agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni73Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2010, 01:48   #301
Ağaç Dostu
 
S Güngör's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Bilimsel isminin penis biberi olması bir yana, türkçe isminin de ne olabileceğinin üzerinde düşünmek lazım. Yani bu bitkinin anadolu kökenli olması halinde atalarımız bu bitkiye ne isim takarlardı? Muhtemelen sayın limon'un da dediği gibi pipi biberi gibi birşey olurdu. İnanmıyorsanız en yakın yaşlı akrabanıza bu biberi sunun. Ama ismini söylemeyin. Zaman geçsin üzerinden. Baksın büyütsün. "Anneanne bu da ne böyle? bu ne biberi?" diye sorun. Cevaba göre başlığın yanına bir de türkçesi eklenebilir.

Birde lütfen rica ediyorum atalarımızı kendi görüşlerinize kılıf malzemesi olarak kullanmayın! Muhtemelen, kimilerimizin sandığı kadar "gerici" ve kimilerimizin sandığı kadar "ahlaklı" değildiler. Onlar da bizim gibi insandılar işte. Ayrıca bu tartışmayı okurken malesef 2 yıl öncesinden kalma bir haber aklıma geldi. Kesinlikle benzetme yapmak istemiyorum. Ve hiçbir üyeyi de el kaide ile eşdeğer tutmuyorum. Sadece aklıma geldi işte...

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Ha...gori=guncel&b=

17mine beğendi.
S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 06:07   #302
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi S Güngör Mesajı Göster
Bilimsel isminin penis biberi olması bir yana, türkçe isminin de ne olabileceğinin üzerinde düşünmek lazım. Yani bu bitkinin anadolu kökenli olması halinde atalarımız bu bitkiye ne isim takarlardı?
Çavuş biberi, kuş biberi, kamış biberi vs vs.

Bu sayfada anlattığına göre, bir dilde o olguyu tanımlayan ne kadar çok kelime varsa, o dili kullanan toplumun kültüründe o kadar önemli bir yere sahipmiş. Eskimolarda kar yağışı için bizim dilimizdekinden fazla betimleme olması, onların hayatında kar yağışının önemli bir yer tutuyor olmasından kaynaklanıyormuş. Şu an ilk aklıma gelenleri saydım, penis yerine çeşitli zamanlarda ikame edebilecek 9 adet (üçünü yukarıda yazdım zaten) buldum. Daha da aklıma gelmeyen vardır. Acaba Japoncada ve ya Galcede bu kadar çok kelime var mıdır?

Ayrıca çok makbul bir kahvaltılık biber vardır, "kız biberi". Yemesi pek keyifli, çıtır çıtır bir biberdir. Ayrımcılığın ve ahlaksızlığın daniskası. Kimse kız biberi tamlamasından rahatsız olmaz mı? (kimisi bundan rahatsız olmuş olcak ki, aynı bibere kıl biberde denmiştir) O zaman aynı mantıkla, pazarda kız biber varken çarli alana şorolo demezler mi?

Peki, fallus mantarı için ne isim bulacağız? Bu linkte çeşitli yerlerde çekilmiş fotoları mevcut fakat 18 yaşından küçükler bakmasın. Ne yazıktır ki ükemizde de bol bol yetişir.

Taliban patlıcan satışını yasaklamış. Geçen de kendini bilmez Tv yapımcılarından biri kadın budu köfte, dilber dudağı, vezir parmağı isimlerini modifiye etmekten bahsediyordu.Ya hu, sen pastanede hanım göbeği görünce erekte oluyorsan ben n'apayım.


Aslında cevap belli, adem neyse alemi o sanır.


Düzenleyen Todor : 02-05-2010 saat 06:46 Neden: imla
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 09:28   #303
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Tartışmalara artık nokta koysak mı ?

17mine beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 11:29   #304
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
"Tartışmalara artık nokta koysak mı?" demekle nokta konmuyor. İtiraz edenler oldukça tartışma kaçınılmaz...

