agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri) (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/)
-   -   Teretorlu Balık (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/25060.htm)

Çınarmunarı 03-08-2011 12:39

Teretorlu Balık
 
5 Eklenti(ler)
Geçenlerde köyde teretorlu balık yedim.Bu yemeğin yapılışını sizinle paylaşmak istiyorum...
Bir ya da iki kilo dere balığı (tatlı su balığı) güzelce temizlenir.Tuzda biraz dinlendirilir.Unlanarak balık tavasına güzelce dizilir.Zeytinyağı ile güzelce kızartılır. Sıra sosuna gelir:
-Bir baş sarımsak ayıklanarak dövülür.
-2-3 salkım taneleri saçma iriliğindeki üzüm salkımı (koruk) yıkanır. Dövülerek iyice suyu çıkarılır.
-Ezilen sarımsaklarla yarım çay bardağı zeytin yağı birbirlerine karıştırılır.Daha sonra yavaş yavaş koruk suyu bu karışıma ilave edilerek karıştırılır.
-Bu sosa bizde teretor denir.Kızartılmış balığın üzerine bu sos dökülür ve afiyetle yenir...

birnefestoprak 29-07-2014 08:00

Baliklar yanmis; buyuk ihtimalle cok kuru oldular.

erhan62 29-07-2014 08:39

Sizin usul baska ama sizinki sarmisakli balik oluyor bana göre,
bizlerin kullanimi da söyle
2 sarmisak
1 cay kasigindan az tuz
tutam veya istege göre kirmizi toz biber
250 ml (su bardagi) tahin veya zeytinyagi
150 ml kadar limon suyu siz de koruk suyu olmus
2 kuru ekmek dilimi kabuksuz..
Hepsi ezilecek karistirilacak istenirse icine ceviz kirintilari da konuluyor... Bu da baska tarif bu tarifteki sos kavanozda saklanabiliyor ve et veya balikta marine amacli kullaniliyor, bu da benim bildigim.. Cig sebzelere de kullaniyoruz karnibahar, ispanak salataya cok yakisir...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024