![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede kendiliğinden çıkmış bir karpuz fidesi ve üstünde fındıktan biraz büyük bir meyve oluşmuş şekilde buldum. Ama fide sulanmadığı için çok küçük ve cılız. Fidenin boyu 30-40 cm var yok. Fidenin bir kısmını toprakla örttüm. Ne yapmam gerek, meyvesini yiyebilir miyim sezon sonu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Bizim de bahçemizde kendiliğinden çıkma bir Karpuz var üzerinde 3-4 tane Hindistan cevizi kadar karpuzları var. Babama sorduğumda deli karpuz olduğunu söyledi ve kestiğimde içinde kocaman sert çekirdekleri vardı. Ayrıca tadı da kabak gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
bu sene ektiğim karpuzların bazıları büyümeden çürümeye başladı,havaların yağışlı çok yağışlı olmasından mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
biraz önce yanlış yere yazmışım ben de balkondaki karpuzun resimleri ekleyeceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Benim teyzem Adana da oturuyor bir keresinde saksıdaki karpuz fidelerine su verirken beni uyardı. Karpuz Su istemez hiç sulama Tarla kupkuru oluyor genede su istemiyor o diplerde kökleri ile alır suyu dedi. Benimki duyum ama teyzemde bilinçlidir. Bilemiyorum iyice fide oldumu sürekli sulama istediğini düşünmüyorum açıkçası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Annemin çiçek saksısında tesadüf çıkan karpuz portakal kadar çok lezzetli meyva vermişdi. Ben o sıralar meyvayı görememiştim sonradan annemler anlattı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2013
|
Merhaba, Balkona ektiğim "Dixie Queen " tipi karpuz meyve vermeye başladı. Fakat yapraklarında küçük küçük sarılıklar olmaya başladı. Ayrıca açan çiçeklerin çoğu kararıp kuruyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sn pasaportee, Karpuzun son durumu nasıl oldu acaba, gelişimi devam ediyor mu yoksa duraklama veya gerileme mi ortaya çıktı? Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2013
|
Fotoğraftakinden biraz daha büyüdü ve öyle haftalarca kaldı. Geçtiğimiz günlerde daha fazla büyümeyeceğine karar verip kopardım. Oldukça tatlıydı... Birkaç tane daha misket kadar var ama eylül ayı da geliyor, artık büyümezler sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
Afiyet olsun diyelim o zaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2011
|
Alıntı:
benim de saksımda hiç hesapta yokken filizlendi ve karpuz göründü, gördüğümde mutluluktan ne yapacağımı şaşırdım çünkü balkonda saksıda tutabileceğine hiç ihtimal veremiyordum. İnşallah büyür ve tatlı bir karpuz olur... Gerçi geç kaldı ama ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
arkadaşlar benimde evde saksıda karpuzum var ekeli 2 ay kadar oldu. kolları 1 metreye kadar çıktı 2 tane de minik leblebi kadar karpuzum çıktı çok sevindim ama sonra baktım alttan siyahlaşıp çürümeye başlamış . acaba neyi yanlış yapıyorum yardımcı olurmusunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
bende bu yaz yediklerimden saksı diplerine bırakmıştım, şu an beş on tanesi 20 santim boy yaptı. hatta bu haftada birsürü çimlenenler var, üç santim büyüyüp solup gidiyorlar. sanırım güneş yoksunluğunda balkonda bile olsa büyüme şansları zayıf. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2014
|
balkonumda kendiliğinden çıktı saksının içinde. Sonra da büyüyüp çiçeklenmeye başladı.Şimdi de meyve vermiş bakalım nasıl olacak.Saksıyı biraz daha büyüteceğim. Fazladan vitamin için verebileceğim bir şeyler var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2016
|
![]() Sayın Ağaçlar.net üyeleri. Balkonda kavun yetiştirmeye çalışıyorum hobi için.Ama henüz meyve göremedim. Ağaçlar.net'te ve diğer sitelerde çokça araştırma yaptım ancak bazı sorularıma yanıt bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Resimlerini yükledim. Dölleme yapmak için ne yapmalıyım?Kulak pamuğu ile altında top olmayan çiçeklerden polen alıp (ya da aldığımı sanıp) ikinci resimde görülen meyveye benzer topa sürüyorum.Ancak bir türlü tutmuyor.Yanlış mı yapıyorum?Nasıl döllemem gerek? Meyve inşallah tutarsa bitkinin uzamasına gerek var mı? Uç alma işlemi uygulamam gerekiyor mu?Ayrıca resimlerden görüpte yanlış yaptığım şeyler varsa yardım eder misiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2016
|
Saksıda karpuz çekirdekleri
Merhaba ben bir avuç karpuz çekirdeğini saksımın içine döktüm ve onlarda çimlendiler sizce ne yapmalıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2012
|
Balkonda kavun yetiştirme.