Tartışmaya noktayı koyup konuyu kilitlemiştim ama bitki hakkında yazıştığımız yerde isim değiştirilsin yazılarını görünce buraya taşıdım ve doğal olarak konuyu açtım.

İtiraz edenlerden öneri gelmediğine göre (şimdiki adından daha uygunsuz olma ihtimali var diye olabilir), yeni bir itiraza kadar konu uykuda kalacak...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 13:39   #305
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sanırım "penis biberi" başlığına eklediğim fotoğraflardan sonra, buradaki eski tartışma kaldığı yerden tam gaz devam etmeye başlamış.

Bakıyorum da bibere terbiyesiz diyenler, başlığın kaldırılmasını doğrudan emredenler, bu adı bir hanımın kullanmasında sakınca görenler de hemen konuya sökün etmiş.

Sayın karşıt görüşlü forum üyeleri. Tabii ki herkesin aynı fikirde olması gibi bir ütopya peşinden koştuğumuz yok. Sizin fikirleriniz ve "penis biberi" hakkındaki düşünceleriniz de en az benimkiler ya da benim düşüncemi paylaşan diğer arkadaşların fikirleri kadar önemlidir.

Ama bu saatten sonra "penis biberi" adını değiştirmenin pek de mümkün olmadığını sanırım kabul etmeniz gerekiyor. Zira bunu yetiştiren adam ya da kadın adını bu şekilde koymuş ve tüm dünya bu biberi "penis biberi" olarak tanıyor. Siz buna ne ad verirseniz verin, "penis biberi" diye bir biber olduğu gerçeği değişmeyecek.

Üstelik, biberin adı madem size bu kadar ters geliyor, ne bu başlığa ne de yetiştiricilik bilgilerinin paylaşıldığı başlığa girmezsiniz, yazılanları okumazsınız olur biter. Sevgili Bahtiyar'ın dediği gibi, yüzlerce televizyon kanalı içinde TRT kanalları da var, bunun yanı sıra porno yayın yapan kanallar da var. Nasıl ki o kanalları açıp seyretmiyorsanız!!! bu başlıklara da girmeyip konuyu kısa yoldan çözebilirsiniz.

Zira konuyu çözmeye çalıştığınız diğer yol kendi kendinizi kandırmaktan öteye geçmeyecektir. Çünkü, diyelim ki biberin adını değiştirdik ve yine diyelim ki adını sevgili Todor'un önerdiği gibi "kuş biberi" koyduk, başlığı da ona uygun hale getirdik. Bu durumda rahatsızlığınız ortadan kalkacak mı? Adı değişti ama ben yarın yetiştirdiğim biberin boy boy fotoğraflarını koyacağım o başlığa. O zaman ne olacak? Bu defa da benim ya da fotoğraf ekleyen diğer arkadaşların fotoğraflarının kaldırımasını talep etmeyecek misiniz?

Son söz olarak, biberin adının değiştirilmesini bırakın, bunun için oylama yapılmasına bile karşıyım.


Düzenleyen malbman : 02-05-2010 saat 19:13 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 13:50   #306
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
bir şiirinde göt lafını kullandığı için mahkemeye çıkar can baba, hakim sorar,niye göt dedin diye, başlar can baba anlatmaya, tamam hakim bey ama önce birşey anlatayım der, başlar anlatmaya

-bir köyde ateşli bir hasta vardır, kasabaya doktora getirir hastayı köylüler. koca devletin koca doktoruna. doktor hastaya fitil verir ve köye döndükleri gibi hastaya fitili anüsten vermelerini söyler köylülere.

köylüler tabi 'tamam dohtor bey' diyip köye giderler. köydeki herkese sorarlar, en bilgelere bile, ama kimse anüs ne demektir bilemez.

bu nedenle bir türlü ilacı da veremezler hastaya. hastanın durumu da gitgide kötüleşmektedir. bunun üzerine köylü, doktora, koca devletin koca doktoruna telefon etmeye karar verir ama kimse buna yanaşmaz. ne cüret di mi doktoru arayacak bi köylü.

