agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balıklar (http://www.agaclar.net/forum/baliklar/)
-   -   Garra ruffa - chin chin - doktor fish (http://www.agaclar.net/forum/baliklar/27901.htm)

denizakvaryumu 26-06-2012 19:11

Garra ruffa - chin chin - doktor fish
 
GARRA RUFA ( KANGAL BALIĞI)

Sivas Kangal ilçesinde YEREL HALK tarafından yüzyılar önce keşfedilen doktor balıkları , şimdi tüm dünya da sağlık ve estetik sektörlerine hizmet ediyorlar. İlaç tedavisi mümkün olmayan sedef hastalarının 21 günlük bir kür sonunda şifa bulmaları, bilimsel araştırmalara neden olmuş ve zaman içerisinde balıkların faydası bilimsel çevrelerce de kabul edilmiştir . 2001 yılının haziran ayında, Sivas Valiliği, Cumhuriyet Üniversitesi ve Balıklı Kaplıca İşletmesi'nin birlikte düzenlediği 'Kangal Balıklı Kaplıcası ve Psoriasis (Sedef) tedavisi"konulu sempozyumda balıkların sedef tedavisine etkileri bilimsel sunumlarla tespit edilmiştir. Hususen Cumhuriyet Üniversitersi Dermatoloji Bölüm Başkanlığı yapmakta olan Prof.Dr. Sedat Özçelik balıklar hakkında 20 yıldır çalışmalarına devam ediyor.

Anavatını Sivas olan sazan familyasının en küçüklerinde olan GARRA RUFA (KANGAL BALIĞI) Mezopotamyanın bazı akarsu ve dere ve termallerindede yaşamaktadır. (Suriye , İran ve Irak).

1960'lı yıllarda Sivas özel idareye geçen bugün ise özel sektör tarafından işletilmekte olan kaplıcalara SSK ve Bağ-kur’a bağlı hastaların, sevk yaptırabilmelerine imkan sağlanmıştırSalgıladıkları DITHRANOL enzimi vasıtası ile yumuşayan ölü derileri vücuttan atma işlevi olan balıklar, dünya sağlık sektöründe ilgi çeken bir trend olarak hijyen problemi olan aletlerin yerine , manikür ve pedikür maksatlı olarakkullanılmaya başlanmıştır. Balıkların barındırıldığı tedavi havuzları U.V. filtrelerle sterilize edilmekte ve tedavinin gerçekleştiği suların hiçbir zararlı bakteri içermemesi temin edilmektedir. İşletmeler sağlık ve estetik maksatlı kullanılan havuzları birbirinden ayırarak hizmet vermektedirler. Amerika , İngiltere ,Rusya, İsveç, Almanya, Hırvatistan, Singapore ve Tayland da kurulan işletmeler yoğun talep görmektedir

HAKKIMIZDA - Garra Rufa Dr. Fish Spa

denizakvaryumu 26-06-2012 19:15

Türkiye'nin doktor balıkları

Sivas`ın balıkları pedikürcü
Sivas`ın Kangal kaplıcalarından alınarak dış ülkelerde üretilen doktor balıklar şimdi Amerika`da pedikürle spa sektörüne binlerce dolar kazandırıyor.

Sivas`ın Kangal kaplıcalarından alınarak dış ülkelerde üretilen doktor balıklar şimdi Amerika`da yeni bir sektörün doğmasına sebep olarak spa ve pedikür sektöründekilere binlerce dolar kazandırıyor.

Türkiye`den alındıktan sonra Almanya, Çin Japon ve Kore`ye götürülen balıklar kaplıcalarda kullanılarak sedef ve deri hastalıkları tedavisi için kullanılmaya başladı. Balıkların hastalıklı olsun olmasın bütün ölü derileri yemesi üzerine işbilen yatırımcılar bunları kuaför ve spalarda pedikür için pazarladılar.


