agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balıklar (http://www.agaclar.net/forum/baliklar/)
-   -   Akvaryumda Salyangozlardan kurtulmak (http://www.agaclar.net/forum/baliklar/26321.htm)

ahmeter 15-02-2012 19:14

Akvaryumda Salyangozlardan kurtulmak
 
Akvaryumda Salyangozlardan kurtulmak istiyorum Bitkileri yıyıyorlar
Çaresi varmı söyler misiniz

limon_sever 15-02-2012 19:20

Macracanta balığının salyangozları yediğini söyleyebilirim.

habipapo 16-02-2012 17:54

sayın ahmeter akvaryumcudan katil salyangoz alırsan sorunu çözersin

ahmeter 16-02-2012 18:21

Teşekkürler
 
Sağ olun

se22mi 17-02-2012 16:52

salyangozu nasıl oluşturdunuz???
siz kurtulmak istiyorsunuz bende oluşturmak :D

nılgun_dogan 17-02-2012 17:37

Sayın ahmeter habipapo arkadaşımızın dediğibi katil salyangoz birde elma salyangoz diye biliyorum ikisi aynımı emin değilim bir önerimde var ben denemedim yalnız salatalığı boydan ince dilim kesip akvaryumun kenarına asın çok güzel topluyor diye biliyorum balıklarınıza sakıncası olurmu diyede çekinerek söylüyorum siz en iyisi katil salyangoz birde elma salyangoz deneyin derim.

ahmeter 17-02-2012 18:49

Sayın Doğan
 
İlginize teşekkür ederim Salatalığı deneyeçeğim iyi günler

ahmeter 17-02-2012 19:43

Resmi
 
1 Eklenti(ler)
Resmi

nılgun_dogan 17-02-2012 19:59

Yeni bitki koydunuzmu akvaryuma bunlar çok hızlıda ürerler.

limon_sever 18-02-2012 09:02

Ciklet balığınız varsa salatalığa bayılır. Çok ince dilimleyip verebilirsiniz. Eğer salyangozları çekmek isterseniz de küçük bir patatesi soyup dilimleyin koyun. Üstünde biriktiklerini görürsünüz. Ama bu bir çare değildir. Yumurtalardan tekrar üreyeceklerdir.

ahmeter 20-02-2012 20:42

Teşekkürler
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 913391)
Ciklet balığınız varsa salatalığa bayılır. Çok ince dilimleyip verebilirsiniz. Eğer salyangozları çekmek isterseniz de küçük bir patatesi soyup dilimleyin koyun. Üstünde biriktiklerini görürsünüz. Ama bu bir çare değildir. Yumurtalardan tekrar üreyeceklerdir.

Deneyeçeğim

x_coder 23-03-2012 08:00

Ben bu salyangoz sorunuyla uzun süre uğraştım. Denediğim çözümleri sıralasam makale olur...
En son, bitkili akvaryumum salyangoz kaynarken, 3 tane katil salyangoz aldım, 2 ay içinde zararlı salyangozların neslini tükettiler. Kendileri de üredi. Geçen gün ölmüş bir balığın leşi üzerinde 9 tane saydım. Çakıl aralarına dökülen Yem artıklarını ve ölü balıkları da temizliyorlar. Bitkilere zarar vemiyorlar.
Katil salyangoz ile elma salyangozu aynı şey değil. Elma salyangozu bitkileri yer! Katil salyangoz minare tipi, koyu kahverengi üzerine sarı halkaları olan. Biraz arıyı andırıyor.

gokcegokce 09-02-2013 01:05

Benim akvaryumumda da bir sürü minik salyangoz var. Patates'i denedik işe yaramadı. Haftalık su değişimi ve yosun temizliği sırasında eşim eliyle gördüklerini topluyor. Böyle böyle azalıyor ama asla bitmiyor. Eşim akvaryum.com üyesi. Oradaki üyelerin tecrübelerine göre, katil salyangoz ve makrakanta da sorunu yüzde yüz çözmemekteymiş. Ancak salyangoz akvaryumda doğal denge için önemliymiş, yani salyangozlarla barışmak lazım.

aerdem 21-06-2013 20:44

Elma salyangozları çok oldugu zaman bitkilere zarar veriyolar ama makrakanta **** katil salyangoz yardımıyla fazla salyangozlardan kurtula bilirsiniz akvaryumunuzda olusan salyangozlar minare salngozu ise hepsinden kurtulmayın asırı üremesini kontrol altına alın boylece salyangozları takip ederek tankınızdakı nitrat artışını fark ede bilirsiniz nitrat artınca salyangozlar yukarıya cıkıyolar

