agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler
  • 13 Gönderen akçabardak
  • 2 Gönderen mormenekşe
  • 3 Gönderen akçabardak
  • 1 Gönderen dağçiçeği
  • 1 Gönderen Cymbelina
  • 2 Gönderen hilalll
  • 1 Gönderen zkgfree
  • 2 Gönderen hira

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2013, 20:31   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Dut yaprağına sarma

Dut yaprağına sarma


Dut yaprakları; dalın uç kısmında bulunan taze yapraklar toplanır, yapraklar yıkandıktan sonra, asma yaprağı gibi kaynar suda haşlanır.
İçi hazırlanır ve sarılır, sonra da pişirilip afiyetle yenir.
Name:  DSCF2993.jpg
Views: 6842
Size:  44.0 KB


Ben bu gün üç çeşit yaprak kullandım, asma yaprağı, dut yaprağı ve bahçemde bulunan İstanbul ıspanağı dediğim yapraklardan sardım ve biraz sonra pişecekler.
Name:  DSCF2994.jpg
Views: 4358
Size:  40.2 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 20:59   #2
Ağaç Dostu
 
mormenekşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2007
Şehir: Balıkesir-Manisa/Kula
Mesajlar: 950
Sevgili akçabardak, dut yaprağına sarma başlığınızı görünce çok şaşırdım. Bende Balıkesir'liyim bizim oralaramı has, yoksa sizmi keşfettiniz dut yaprağından sarmayı? En kısa sürede denemek istiyorum.

sonkez ve akçabardak beğendi.
mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 21:33   #3
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, dut yaprağına sarma başlığınızı görünce çok şaşırdım. Bende Balıkesir'liyim bizim oralaramı has, yoksa sizmi keşfettiniz dut yaprağından sarmayı? En kısa sürede denemek istiyorum.

Sayın mormenekşe, öncelikle hoş geldiniz. Seneler evvel daha emekli olmamıştım, çalıştığım yerde arkadaşlarım yapıp getiriyorlardı.
Emekli olup Ayvalık'a yerleşince bahçeme bir dut ağacı diktim, yaprakları da iri iri
oluyor ve sarması da çok güzel oluyor.
Bulunduğum yerde bir kaç kişiyi de dut yaprağı toplarken gördüm ama bu yöreye has olup olmadığını bilmiyorum.
Sizde deneyin belki hoşunuza gider, ayrıca ıhlamur yaprağına da sarma sardım, birde taze fasülye yaprağına da duymuştum ama ben yapmadım.

mormenekşe, gilan ve sonkez beğendi.

Düzenleyen akçabardak : 26-05-2016 saat 17:08
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 00:08   #4
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemeliyim. Paylaşım için teşekkürler sayın Akçabardak

akçabardak beğendi.
dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 00:16   #5
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Elinize sağlık ama bence iç malzemelerinin neler olduğunu, yapım aşamalarının resimlerini ve hatta pişmiş halini de ekleyin Bu bizi kesmedi.

nevin77 beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 23:02   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 23
çok ilginç bir konu, ilk defa duydum bende lakin sonuç nasıl merak edenlerdenim. yeni bir pazar payı oluşur diye düşünüyorum yenilebilinir bir sonuc elde edilebiliyorsa tabi damak uygunluğuda ayrı bir konu

Özgür Çifci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 05:46   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 243
Ben de yapardım eskiden lezzeti gayet hoş asma yaprağindan daha yumuşak oluyor yaprakar piştiğinde .Sivaslı komşularımızdan öğrenmiştik.iç harcı normal sarmada kullandigınız şekilde.

gilan ve akçabardak beğendi.
hilalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 09:03   #8
Yeni Üye
 
zkgfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 1
Gaziantep'te de dut yaprağına sarma yapılır.

akçabardak beğendi.
zkgfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 06:33   #9
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hilalll Mesajı Göster
Ben de yapardım eskiden
lezzeti gayet hoş asma yaprağindan daha yumuşak oluyor yaprakar
piştiğinde .Sivaslı komşularımızdan öğrenmiştik.iç harcı normal sarmada
kullandigınız şekilde.
Bizde Sivas'lıyız, annemin dut yaprağı sardığını görmedim ama akrabalarımızdan duymuştum. Benim bahçemdeki var olan tek ağaç duttur. Birgün asma yaprağı sararken harç fazla kalınca dutun yapraklarından ekleme yapmıştım azıcık. Güzel oluyor, çok farkı yok üzümden.

gilan ve akçabardak beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024