![]() |
|
![]() |
#92 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
çilekleri evde yetiştirmek için ne büyüklükte saksı en uygunudur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Yeni Üye
|
çilekler olgunlaşmıyor
Merhaba, bende saksıda çilek yetiştirmeye çalışıyorum şimdiye kadar meyvelerden iki tanesi olgunlaştı geriye kalan beş meyve resimlerde göründüğü gibi kaldı yaklaşık 20 gündür aynı durumdalar sebebi ne olabilir. Birde bitkinin cinsini söyleyebilirmisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
|
Acaba Fidesini Şimdi Eksek Tutarmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
|
Bence tutar tutmasına da Çilek te şöyle bir durum var yer değiştirme yapınca bitki bir müddet kendini toparlayamıyor.Bir de çilekler şu an meyve aşamasında.Meyveli çilek dikiminde meyveleri riske atarsınız.Sonra dikeyim derseniz çilek yaşar ama meyve olmaz.Ama yediveren cins olursa yaz aylarında meyve yeme şansınız var. Saksı konusunda da tecrübe ettiğim kadarıyla bahçede yetişen çilek daha gür oluyor meyveleri de ona göre bol ve iri oluyor ama saksıda yetişen çilekler sanki saksı olduğunu biliyor da fazla gür olmuyor, meyveleri bahçeye nazaran az ve küçük oluyorlar.Benim denemelerimden çıkardığım sonuç budur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
O zaman yediveren özellikli almam lazım Teşekkürler bilgi için. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Çilek fazla kök yapmadığı için saksıda çok kolay yetiştirebilirsiniz. Saksı büyüklükleri ile ilgili size linkini verdiğim saksıları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hatta bu saksıların her balkon demirine takılabilen aparatı da olduğu için kullanımı da pratiktir. Evdesera Doğal Çilek Hazır Kiti GittiGidiyor'da 114473166 Aşağıdaki saksı ise 6 lt olup 5-6 adet çilek fidesi dikilebilmektedir. Antik Balkon No:0 Saksı : : madrasol.com Çilek yetiştiriciliği ile ilgili agaclar.net üzerinde paylaşımlarımız mevcut: vetman996/Ticari Topraksız Tarım Deneme Serası Buradan veya diğer dostların paylaşımlarından aklınızdaki soru işaretlerine yanıt bulabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çilekleriniz çok güzel görünüyor. Ama dikim yaparken meyvelerin saksıdan sarkabileceği şekilde dikerseniz, olgunlaşan çileklerin toprakla temas ederek çürümesinin önüne geçersiniz. Bizimki bir öneridir. Takdir sizindir. Çileklerin olgunlaşabilmesi için Potasyum içeren besine ihtiyaç duyarlar. Potasyum içeren farklı gübre bulabileceğiniz gibi bu gübreyi iç ve dış mekan süs bitkileri için pratik gübre de kullanabilirsiniz. Ayrıca çileklerin güneş görmesi de olgunlaşmasını hızlandıracaktır. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2013
|
Çok su ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2014
|
arkadaslar selam foruma yeni üye oldum. eskiden de takip ediyordum ama okuyup geçiyordum. bir iki bende paylaşayım dedim.benimki pek saksı sayılmaz ama... nisan ayında netten 100 adet çilek fidesi aldım terasım müsait böle bişi yaptım.biraz yedik çok şükür yediveren sweet carli cinsi çilekler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Çilek evde saksıda yetiştirmek için çok mantıklı bir bitki gibi gelmedi bana. Bitki başına bir defeda en fazla 2-3 çilek oluyor üstünde. En az 20 tane dikilip korunup beslenilecek ki arada bir çilek yemenin tadı olsun. Yani verim olarak çok düşük bir kiraz domates ya da biberi düşündüğümüzde. İkide bir gelip zarar veren kuşlar da cabası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaçsever
|