Kocabey 07-01-2014 17:16

Resimde görünen salyangozlar bitkilere zarar vermezler.Çokta büyümezler katil salyangoz ve makrakanta kesin çözüm değildir. Tedbir olarak yemlemeyi azar azar yapın dip kısma yem düşmedikçe salyangozların üremesi azalır. Yemlemeyi ne kadar çok yaparsanız üremeleri aynı orantıda artar.
Elle toplamak uğraştırıcı olur,biraz vahşice gelebilir ama parmağınızla ezmeniz daha hızlı bir yöntemdir...

bin_meh 13-01-2015 11:54

Malesef salyangoz bir kere bulaştığında kurtulması çok zor katil salyangoz evet ciddi oranda azaltıyor ama tamamen bitiremiyor keza akvaryum ilaçlarıda öldürmüyor.

x_coder 04-02-2015 20:56

Benim 2 tane yoğun bitkili akvaryumum var. Salyangozdan çok çektim. Her yöntemi defalarca denedim. Sonunda bulduğum kesin çözüm katil salyangoz oldu. 3 tane attım akvaryuma, 2 ayda sorun kalmadı. Katil salyangozlar yerlerini sevdi çoğaldılar. Şimdi bir balık öldüğünde, onlarcasını üzerinde görüyorum. Normalde yoğun bitkilerden dolayı ender görebiliyorum. Hiç bir zararları yok, görünüşleri güzel, leşleri temizliyorlar. Onlar için de biraz dip yemi atıyorum.
Salyangoz ilacı bitkileri de öldürüyor, sakın kullanmayın! En doğalı ve etkilisi katil salyangoz.

Orhank 05-02-2015 16:04

Ben kabuklarını kırarak balıklarıma canlı yem yapardım

hobiciakvarist 21-07-2015 09:40

Salyangozlar hakkında biraz yabancı kaynaklarda araştırma yaparsanız, insanların farklı tür salyangozları akvaryuma kasıtlı ve bilinçli olarak eklediklerini görürsünüz. Bu nedenle akvaryumunuzdan kurtulmak için bu kadar da acele etmeyin derim ben.

"Adi" salyangoz dediğimiz salyangozlar (pond snail) nüfüsları ile akvaryumunuzdaki alışkanlıklarınız hakkında bilgi verir; bitki yemediklerinden nüfüslarında çoğalma olduğunda akvaryuma balıkların yiyemediği kadar fazla yem attığınız anlamına gelir- yem olmayınca salyangoz üremez. Fazla yem = amonyak.

"Minare" salyangozu dediğimiz (Malaysian Trumpet Snail) tür sürekli toprağın arasına girerek yem aramakta ve bu sayede substrat'ta oksijensiz (anaerobic) ortamın oluşmasını engellemektedir. Anaerobic ortamın pek çok kötülüğü vardır mesela anaerobic bakteriler türer bu ortamda ve bunlar hidrojen sulfit gazı oluştururlar, bu da balıkların sağlığı için iyi değildir. Aynı zamanda minare salyangozları fazla yem ve çürüyen bitkileri de yerler (bitkilerin çürümüş kısımları). Çürüyen bitkiler de = amonyak.

"Ramshorn" denilen salyangoz görüntüsü (ve renkleri) hoş olmakla beraber aynı zamanda cürüyen bitkileri ve yem artıklarını temizlerler. Nüfuslarında patlama yaşanırsa bilinki ya çok fazla çürüyen bitkiniz var tankta ya da çok besliyorsunuz balıkları ve yem artıyor. Bu tank içinde amonyağın artmasını (fazla yemlemeden) önler.

"yarasa kulak" salyangoz adi salyangoza çok benzer ancak bazı türleri adi salyangozdan daha iri boyutlara erişir. Akvaryumda fazla artıkları ve çürüyen bitkileri yediği gibi aynı zamanda hydra yediği de bilinir. Bu nedenle karides akvaryumu ve hydra sorunu olan akvaryumlarda sıklıkla kullanılır.

"Elma" salyangozu denilen salyangozun birkaç farklı türü vardır. Birbirlerine çok benzerler ve kabuk yapısı ile ayırt edilebilirler. Bunlardan sadece birisi bitkili akvaryum ortamına uygundur ve bitki yemez, sadece çürüen bitkileri yer. İri boyu ve sarı, mavi, beyaz gibi kabuk renkleri ile dikkat çekicidir. Tekil olarak beslenirse çoğalma gibi bir sorun yaşamazsınız, zira üremek için bir erkek ve bir dişi salyangoza ihtiyacınız vardır (bu salyangoz hem erkek hem dişi organı taşımaz, yani hermafrodit değildir ve bu nedenle üremeleri için bir kesin erkek ve bir kesin dişiye ihtiyaç duymaktasınız).

Hala tüm salyangozlarınızdan kurtulmak istiyormusunuz? :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024