Herkese merhabalar. Yazın başında balkonumuza saksı çiçekleri alırken kızımın ısrarı ile tohumlardan hiç üzerine bakmadan bir poşet aldık. Eve geldiğimizde kavun olduğunu gördük. Fazla detaya girmeden çimlendirme prosedürlerini uygulayarak 20-25 tohumu çimlendirdim. Bunlardan en fazla 3 5 tanesi büyür diyerek bulabildiğim en büyük saksıya (en olarak) diktim. Ancak sorun şu ki tüm tohumlar ve fideler inanılmaz büyüdüler. ![]() Yardımcı olacak herkese teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2016
|
merhaba sizinle tecrübelerimi paylaşayım.internetten kırım kavunu(küçük meyve yapan tür) türü tohum almıştım.önceki yıl çimlendiremedim ama bu yıl 2 tane çekirdeği çimlendirdim.önce bardakta sonrada 10 litre civarı saksılara ektim.evdeki en uygun yer çatı olduğu için saksıları oaraya taşıdım.çok iyi büyüyüp geliştiler ve ilk aşamada 2 adet kavun verdiler.birtanesindeki kavun dip kısmından çatladı.sonra çaltak dahada genişledi.olgunlaşma aşamasında çürümesin diye kopardım.tam gelişemediği için yarı tatlı yarı kabak gibiydi.simdilik diğer kavunlar olgunlaşma dönemindeler.ayrıca önceleri uğurböceği sandığım böcek meğerse karpuz telli böceği adındaki zararlı çıktı.yaprakları ve çiçekleri yediler biraz.sonrasında buldukça öldürüp temizledim.ilk kavunlardan sonra bitki yeniden sürgün verip yeni kavunlar yaptı.bunlarda büyüme evresindeler.yanlız kavun saplarının bazıları karararak kurumaya başladı.belki bir hastalık velkide besin yetersizliğinden olabilir.internetten kavun yetiştirmek ile ilgili bilgiler okudur ve elimden geldiğince yapmaya çalıştım.yaprakları ve sapları sularkan ıslatmamaya çalıştım.meyve tutan sürgünün üçüncü yaprağından sonrasını kopardım.(besinleri boşa harcamasın diye)boş sürgünleri budadım.çatı son derece sıcak olmasına rağmen kavunlarda herhangi bir güneş yanığı olmadı.sadece aşırı güneşten dolayı sık sulamak gerekti.(günde iki kes) yoksa aşırı buharlaşmadan hemen kavunlar soluyordu.saksı olduğu için bilinçli olarak küçük meyve yapan tür seçtim.işin özü çok zor bir iş değil saksıda kuvun yetiştirmek.düşünen arkadaşlara yol göstermesi dileği ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2016
|
Alıntı:
öncelikle internetten kavun yetiştirme konusunda bilgileri okuyun.kavunun biyolojisini bilmek gerekiyor.ana dal sürgündeki çiçekler erkek ana daldan çıkan yan sürgünlerdeki çiçeklerse dişi.ana dalın çok uzamasınada bence izin vermeyin ve sürgün başını koparın.böylece yan dal daha fazla verecektir.fırça yardımı ile çiçekleri tozlayabilirsiniz.meyve tutumu içinde bence iyi bir ışık güneş almalı.gölgede kalırsa meyve tutamayabilir.meyve tutarsa meyveden sonraki 3. yapraktan sonra olan dürgünü koparın.bundan sonrası artık şansa kalmış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Alıntıdır
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Alıntıdır
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Alıntıdır
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Alıntıdır
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2019
|
Bu sene ilk kez kavun yetiştirmeyi deneyeceğim. Fideyi tahminen 35 cm derinliğinde 30 cm genişliğinde olan bir saksıya, bahçe toprağı, torf, perlit ve hayvan gübresi karışımı yaparak diktim. Saksının etrafına da yüksekçe bir tel doladım. Hem toprağı kedilerden korumak hem de kavun uzadığında sarmak üzere kullanmayı düşünüyorum. Ekim zamanı, sulaması ve bakımı hakkında bilgim yok ancak kendimce bir şeyler deneyeceğim. Kavunun cinsi sanırım "topan kavun" diye geçiyor, aşağıya resmini koyuyorum. Kavun konusunda bilgisi olan ve paylaşmak isteyenlere şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2019
|
Yazdığınızı yeni gördüm, ben çabalarımdan olumlu bir sonuç alamadım maalesef. Kavun fidesi boy olarak oldukça uzun bir hale gelse de ne yazık ki meyve alamadım. O nedenle bu sene tohum ekmedim ancak seneye karpuz deneyebilirim belki. Siz denediyseniz tecrübelerinizi öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|