KANGAL BALIKLARI AMERİKA`DA

Washingtonlu kuaförün Ho`nun açtığı pedikür merkezinde doktor balıklar medyada haber olunca işler hızla açıldı. Balıkları Amerikada pazarlayan Dr. Fish Massage Inc. adlı şirket kuaföre kurdukları sistemi bütün kaplıca ve spa tesislerine kuruyorlar.


Kaplıcalarnı yüksek sıcaklıklarına tolere edebilen 3-4 santimetre uzunluğundaki balıklar her ortama uyarak insanlara masaj ve pedikür hizmeti veriyor. Ekolojik ve çevreye duyarlı olduğu için balıkların varlığı kaplıcalarda ayrı bir cazibe yaratıyor. Hr yaştan insanların merak ederek gelmeleri üzerine spa`lar için pazçarlamada büyük bir cazibe aracı haline gelerek müşteri akışını yüzde 30 oranında artırdı.

HER SEANSA 50 DOLAR ÖDÜYORLAR

Bütün dünya medyasında yankılar uyandıran bu balık çılgınlığı Washington`da John Ho, adlı uyanık kuaförün salonuna bu sistemi kurmasıyla yeniden gündeme geldi. yaklaşık 5000`e yakın müsterisi bulunan ve her seansına 50 dolar ödeyerek pedikür yaptıran Ho `Şimdiye kadar jiletle yapılan pedikür için sağlık otoriteleri katı kurallar koydular. Bu nedenle alternatif arayışlar içine girmiştik.Türkiye`den çıkan ve başka ülkelerde yalnız sedef hastalığı için kullanılan balıkları önce saçma bir fikir olarak görmüştük`

John Ho, müşterilerin başlangıçta balıklardan korkacağını bildiği halde şansını denediğini belirterek, balıkları deneyen müşterilerin kısa zamanda bu pedikür tarzını çok sevdiklerini anlattı.

AMERİKALILAR AKIN EDİYOR

Müşterilerinden Tracy Roberts, 33, bunu bir radyo programında duymuş ve merak ederek denemiş. Şimdi bu balıkların en iyi müşterisi onları bütün arkadaşlarına tavsiye etmiş. `Çok spor yaptığımdan şimdiye kadar nasırsız bir ayağım hiç olmadı şimdi ise ayaklarım yumuşacık` dedi.

Balıklar pedikürü baştan sona kadar yapmıyor onların vazifesi suya sokulan ayakları yarım saat çalışarak pediküristin jileti için en uygun hale getirmesini ekliyorlar.

SAĞLIK TESİSİ İÇİN 50 BİN DOLAR HARCADI
Kuaför Ho bu işi Amerikada yapanın yalnız kendisi olduğunu ve elindeki 1000 adet balıkla çalıştığını söyledi. Ho`nun 50 bin dolar harcayarak kurduğu sisteme sağlık otoriteleri henüz müdahale etmedi. Eyalette mevcut havuz kaidelerini uygulatarak sekiz kişilik havuzlar yerine suyu her sefer değişen bir kişilik sistem kurdurdu. Toplu havuzlar işletici içinde pek verimli olmadığı için u yöntemi tercih ettiler. Ancak balıklar genellikle ayağı en kötü durumdaki müşteriye üşüşünce diğerlerine hiç balık gitmiyormuş. Balıklarda bile nerede bahşiş orada servis kuralı geçerli.


TÜRKİYE`DE KAPLICA YÖNETİCİLERİ NE YAPIYOR?
Bizdeki kaplıca ve spa işletmecilerinin dikkatine;

Bu balıkları kullanan Jopon kaplıcaları onların yarattığı cazibe sayesinde müşteri protansiyellerinde yüzde 30 kadar artış olmuş. Şu anda doktor balığı kullanan ülkeler şöyle: Japonya`da, Hakone, Hırvatıs`dan`da Umag, Çin`de Hainan, Güney Kore, Singapur ve Malezya..


DOKTOR BALIKLARIN DÜNYA FİYATLARI

Türkiye`nin doktor balıklarını dünyaya internetten pazarlayan bir şirket ve satış fiyatları şöyle:
Kangal`dan`dan bunları getirtemeyenler herhalde bunları bu şirketten ithal edebilir.

