10:10   #9
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,750
Seyreltilmiş tadı bana hafif ekşili bir acı gibi geldi. Sos yapımı için ekmeyi düşünüyorum.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2014, 11:56   #10
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Teşekkürler, umarım bol bol ürün alırsınız mümkün olduğu kadar büyük bir saksıya dikin gelişimi daha iyi olacaktır.
bendeki Bhut Jolokialar bu senede kışı atlatabilirlerse 4 yaşına girecekler daha büyük bir saksıya transfer olacaklar yaz gelince, her sene daha fazla ürün veriyorlar.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 18:14   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
Biraz geç olacak ama biberlerin tohumlarını ayıkladınız mı yoksa içinde mi bıraktınız? Benim yetiştirdiğim bonnetler limon gibi suluydu ve inanılmaz aromatikti. Sulu olması nedeniyle çabuk çürümeye meyilli. Biberleri çürütmeden tohumları ayıklayıp kağıt havluda kurutabilirsiniz.

stok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2015, 20:38   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,750
Epey geç olacak ama, çürütmeden sarı ve kırmızıdan tohum aldım, turuncu maalesef sırasını beklerken çürüdü. Çok iyi ifade etmişsiniz sulu ve aromatik bir biber ve inanılmaz acı.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2015, 21:03   #13
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Tohumların çimlenmeme durumu olursa pm ile ulaşın bendeki farklı tip scotch bonnetden göndereyim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020