agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni221Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2009, 23:37   #31
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Kabak

Merhaba bunlarda benim kabaklarım şu an bu haldeler devamında ne yapacağımı bilemiyorum.

Eklenen Resimler
  
Adil ve Milla beğendi.
Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2009, 23:50   #32
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Fotoğraflar çok bulanık ama sanırım filizlenmemişler değil mi sayın Salman?

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2009, 00:05   #33
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Sayın malbman 1 tanesi filizlendi son hali 5 cm kadar.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2009, 00:17   #34
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Bölgenize göre, son donlar geçtikten sonra dikebilirsiniz. Benim bölgem için bu 6 Mayıs. Yani hıdırellez.

Dikmek için meyvesini yatay şekilde yarıya kadar toprağa gömmek yeterli. Ağız kısmından iki kol çıkacak, birisi gökyüzüne, birisi toprağa yönelecek.
Sayın Salman, Todor'un yukarıda belirttiği gibi dikebilirsiniz kabağınızı.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2009, 00:26   #35
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Teşekkürler sayın malbman yani dikmeye zaman var.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 21:53   #36
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Dikenli Kabak

Dikenli kabağımın son hali.

Eklenen Resimler
  
Adil ve Milla beğendi.
Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 16:45   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Yemeyi deneyen oldu mu?

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 09:06   #38
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Marmaris köylü pazarında geçen haftaya kadar vardı. Kızartması ve az yağda sotesi de güzel oluyor. Tadı tatlımsı, yumuşak. Çok sulu. Dış kabuğu çok sert soyduktan sonra yeniyor. Yemeğini denemedim. Yemenizi tavsiye ederim.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 17:17   #39
Yeni Üye
 
dontfat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad Mesajı Göster
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?

Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.
Merhaba,şayotla(dikenli kabak) ilgili bir sayfa var mı diye bakmak için girdim ve sizlerin sorularını okudum.Hem çiğ olarak hem de zeytinyağlı yemeğini yapabilirsiniz.Çok lezzetli bir tadı var.

dontfat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 17:26   #40
Yeni Üye
 
dontfat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs Mesajı Göster
Yemeyi deneyen oldu mu?
Merhaba,bu bitkinin asıl adı Şayot'tur.Buradaki Marmaris köylü pazarında tek tük satıldığını gördüm.Fakat Marmarise yakın bir köyde kilosu 1.5 TL;2 TL arasında satılıyor.Salatasının da olduğu söyleniyor ama ben henüz denemedim.Zeytinyağlı yemeği çok güzel oldu.Bir dahaki sefere yer elması ile birlikte pişireceğim.Kızartması çok fazla yağ çektiği için ben pek tercih etmiyorum.Evdekiler filizlendi fotoğrafını çekip yayınlarım.

dontfat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 17:33   #41
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sayın dontfat denemedim derken neden söz ediyorsunuz, yemeğinin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz da. Ekimde yapmışsınız, kendi ürününüzü mü henüz almadınız?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 17:37   #42
Yeni Üye
 
dontfat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad Mesajı Göster
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?

Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.
Merhaba,Şayotla(Dikenli Kabak)ilgili bir şeyler var mı acaba derken sonunda bu sayfayı buldum.Merak ettiğiniz şeyler konusunda bildiğim kadarıyla biraz bilgi vereyim dedim.Satın aldığım köylü kadın,çok yıllık bitki olduğunu (aynı asma gibi) senede 80 ile 120 adet arasında kabak aldığını söyledi ama kaç yıllık olduğunu sormadım. Benim aldıklarım 30 cm kadar filizlendi.Havalar ısınıncaya kadar içerde kalsın,Martın 15'inden sonra toprağa ekersin dedi.Tadına gelince....Oldukça lezzetli.Kızartması çok yağ çektiği için artık yapmıyorum.Tatlısı yapılıyor mu bilmiyorum ama neden olmasın.Yarın fotoğraflarını yüklemeyi denerim.

dontfat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 22:48   #43
Ağaç Dostu
 
rencberdede's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 186
Bu kabağa sahip birisi ikiye bölüp resimlese, içi nasılmış merak ettim.

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 23:16   #44
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben de tadını...tohumu olup paylaşmak isteyen olursa talibim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 23:34   #45
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sayın berduray merhaba, yazın köy pazarlarında satılıyordur. Siz alın, tohumdan bize de yollayın. Olmaz mı?