Model Product Name+ Price Buy Now


1 Doctor Fish(Chin Chin Fish) (Min Qty: 150) $1.70


1 Doctor Fish (Min Qty: 150) (Garra Rufa Fish) $6.50


150 Doctor Fish (Chin Chin Fish) $255.00


150 Doctor Fish (Garra Rufa Fish) $975.00


300 Doctor Fishes (Chin Chin Fish) $510.00


300 Doctor Fishes (Garra Rufa Fish) $1,950.00


500 Doctor Fishes (Chin Chin Fish) $850.00


500 Doctor Fishes (Garra Rufa Fish) $3,250.00


Filter Tank(Up to 600L) $100.00


Fish Spa Package Set 1b (Chin Chin Fish) $1,470.00 $1,233.00


Fish Spa Package Set 1b (Garra Rufa Fish) $3,870.00 $3,483.00


Fish Spa Package Set 2b (Chin Chin Fish) $1,340.00 $1,116.00


Fish Spa Package Set 2b (Garra Rufa Fish)

Türkiye'nin doktor balıkları | Genel Bilgiler - | gezikolik.com | "Gezmeyi sevenlerin buluşma noktası..."

denizakvaryumu 26-06-2012 19:18

1 Eklenti(ler)
www.fishmassage.fr - Vidéo Dailymotion

Eklenti 312415

denizakvaryumu 26-06-2012 19:23

2 Eklenti(ler)
Özlem'in Dünyası: DOKTOR BALIKLARLA BALIK MASAJI;)

Eklenti 312416

Eklenti 312417

denizakvaryumu 26-06-2012 19:25

ÇAKMA GARRA RUFA CHIN CHIN BALIKLARINA DİKKAT .....

Avrupa ve Amerika'da spa sektöründe kullanımı kesinlikle yasaklanmış olan Asya kökenli (chin chin) balıkları denetim yetersizliği sebebiyle malesef ülkemizde garra rufa ( kangal balığı) adı altında Antalya ve İstanbulda kullanılmaya başlanmıştır. özellikle hassas ciltlerde ağır tahrişe yol açam bu balıklar, bakteriel hastalık taşıma özelliğinede sahiptir..


HABERLER - Garra Rufa Dr. Fish Spa GARRA RUFA CHIN CHIN BALIKLARINA DİKKAT

denizakvaryumu 26-06-2012 19:29

1 Eklenti(ler)
Eklenti 312418

Dişleri olmayan doktor balıklar garra ruffaların sihirli öpücükleriyle ayaklardaki ölü deriler arınırken, masaj akupunktur noktalarının uyarılması sonucunda günün yorgunluğunu da atma fırsatı sunuyor

Balık masajına ilişkin bilgiler veren Dr. Fish SPA Merkezi'nin kurucusu Tolga Ertan, ' Balık masajı hizmeti veriyoruz. Balık masajı aslında Uzakdoğu'da başlayıp Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyada 26 ülkede gerçekleştirilmektedir. Dr. Fisba El ve Ayak Merkezi olarak ta biz Bağdat Caddesi Caddebostan'da ilk merkezimizi açtık. Önümüzdeki dönemde karşı tarafta da bir merkez açacağız ' dedi

Masajın faydalarını sıralayan Ertan, ' Balık masajının faydası nedir diye sorduğunuzda 28-30 derece sıcaklıkta ünitelere ayaklarınızı sokuyorsunuz. Aslında balıklar ayaktaki ölü deriyi alıyorlar. Bu arada balıklarımızın diğer balıklardan farklı olarak ağızlarında dişleri yok. Acıtma gibi bir durum söz konusu değil. Sadece bir gıdıklanma hissi oluşturuyor. Bu da hiçbirimizin şikayetçi olmayacağı bir durum. Kısa bir süre sonra kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Bu da rahatlama etkisi oluşturuyor. Onedenle masajın etkisini görüyorsunuz. Bu yöntemle aynı zamanda alttaki cilt hücrelerinin oluşması sağlanıyor ve doğal pedikür işlemi gerçekleştirmiş oluyor ' diye konuştu