neyse durumun vehameti üzerine muhtar aramayı kabul eder. bütün köylü toplanır santrale, muhtar arar, "biz ne yapacaamızı bilemedik dohtor bey" felan der işte. karşıdan doktor bişiler söyler. muhtar döner arkasına: "makattan verin dedi dohtor" der.

yine tüm köye sorarlar, komşu köylere birilerini yollayıp sordururlar felan, ama makat ne bilen yoktur yine. hasta ise gitti gidecek, ateşler içinde kıvranıyo baya.

ihtiyar meclisi toplanır. son çare, doktorun bir kez daha aranmasına karar verilir. yine kimse aramaz istemez doktoru. nihayetinde yine biri kandırılır, telefonun başına geçer, ama bi yandan söylenmektedir:
"çok kızacak dohtor çok!" diye.

sonunda telefonu açar, durumu anlatır, doktor bişiler söyler yine. telefondaki köylü, yüzü allak bullak, arkasını döner: "çok kızacak demiştim; götüne sokun dedi"

sonrada hakime döner,şimdi hakim bey size soruyorum,göte göt denmezde ne denir, bu memlekette göte göt denir.
tahribat.com

Biz hiç olmazsa adlı adınca kullanmıyoruz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 17:02   #307
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
kumyaka2010's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-12-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 379
Galeri: 1
Sayın malina! 290 nolu mesajda tamam sildim diye belirtiyorsunuz,malesef konu devam ediyor. Ben ismini bizim ençok kullandıgımız Mehmetin biberi isminide silmişsiniz. Bu siteye ogrenciler ve daha çok hanımlar giriyor, siz site yoneticisi olarak bu ismi nereden eseinlerek buldunuz? hiç Almanyadaki ismine uygun degil. Lutfen silmeyiniz. Selamlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kumyaka2010 Mesajı Göster
Peter biberi bir Alman erkek adının ismi, nereden uydurulmuş bu isim?
Ben yanlış anlamışım ve almanca ismi silmişim, tekrar ekledim.

Siz Almanyadaki gibi bir erkek ismi mi verelim diyorsunuz

kumyaka2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 17:25   #308
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
kumyaka2010's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-12-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 379
Galeri: 1
Evet musadenizle ,illaki kalacaksa MEHMETİN biberi diyebilirsiniz. Selamlar.

kumyaka2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 08:41   #309
Ağaçsever
 
fzergun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 33
Bu konu bu siteye yakışmayacak bir şekilde uzadı..
Hiç yakıştıramıyorum.Kapansın artı bu konu..
Yoksa site hakkındaki bir çok görüşüm değişecek..

17mine beğendi.
fzergun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 08:46   #310
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-06-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Bir iki yıl önce "Vajinal Monologlar" adlı tiyatro eseri gayriahlaki bulunduğu için sahnelenememişti. Acaba bu ismi ahlaksız bulan "KAYMAKAM" kendi ismini çok mu ahlaklı buluyordu? Gerek yok onda bunda ahlak aramaya önce "İnsan" ahlaklı olmalı, ahlak ile anlamalı herşeyi...

malbman ve Evaca beğendi.
fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 10:00   #311
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sevgili Fskandemir, aynen ve kelimesi, kelimesine katılıyorum.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 10:14   #312
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Sayın Fskandemir,bende size çok katılıyorum.Bu tartışma ne zamana kadar sürecek acaba??

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 10:39   #313
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Galeri: 363
Bu tartışma kimse yazmazsa biter.
Yazmasın kimse ve bitsin bence bu kadar açık.

Söylenenler söylenmiş ama aynı şeyler tekrar tekrar istenip tekrar tekrar hatırlatılmış. Yeni yazacaklar bir geriye dönüp okusalar bence bir kelime bile yazmazlarlar.


