agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri) (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/)
-   -   Ahtapot pişirmenin en kolay yolu (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/33036.htm)

gultar 02-11-2013 08:54

Ahtapot pişirmenin en kolay yolu
 
Ahtapot denizden çıktığı gibi yani yıkanmadan. dövülmeye gerek kalmadan dondurulur. yeneceğinde buzu çözdürülür. Kafa temizlenir (ya da kafa kesilip atılır) deniz suyunda yıkanır. yine bir bardak deniz suyu konmuş düdüklü tencerede tam 20 dakika( ne eksik ne fazla) pişirilir. Lokum gibi pişen ahtapot soğuyunca temiz su ile çalkalanır .
İstenirse derisi soyulur ama derisiyle yemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağı, limon,sirke, kekik dereotu vs. ilavesiyle salata olarak tüketebilirsiniz. tuzuna bakmadan atmayın. afiyet olsun.

hira 02-11-2013 10:21

Açlıktan öleceksin, yemek zorundasın derseler.. Ya da; derdinin dermenı bu, hastalığına ancak bununla çare bulursun, başka yol yok deseler yerdim:)

Aysel Yavuz 02-11-2013 10:29

öyle deme sevgili Hira..Bence birkez tatmalısın..

Aysel Yavuz 02-11-2013 10:31

bende karides ve kalamarla ilgili böyle önyargılıydım..ama şimdi ikisininde müptelasıyım..Eşim sağolsun :)))

hira 02-11-2013 10:37

Bende kokoreç yemezdim ama eşim kokoreçe alıştırdı.. işkembe bile yemem, kaldı ki ahtapot!

Aysel Yavuz 02-11-2013 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1213961)
Bende kokoreç yemezdim ama eşim kokoreçe alıştırdı.. işkembe bile yemem, kaldı ki ahtapot!

bence karşınıza böyle bir fırsat çıkarsa değerlendirin..:D

gultar 02-11-2013 10:49

Kokoreçin yanında ahtapot,'' zemzemle yıkanmış'' sayılır.

sigortacihasim 03-11-2013 17:42

Girit'te aşçılık okulunda okumuş yaşlı bir rum aşçı bana şöyle bir tarif verdi.
1.5 kilodan fazla ahtapot olmayacak.
denizden çıktığı gibi,çarpılıp dövülmeden mürekkebi ile düdüklüye koyulacak.
Düdüklüye 6 tane şişe mantarı (Yanlış duymadınızbildiğim,z şişe mantarı) konulacak,kapağı kapatılıp 20 dakika pişirilecek.
Neden mantar diye sorduğum da oda bilmiyormuş.
Sadece anlattığı,şişe mantarından çıkan maddelerin ahtapotu pamuk gibi pişirdiğiymiş.
Geçen hafta Metro ya gittim almak için ama yoktu.En kısa zamanda deneyeceğim,sizlerle paylaşacağım.Denemek isteyen olursa da sonucu bekliyorum.sevgilerimle

benceemerik 15-10-2022 11:28

Japon yemek videolarında ben de soya soslu suda kaynatıldığını izlemiştim. Haşlandıktan sonra mı yemeli sizce yoksa üstüne bir de ızgarada pişirilmeli mi?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024