15-02-2009, 00:17 | #34 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Salman, Todor'un yukarıda belirttiği gibi dikebilirsiniz kabağınızı. |
28-04-2009, 16:45 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
|
Yemeyi deneyen oldu mu? |
18-12-2009, 09:06 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
|
Marmaris köylü pazarında geçen haftaya kadar vardı. Kızartması ve az yağda sotesi de güzel oluyor. Tadı tatlımsı, yumuşak. Çok sulu. Dış kabuğu çok sert soyduktan sonra yeniyor. Yemeğini denemedim. Yemenizi tavsiye ederim. |
05-01-2010, 17:17 | #39 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
|
|
05-01-2010, 17:26 | #40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
|
Merhaba,bu bitkinin asıl adı Şayot'tur.Buradaki Marmaris köylü pazarında tek tük satıldığını gördüm.Fakat Marmarise yakın bir köyde kilosu 1.5 TL;2 TL arasında satılıyor.Salatasının da olduğu söyleniyor ama ben henüz denemedim.Zeytinyağlı yemeği çok güzel oldu.Bir dahaki sefere yer elması ile birlikte pişireceğim.Kızartması çok fazla yağ çektiği için ben pek tercih etmiyorum.Evdekiler filizlendi fotoğrafını çekip yayınlarım. |
05-01-2010, 17:37 | #42 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
|
|
05-01-2010, 22:48 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 186
|
Bu kabağa sahip birisi ikiye bölüp resimlese, içi nasılmış merak ettim. |
14-01-2010, 18:57 | #48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
|
Diken kabakları, filiz vemeye de başladı. Çok dayanıklı bir tür. Cacığını da yapıyorlarmış. Daha denemedim. Arkadaş çiğde güzel olduğunu söyledi. Berduray yolunuz düşerse seve seve veririm. Elimde 3 tane var. |
14-01-2010, 20:58 | #49 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
sevgili todor .Bende bu kabagı merak ettim .Bende amerikadan aldıgım degişik bir kabak var . size çekirdek yollayabilirim .Adresinizi bildirirseniz yalovadaki tanıdıklarımla yollarım .Selamlar |
14-01-2010, 21:08 | #50 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tamaşa, ben izmire Sn Malbman'a göndermiştim sanırım kurumuş. |
15-01-2010, 07:27 | #52 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
15-01-2010, 14:39 | #54 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum. |
|
15-01-2010, 23:11 | #56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 53
|
Arkadaşlar,rodos kabağının kızartması,kavurmasını yapıyor annem.Normal kabak yemeği,fakat öyle güzel turşusu oluyor ki denemenizi öneririm.Turşusunun nasıl yapıldığını soracak olursanız yapan annem olduğu için,tarif edemiyeceğim. |
16-01-2010, 14:01 | #57 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
|
iŞTE ŞAYOT; Halkarasında Dikenli Kabak
|
16-01-2010, 14:05 | #58 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
|
Şayot (Dikenli Kabak) fotoğrafları
Alıntı:
|
|
19-01-2010, 12:43 | #59 |
Ağaç Dostu
|
Sağolsun sevgili lale76'nın gönderdiği diken kabağım. Sevgili Güngör hanımın yolladığını geçen yıl kurutmuştum. Ama buna gözüm gibi bakacağım. Filizi şimdiden 3 santime ulaştı. Maşallah bir de ağır ki sormayın. Tam 620 gram. Dikenleri de gerçekten batıyor Neredeyse gül dikeni kadar sert |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|