17-05-2013, 20:31 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Dut yaprağına sarma
Dut yaprağına sarma Dut yaprakları; dalın uç kısmında bulunan taze yapraklar toplanır, yapraklar yıkandıktan sonra, asma yaprağı gibi kaynar suda haşlanır. İçi hazırlanır ve sarılır, sonra da pişirilip afiyetle yenir. Ben bu gün üç çeşit yaprak kullandım, asma yaprağı, dut yaprağı ve bahçemde bulunan İstanbul ıspanağı dediğim yapraklardan sardım ve biraz sonra pişecekler. |
17-05-2013, 20:59 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
Şehir: Balıkesir-Manisa/Kula
Mesajlar: 950
|
Sevgili akçabardak, dut yaprağına sarma başlığınızı görünce çok şaşırdım. Bende Balıkesir'liyim bizim oralaramı has, yoksa sizmi keşfettiniz dut yaprağından sarmayı? En kısa sürede denemek istiyorum. |
17-05-2013, 21:33 | #3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Sayın mormenekşe, öncelikle hoş geldiniz. Seneler evvel daha emekli olmamıştım, çalıştığım yerde arkadaşlarım yapıp getiriyorlardı. Emekli olup Ayvalık'a yerleşince bahçeme bir dut ağacı diktim, yaprakları da iri iri oluyor ve sarması da çok güzel oluyor. Bulunduğum yerde bir kaç kişiyi de dut yaprağı toplarken gördüm ama bu yöreye has olup olmadığını bilmiyorum. Sizde deneyin belki hoşunuza gider, ayrıca ıhlamur yaprağına da sarma sardım, birde taze fasülye yaprağına da duymuştum ama ben yapmadım. Düzenleyen akçabardak : 26-05-2016 saat 17:08 |
|
18-05-2013, 00:08 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
|
Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemeliyim. Paylaşım için teşekkürler sayın Akçabardak |
19-05-2013, 00:16 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
Elinize sağlık ama bence iç malzemelerinin neler olduğunu, yapım aşamalarının resimlerini ve hatta pişmiş halini de ekleyin Bu bizi kesmedi. |
27-05-2013, 23:02 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 23
|
çok ilginç bir konu, ilk defa duydum bende lakin sonuç nasıl merak edenlerdenim. yeni bir pazar payı oluşur diye düşünüyorum yenilebilinir bir sonuc elde edilebiliyorsa tabi damak uygunluğuda ayrı bir konu |
09-05-2014, 05:46 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 243
|
Ben de yapardım eskiden lezzeti gayet hoş asma yaprağindan daha yumuşak oluyor yaprakar piştiğinde .Sivaslı komşularımızdan öğrenmiştik.iç harcı normal sarmada kullandigınız şekilde. |
09-05-2014, 09:03 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 1
|
Gaziantep'te de dut yaprağına sarma yapılır. |
22-05-2014, 06:33 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bizde Sivas'lıyız, annemin dut yaprağı sardığını görmedim ama akrabalarımızdan duymuştum. Benim bahçemdeki var olan tek ağaç duttur. Birgün asma yaprağı sararken harç fazla kalınca dutun yapraklarından ekleme yapmıştım azıcık. Güzel oluyor, çok farkı yok üzümden. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|