![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ev içinde, saksıda bal kabağı yetiştirme denemesi
Merhaba. Meyvelitepe, İtalya' dan getirdiğim bir tür bal kabağına ait tohumları yetiştirip mükemmel bir sonuç aldı. Bende o kabaktan tatlı yapıp, çekirdeklerini ayırdım. Dört tanesini de kaloriferin üstündeki bir saksıya rastgele diktim. Alttan ısıtmalı, bol nemli ve ışıklı ortama dayanamayan kabakların dördü birden doğdu. Şimdi onları şaşırtıp daha büyük bir saksıya almak ve mümkünse meyve verdirtmek istiyorum. Bal kabağı yetiştirmek için gerekli olan minimum saksı çapı kaç cm. olmalı? Düzenleyen Baki Berk Kayalar : 27-01-2012 saat 02:59 Neden: Başlık değiştirme. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Balkabagi bir kökten birkac meyve verecektir. Saksida yetistirmeniz zor diye düsünüyorum. Bahcede bile yayildikca yayiliyor. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
10 lt.lik plastik su kabına harç doldurur, şaşırtırdım. Bu harç ona yeter. Plastik kabın 3 eşit kenarından yukarıya kalınca ip bağlardım, kulları buraya sardırırdım. 3 koldan fazlasına izin vermez, keserdim ve ilk çiçeklerini kırardım. 2 m. sonrada her kolun ucunu keserdim. Kendi haline bırakılırsa; yine de 4 çekirdek ve 12 kol demektir. İyi bakılırsa ve evin içindeyse, bahara kadar yatak odasına kadar gelir. ![]() İmkan varsa kollar 1.m olunca bahçede _bahara kadar_ basit bir seranın içine alınabilir. Fideyi daha serin bir yerde tutarsanız, gelişimi yavaşlar. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahara kadar yatak odasına gelir ha. Ne komik olurdu. 8-10 litrelik bir su şişem var. Ne yapacağımı bilmiyordum. Saksı herhalde o olacak. Söyledikleriniz çok mantıklı geldi ve harfiyen uygulamaya çalışacağım. Teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
ben terasımda yetiştirdim geçen yaz balkabağı bir tane meyve verdi yılbaşında yedik afiyetle 15 litre- 20 litrelik bir plastik kovaya bahçe toprağı hazır çiçek toprağı ve gübre karıştırdım . ama yaz aylarında yetişiyo bal kabağı bu mevsimde bilemem. sevgiler te4rasımda var. resimleri. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün akşam önerileriniz doğrultusunda, bu dört kabak bebeğimi birini yıkanmış büyük bir yumuşatıcı bidoncuğuna, diğerini 10 litrelik bir pet şişeye, diğer ikisini de orta boy bir leğene şaşırttım. Toprak olarak torf, menekşe toprağı ve bodrumda bulduğum eski saksı topraklarını karıştırarak kullandım. Şu an gayet mutlu görünüyorlar. Öylesine ektiğim kabak çekirdeklerim bakalım meyveye dönecek mi.... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kabaklarımın doğdukları gün. İlk fotoğrafları. 20.01.2012 Bu tarihten beş gün önce ekmiştim. ![]() ![]() 26.01.2012 tarihine kadar, 6 günde bu kadar büyüdüler. Tohumları bulundukları saksıya öylesine dikmiştim. Sarmısaklara misafir olmuşlardı. Fakat iş ciddiye binince kökleri fazla gelişip aktarmak zorlaşmasın diye şaşırtmaya karar verdim. Güneye bakan pencerede, kalorifer üstündeler. Güneşli geçen bir kaç gün ve kalorifer sebebiyle alttan ısınmaları sebebiyle hızlı bir büyüme oldu. ![]() ![]() ![]() Şaşırttıklarımdan ilki, yaklaşık 8 litrelik eski bir yumuşatıcı bidonundan oluşan yeni yuvasında. ![]() Şu an her şey rayında gibi görünüyor. Bakalım ürün alabilecekmiyim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
|
squash dedikleri cins bu |
|