Palamut
Şimdi Palamutlar başladı ve yağsız.En güzeli balıkçıda takoz tabir edilen boylarda kestirip temizledikten sonra bir süre suyu süzülsün yeterli miktarda tuz atıp mısır unu ile unladıktan sonra hemen tava yapmalı. Yanına kırmızı soğanlı rokalı yeşil salata.Afiyet olsun.
|
Bundan 4 sene önce kurban bayramında 3 çift olarak Çanakkale de bir arkadaşımıza davetliydik babaannesi bize fırında tazecik palamut yapmıştı o kadar lezzetliydi ki sonrasında bizlerde defalarca toplanıp denedik ama hiç birimiz o kadar güzel ve lezzetli yapamadık.
Çok az z.yağı tuz ve palamut, fırına sürüyorsunuz o kadar ama o kadar değilmiş (lezzet açısından) |
Alıntı:
|
Palamutun kılçıklarını ayırır kuşbaşı doğrarım. Soğan ve biber doğrarım. Tavaya zeytinyağı koyup, yavaşça çevireerek pişiririm. Soya sosu, muskat, köri eklerim.
şaşılacak bir yemek olur. |
1 Eklenti(ler)
Memet'in yukardaki tarifinden ortaya cikan yemek.
Eklenti 53778 Yapilisi basit ve oldukca lezetli bir yemek. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024