agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri) (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/)
-   -   Ispanaklı balık (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/11625.htm)

Güler 08-12-2008 16:12

Ispanaklı balık
 
SEBO içindir.....

Lipsos veya Kırlangıç balığını az tuzlu suda haşla, ve kılçıklarını ayıkla. İri iri parçalar elde et.
Az haşlanmış ıspanağı, lifleri gidecek şekilde bıçakla kes, biraz karabiber ile bir iki çevirdikten sonra payrexe döşe.
Üzerine ayıkladığın balıkları ser ve yaptığın beşamel sosa biraz kaşar peynir, tuz ve karabiber katarak, balıkların üstüne yay.
En üste de biraz rende kaşar peynir koyarak fırına sür, peynirler eriyip de pembeleştiğinde çıkar, ve servis yap.

JizeL 08-12-2008 16:25

Beşamel sosu çok kullanırım ama balıkla bir arada hiç düşünmemiştim. denemek lazım : )

Güler 08-12-2008 19:25

Sevgili Jizel, çok koyu olmayan bir beşamel hazırlayın, balıkla fırında güzel oluyor.

Sebahattin Sargın 08-12-2008 19:29

Biraz daha saçmalayayım ben ;)

Niye sadece lipsos ve kırlangıç kullanıyoruz, başka balıklar denesek olurmu öğretmenim ;)

Güler 08-12-2008 19:36

Sevgili Sebo, bu balıkların ikisi de beyaz etli balıklardır, bu yemeğe daha yakışıyorlar.
Ama sen istersen hamsiden de yapabilirsin.;););)

Sebahattin Sargın 08-12-2008 19:40

Bu kadar güzel yemek tariflerini ve bu güzel tarifi benim için paylaştığınız için çok teşekkür ederim :)

Sevgiler ;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024