agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2010, 20:56   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Question Bitkilerim :(

Merhaba,

2 yıldır bahçecilikle ilgileniyorum. Tohumlarımı ilk olarak saksılara ekip pencere önünde büyütüp mayıs-haziranda bahçeli evimizdeki bahçeye ekiyordum fideleri. Geçen sene her şey gayet iyiydi. (:

Bu sene de meyve-sebze karışık kırka yakın çeşit bitki yetiştiriyorum. Fakat bazı şeyleri yanlış yaptım sanırım..

Daha önce hiç denemediğim iklimimize uygun tohumları yurtdışından satın aldım. Bu sefer bitkilerimi ilk olarak odada ışıklı ortamda çimlendirmeye karar verdim. Daha rahat büyürler diye düşündüm. Çok hızlı büyüdüler ve sarktılar çok ince oldular ve bu sefer onları dışarı koydum. Ama bazıları şimdi çürümeye başladılar. Domateslerden bazıları kırıldı falan. İçeri alırsam yine çabuk büyürler kırılırlar çürürler diye endişeliyim. Çok ince oldukları için olabilir belki. Sıcaklığın mı yoksa güneş ışığının mı onlara en lazım olan şey olduğunu anlayamadım. Hatayı nerede yaptığımı bilmiyorum. Diğer bitkilerimin de çürümesinden korkuyorum.

Her akşam onları suluyorum ve rüzgardan koruyorum, toprak seviyesi de oldukça iyi. Onlara çok emek verdim daha fazla kaybetmek istemiyorum. Bu işi sadece hobi olarak yapıyorum pek bilgili olduğum söylenemez.

Bundan sonra ne yapmalıyım? Düşüncelerinizi bekliyorum..

**Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Eddie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2010, 08:13   #2
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,599
Galeri: 15
Sayın eddie, bir kaç fotoğraf ekleseydiniz daha iyi anlaşılırdı ama anlattıklarınızdan çıkardığım kadarıyla bitkileriniz ışığa ulaşabilmek için boylarını uzatmışlar. Bunun yanında suyu da bol bulmuşlar ve gerekli ortam sağlandığı için de bu durum oluşmuş.

Şu anda toprağa şaşırttıysanız mümkün olduğunca boğazlama yapın. Bu sayede ayakta durmaya fazla enerji harcamayacakları ve kök yüzeyleri artacağı için belki kurtulurlar. Ayrıca her gün sulamayın. Sulamayı ancak toprak kurumaya yüz tuttuğunda yapın.

Ama kurtaramama ihtimaline karşı, elinizde kalan tohumlardan yine ekin ve bu defa ışık alan bir yerde çimlendirin. Zira tohum ekmek için daha vaktiniz var ve bu sayede dğerlerinin ölmesi durumunda elinizde sağlıklı bitkileriniz olur.

Kolay gelsin


Düzenleyen malbman : 28-03-2010 saat 08:13 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2010, 12:27   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Çoook teşekkür ederim yardımınız için! Gece uyuyamadım sıkıntıdan sabah erkenden kalktım aklıma bişey geldi onu uyguladım.. Yazdıklarınızı şimdi okuyorum. Fotoğraf eklemeyi hiç akıl edememiştim. Bitkileri yerinden çıkardım ve daha derine ektim. Gövdelerini aşağıya tıktım biraz. (: Özellikle domatesleri. Şimdilik iyi görünüyorlar ama ölürseler artık yenilerini ekicem napim. Sulamayı da çok yapmayım o zaman bari demek toprak kurumaya başladığında sulamam gerekiyor..

Bu bana iyi bi ders oldu hata yapa yapa öğreniyorum deyince moralim düzeliyo. (: Gece ağlama krizi tuttu psikolojim bozuldu resmen. Bakalım bundan sonra ne olacak halleri. Umutluyum. (: Teşekkürler tekrar!

Eddie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024