Masajın sadece ayakları değil tüm vücudu etkilediğini belirten Dr. Tolga Ertan, ' Tüm vücudu etkiliyor. Aslında ayak tüm sinirlerin toplandığı bir bölgedir. Onun için ayak hizmeti veriyoruz. Yurtdışında bazı yerlerde de el ve bütün vücuda uygulamamız söz konusu. Birkaç defa gelinmesi gerekiyor. 2-3 günde bir ayak belli bir seviyeye oturmuş oluyor. Ayaklarda özellikle pembeleşme, bebek ayağı gibi bir konuma gelmiş oluyor ' şeklinde konuştu

Ertan, ' Sevgililer Günü'nde de farklı bir deneyim olduğu için çok daha farklı bir sürpriz yapılabilir. Toplamda 25 dakikalık bir seans söz konusu. 15 dakikalık balık masajı gerçekleştiriyoruz ve sonrasında da üç tane yağ çeşidimiz var. El ve ayak masajı yapılıyor. Toplam 25 dakikalık masajın bedeli ise 35 TL ' dedi. MÜŞTERİLER BALIK MASAJINDAN MEMNUN Dr. Fish SPA Merkezi'ne gelerek bu deneyimi yaşayan Şebnem Demirörgü ise, ' Şu anda hafif gıdıklanma hissi var. Titreşim hareketleriyle masaj etkisi veriyorlar. Rahatlama hissi oluyor. Gayet güzel, sık sık yaptırmaya çalışıyorum ve vakit buldukça geliyorum. Etkisini hissediyorum. Ayağımdaki sertlikten, ölü derilerden arınmış oluyorum ve daha çok yumuşamış hissediyorum. İlk deneyimi burada yaşadım. Hiçbir şekilde rahatsız edici bir durum yok ' diye konuştu

Hijyen standartlarının en üst seviyede tutulduğu Dr. Fish SPA'da kişiye özel tek kişilik akvaryum üniteleri, son teknoloji filtre sistemleri ve özel dezenfektan kullanılıyor. Dünyada birçok ülkede büyük ilgi çeken ve müdavimleri oluşan ' balık masajı ' Türkiye'de ve İstanbul'da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yeni Trend 'Balık Masajı' Meraklılarıyla Buluştu - Yaşam Kategorisi*İstanbul Haberleri

denizakvaryumu 26-06-2012 19:32

1 Eklenti(ler)
Eklenti 312419

FIRSATLARI TAKIP ET - Avrupa nın Son Trendi Balık Pedikürü Kadıköy Aquajen de Doktor Balıklar la 30 Dk lık Balık Pedikürü 59 TL Yerine 51 İndirimle SADECE 29 TL 2 ay geçerlidir. - Günün Fırsatı

denizakvaryumu 26-06-2012 19:36

Antalya'ya tatile gidecek olanlar hillside su otelin arkasındaki aqualand da 10 dakikası 10 tl ye doktor balıklarla tanışabilirler.

Bu yaratıcı -işlevsel olayı bulan geliştiren herkesi tebrik ederim.

denizakvaryumu 26-06-2012 19:42

1 Eklenti(ler)
Eklenti 312420

Latince adı “Garra ruffa” olan küçük balıklar Sivas’ın Kangal ilçesi Kavak köyünde termal su ve derelerde yetişiyor. Termal su ve dere yataklarındaki 'Garra Fuara' ismindeki doktor balıkları satın alan otel ve özel işletmeler özel hazırlanmış havuzlara koyarak yerli ve yabancı turistin hizmetine sunuyor. İnsanlar sürelerine göre seans başına fiyat biçilen tedavi yönteminde ayak ve ellerini sokarak rahatlama hissediyor. 30 dakikası 25 euro ile 20 dakikası 10 euroya arasında değişen fiyatlarla 'Garra Fuara' cins balıklar, turizme hizmet ediyor.