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 23:59   #46
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
İçinde çekirdek yok, çekirdek yerinde sıvı var benim 31. mesajdaki gibi toprağın üzerine koyuyorsunuz öyle çimleniyor. )

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 11:27   #47
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 856
Galeri: 8
Sevgili Güngör Salman,merak ettim yeni resimler var mı, kabaklar ne durumda ilk defa gördügüm bir kabak türü çok değişikmiş.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2010, 18:57   #48
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Name:  canon 141.jpg
Views: 6539
Size:  35.5 KB

Name:  canon 147.jpg
Views: 7997
Size:  33.1 KB
Diken kabakları, filiz vemeye de başladı. Çok dayanıklı bir tür. Cacığını da yapıyorlarmış. Daha denemedim. Arkadaş çiğde güzel olduğunu söyledi.
Berduray yolunuz düşerse seve seve veririm. Elimde 3 tane var.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2010, 20:58   #49
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
kumyaka2010's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-12-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 379
Galeri: 1
sevgili todor .Bende bu kabagı merak ettim .Bende amerikadan aldıgım degişik bir kabak var . size çekirdek yollayabilirim .Adresinizi bildirirseniz yalovadaki tanıdıklarımla yollarım .Selamlar

kumyaka2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2010, 21:08   #50
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamaşa Mesajı Göster
Sevgili Güngör Salman,merak ettim yeni resimler var mı, kabaklar ne durumda ilk defa gördügüm bir kabak türü çok değişikmiş.
Sevgili Tamaşa, ben izmire Sn Malbman'a göndermiştim sanırım kurumuş.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2010, 23:01   #51
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ah çok isterdim ama ufaklığım okula gidiyor...Ama tohum oluşturmamış o galiba...Tohumu olsaydı keşke...bahara ekerdik...çoğaltıp ben de paylaşırdım isteyenlerle...

Yine de teşekkürler.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2010, 07:27   #52
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman Mesajı Göster
Sevgili Tamaşa, ben izmire Sn Malbman'a göndermiştim sanırım kurumuş.
Sayın Salman, ne yazık ki dediğiniz gibi kuruttum diken kabağını. İlk günler gayet iyi giderken (bir sürü yaprak vermişti) iki günde yok olup gitti sanki. inanın çok üzüldüm zira mümkün olduğunca çoğaltıp dağıtmayı planlıyordum. Ama hiç merak etmeyin, oralardaki tanıdıklara haber saldım. Bulabilirlerse gönderecekler ve bu yıl serada yetiştireceğim. Böylelikle üretme şansım daha çok olacak eminim.

Alıntı:
Ama tohum oluşturmamış o galiba...Tohumu olsaydı keşke
Sayın berduray, bildiğim kadarıyla diken kabağı tohum oluşturmuyor. Kabağın kendisi dikilerek yeni bir bitki büyüyor.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2010, 11:52   #53
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
öyleymiş evet...zorlu bir bitki galiba...kabak deyip geçmemek lazım.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2010, 14:39   #54
Yeni Üye
 
dontfat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Sayın dontfat denemedim derken neden söz ediyorsunuz, yemeğinin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz da. Ekimde yapmışsınız, kendi ürününüzü mü henüz almadınız?

Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum.

dontfat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2010, 20:02   #55
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Birde kızartması çok güzel oluyormuş.

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2010, 23:11   #56
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 53
Arkadaşlar,rodos kabağının kızartması,kavurmasını yapıyor annem.Normal kabak yemeği,fakat öyle güzel turşusu oluyor ki denemenizi öneririm.Turşusunun nasıl yapıldığını soracak olursanız yapan annem olduğu için,tarif edemiyeceğim.

ayvasıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 14:01   #57
Yeni Üye
 
dontfat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
iŞTE ŞAYOT; Halkarasında Dikenli Kabak

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad Mesajı Göster
nedir bu?

Olgunlaştığında üzerinde dikenler oluşuyor.

Eklenen Resimler
     
Adil ve Milla beğendi.
dontfat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 14:05   #58
Yeni Üye
 
dontfat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 8
Şayot (Dikenli Kabak) fotoğrafları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dontfat Mesajı Göster
Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum.
Sonunda Şayotlarımın fotoğrafını koyabildim.Merak edenlerin dikkatine...

Eklenen Resimler
    
Adil, naturefan ve Milla beğendi.
dontfat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2010, 12:43   #59
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sağolsun sevgili lale76'nın gönderdiği diken kabağım. Sevgili Güngör hanımın yolladığını geçen yıl kurutmuştum. Ama buna gözüm gibi bakacağım.

Filizi şimdiden 3 santime ulaştı.

Name:  RR200001.JPG
Views: 5016
Size:  49.5 KB

Name:  RR200002.JPG
Views: 5323
Size:  58.9 KB

Maşallah bir de ağır ki sormayın. Tam 620 gram. Dikenleri de gerçekten batıyor Neredeyse gül dikeni kadar sert

Name:  RR200003.JPG
Views: 4808
Size:  63.6 KB

Name:  RR200004.JPG
Views: 4844
Size:  58.5 KB

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2010, 13:54   #60
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Bizi de heveslendiriyorsunuz ey diken kabağı sahipleri. Bir bu kaldı el atmadık ona da bulaşacağız sonunda.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024