Bahçede aynı zamanda yetişen çileklerden iki tane eşimin isteği üzerine saksıya alıp bir miktar evde baktık.Saksıdaki çilekler çok büyümüyor.Küçük kalıyor verim bahçe gibi olmuyor.İlk çilekleri yedikten sonra saksıdakileri götürüp bahçeye geri diktim.Aradan iki ay geçti saksıdan çıkanlar bahçedeki kuzenleri ile hala aynı boya gelemedi.Halen boyları kısa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saksıya diktiğiniz çileklere yeterli miktarda gübre verdiğinizde toprakta yetişen çilekler kadar büyüyecek, en az onlar kadar verim verecektir. Çilek fazla kök yapan bir bitki olmadığı için yeterli besini saksıda bulabiliyorsa topraktan hiç bir farkı olmaz. Biz bunların denemelerini de yaptık. Uzun süre Azot miktarı yüksek gübre verdik saksıda aşırı büyüdüler ama çilek vermediler, dengeli gübre ile çok iyi sonuçlar aldık. Ar-Ge seramızda saksı benzeri kanallarda da çilek yetiştirdik. Bazı çilekler o kadar büyük oldu ki görenler hormonlu zannediyordu ama yedikten sonra da hormonlu çilek bu kadar lezzetli olmaz diyordu. Solucan gübresi çileklere ayrı bir lezzet katıyor. Bu bir gerçek. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2014
|
Çok güzel, tebrikler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2014
|
Ben evde çilek yetiştirmek istiyorum. Acaba evde yetiştirilecek olan çilekler için en uygun ekim zamanı ne zaman? Bu konuda bilgisi olan biri varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Arkadaşlar merhaba Saksıdaki çileğimin dibinde bir süre önce karınca kolinisi yaşamaya başladı. Şuan bitki yeşilliğini yitirmek üzere. İki gündür karıncalar gözükmüyorlar. Eğer terk edip gittiyseler çilek kendine gelir mi acaba veya benim bir şeyler yapmam gerekli mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2014
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Çileğimin yaprakları neden böyle olmuş arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
saksıdaki çileklerim
Bunlarda benim çileklerim.ilk çileklerimi nisan ayının sonunda almıştım.Hala çiçek açıp duruyorlar.En son geçen hafta üzerinde gene çilek vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2014
|
Yazın aldığım tek tük meyvesinden alsam da evime gelen misafirler bile neredeyse çileklerimden nasibini aldı. Çilek için arsız derler sanırım ve bu doğru. Bende ki bir kök çilek sağa sola kol uzatınca bende pet şişeleri olsun diğer saksıları olsun yanına yanına getirdim ve sonuçta baya bir yayılma içine girdi. Çoktandır meyve vermedi çileklerim ama olsun nasipse verirler illa zamanları vardır ![]() İşte resimleri : |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaçsever
|
Bi çilek gördüm sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaçsever
|
Yukarıda görmüş olduğunuz tomurcuk şimdi oldu size bir çiçek... ![]() (saksının yerini değiştirdiğim için yukarıdaki resimde biber sağ tarafa düşmüşken burada biber sol tarafta. Aynı çilek yanlış yok bizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Kışın içeri alsakmı acaba.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2014
|
Arkadaşlar balkonda çilek yetiştirmek için bu adresteki katlı sistemlere bir göz atabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Kışın içeri almanıza gerek yok eğer -10 dan daha soğuk bir yerde değilseniz, ben Samsunluyum bu sene son zamanların en soğuk kışı oldu buarada herkesin balkonundaki sardunyalar vs ne varsa kurudu kimse hesap edemedi o kadar soğuk olacağanı benim kuruyanlar oldu ama çileklerde hiçbirşey yok resminide ekleyeyim. Düzenleyen erkanbey : 05-04-2015 saat 19:58 Neden: resim eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Alıntı:
Çilekler kara, dona dayanıklı. Eskişehir kışında banamısın demediler şimdiden serpilmeye başladı benimkiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Alıntı:
Çilek yetiştirmek için dikey düzenekler |
|
![]() |