Yerli ve yabancı turistin ilgi gösterdiği 'Garra ruffa' cinsi doktor balıkların bulunduğu özel havuzlardan oluşan bir işletme açan Alanyalı Azmi Uyanık, balıkların el ve ayaktaki ölü derileri yediğini söyledi. Bu balıkların dişlerinin olmadığını ifade eden Uyanık, balıkların sadece vakum yoluyla ölü derileri koparttığını ifade etti. Fısh SPA’nın İşletmecisi Uyanık, “En önemli özellikleri bunu yaparken ağızlarında özel bir enzim var .Bu enzim yeni derinin çıkmasını kat ve kat hızlandırıyor ve rahatlatıyor. Bu da doğal masaj, manikür, pedikür ve masaj etkisi veriyor." dedi. Özellikle Macaristan, Hollanda, İsveç Norveç, Almanya, Danimarka, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelerden gelen turistlerin daha çok ilgi gördüklerini belirten Uyanık, işletmesinde isteyenlere bir uzman tarafından masaj da yapıldığını dile getirdi.

Norveçli Anita Eike, ayaklarını doktor balıkların arasına bırakıp yarım saat kaldıktan sonra çok büyük bir rahatlama hissettiğini dile getirdi. Arkadaşlarından duyduğu doktor balıklara ilk kez Alanya’da geldiğini ifade eden Eike, bu kadar rahatlama olabileceğini tahmin edemediğini bu nedenle arkadaşlarına ve herkese tavsiye edeceğini söyledi.

Alanya'nın Mahmutlar beldesinde bulunan Golt City ve Klas Dom Hotel'e ait Spa Center'deki doktor balıklar da turistlerden büyük ilgi görüyor. Klas Dom Spa Center İşletmecisi Ahmet Çakır, daha önce bir arkadaşının otelinde görünce, kendi işletmesine ilk etapta 600 balık getirerek bu işe başladıklarını belirtti. Daha sonra bin 250 balığa çıkartarak havuzu doldurduklarını ifade eden Çakır, başka otellerde de gelen müşterileri olduğunu ifade etti.

Klas Dom Otel’de ayaklarını doktorlara bırakıp tedavi ettiren Rus Verenika Ivanoviç, rahatlama ve dinlendiğini hissettiğini belirtti.


Kaynak : Doktor balıklar turizm sektörüne hizmet ediyor

denizakvaryumu 26-06-2012 19:48

1 Eklenti(ler)
ÜRÜNLERİMİZ - Garra Rufa Dr. Fish Spa

Bu balıkların tanıtılmasını sağladığı için garrarufa.com.tr ye teşekkürler.

Bu arada Çin'den gelen chin chin balıklarla Sivas kangal garra rufa balıkları karıştırılmasın.

Chin chin balıklarının dişleri var ve akvaryumcularda çok ucuza bulunabiliyor oysa Sivas Kangal garra rufaların dişi yok.

Eklenti 312431

denizakvaryumu 29-06-2012 15:38

1 Eklenti(ler)
Fish Foot Spa, Kuala Lumpur, Malaysia - YouTube

Montserrat 01.14 Garra Rufa La Jugada Olímpica 2008 - YouTube

=================================

Eklenti 314679

Gara Rufa - Detailed info for Gara Rufa,gara rufa,Gara Rufa, on Alibaba.com

http://www.alibaba.com/showroom/turkey-garra-rufa.html

Sivas Kangal'daki gara rufa balıklarının aynısını yukardaki linkten satın alabilirsiniz.Tüm Dünya'ya satışları var.

Chin Chin olmadığı özellikle belirtilmiş.

We are selling Gara Rufa at $1 at a promotional rate.

We are selling Gara Rufa at $1 at a promotional rate. We have 3000 in stock right now. This is excellent for any spas. We have lots of Chinese customers. This is not Chin Chin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024