Not: Benim bu yazdığım bile açık açık olmasa da söylenmiş, ben açıkça yazayım dedim sadece.

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 11:04   #314
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Mehter marşına döndü.. bir adım ileri iki adım geri... e pes yani.
Koskoca fili görmeyip, sırtına konan kuşu görmek gibi..
"Tıpkının aynı"sı
"benzeme"
"gibi"
"kopyası" diye de bir şey var. Bunların hiç mi hatırı yok Görmezden gelmek ya da inkar niye?.

Yok yok, birileri bize ayıpları yanlış belletmiş.. Velakin çok ayıp etmiş.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 08:53   #315
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
EDEP....lütfen
böyle ciddi bir siteye böyle ithamı kınıyorum konun kitlenmesini sayın malina dan rica ediyorum saygılarımla

17mine beğendi.
Doğa Savaşçısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 12:13   #316
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğa Savaşçısı Mesajı Göster
EDEP....lütfen
böyle ciddi bir siteye böyle ithamı kınıyorum konun kitlenmesini sayın malina dan rica ediyorum saygılarımla
Hadi bakalım. Buyur buradan yak. Her kes edepsiz, bir siz mi edeplisiniz doğa savaşçısı?

Bir de "itham" sözcüğünü ne anlamda kullandınız? Sanırım anlamını bilmiyorsunuz.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 23:53   #317
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Hadi bakalım. Buyur buradan yak. Her kes edepsiz, bir siz mi edeplisiniz doğa savaşçısı?

Bir de "itham" sözcüğünü ne anlamda kullandınız? Sanırım anlamını bilmiyorsunuz.
senden öğrencek halim yok sapıkmısın sazanmısın nesin

17mine beğendi.
Doğa Savaşçısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2010, 15:41   #318
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğa Savaşçısı Mesajı Göster
senden öğrencek halim yok sapıkmısın sazanmısın nesin
Forum kurallarına uymadığınız için üyeliğiniz engellenmiştir. Penis lafından rahatsız olanın kullanacağı bir üslup mu bu?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 09:30   #319
Ağaç Dostu
 
nazlı hilal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 485
Bu biberi tesadüfen çiçek tohumu satın aldığım bir sitede gördüm ve çok güldüm daha önce gül biberi yetiştirip eşe dosta hediye ettim bu biberden de yetiştirip ismini kendileri anlar zaten espri şaka amaçlı bir kaç dostuma hediye edeceğim hayatı biraz gırgıra almak lazım

praecox, Orcn, malbman ve 3 kişi beğendi.
nazlı hilal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2016, 18:00   #320
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-05-2016
Şehir: kırsehir
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalina Mesajı Göster
Tövbe tövbe bu ne ya.Böyle bir isim konurmu yenilebilen birşeye.Arkadaşlar bunun başka bir ismi daha yokmu o şekilde konuşulsa.
Cok haklısınız bunu bir arkadasımda forumda biraz sert bi dille yazmıs forumdan atılmış şimdi giremiyor biraz insan utanır latince ismini felan yazın bari

enya beğendi.
vuslat40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2016, 20:37   #321
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vuslat40 Mesajı Göster
Cok haklısınız bunu bir arkadasımda forumda biraz sert bi dille yazmıs forumdan atılmış şimdi giremiyor biraz insan utanır latince ismini felan yazın bari
Latince ismi Capsicum annuum. Ancak tüm biberlerin latince ismi bu. Yani çeşidi ayırd edici başka bir latince isim yok.

Bu konuda bu kadar tepki niyedir anlamış değilim. Beğenilse de beğenilmese de bu biberin adı bu. Sadece burada değil, ki bu isim burada konmuş bir isim de değil, tüm dünyada bu. Beğenmeyenler bu çeşit ile ilgilenmezler olur biter. Hoş, biber de ortada, beğenmeyenler sadece ismini beğenmiyor olamaz herhalde.

Wikipedia
pepperseeds.eu
How to grow
...

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024