agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri) (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/)
-   -   Hamsili pilav (http://www.agaclar.net/forum/balik-yemekleri-deniz-urunleri/11141.htm)

İklimsiz 05-11-2008 02:02

Hamsili pilav
 
2 Eklenti(ler)
Yarın ne pişireceğim gecenin bu saatinde aklıma takılınca sizlerle de paylaşayım dedim :)

İçli tava **** diğer adıyla hamsili pilav. Şimdi tam da mevsimi. Bugün hamsinin kg. ı 1 YTL idi :)

2 su bardağı pirinçten pilav yapılır. Pilav demlenirken 1 baş soğan ve 1 diş sarımsak rendelenir, yarım demet maydanoz ince ince kıyılır, 1 çay bardağı kuş üzümü ayıklanıp yıkanır.

Bütün bu malzeme pilava ilave edilir, güzelce karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp tekrar demlenmeye bırakılır. ( Arzuya göre çok az tarçın da ilave edebilirsiniz )

Gelelim işin en uğraştırıcı kısmına :)

Ayıkladığımız ve tuzladığımız hamsilerin kılçıklarını çıkarıyoruz ve çok hafif yağladığımız teflon **** borcam tepsiye, sırt kısımları tabana gelecek şekilde, tepsinin kenarından başlayarak güzelce diziyor, hiç boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz. Tepsinin kenarından ve hamsilerin yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoruz ki, sarkan kısımları daha sonra pilavın üzerine kapatacağız.

Eklenti 51958

Hamsileri yerleştirdikten sonra iyice demlenmiş pilavımızı, bastırmadan tepsimize döküyoruz. Kenardan sarkan hamsileri de pilavın üzerine kapatıp, tepsimizin üzerine aluminyum folyo ile kapak yapıp fırına veriyoruz.

Eklenti 51959

Biraz uğraştırıcı ama nefis bir lezzet hamsili pilav. Önden bir çorba ve yanında salata ile afiyet olsun:p

Not: Tavada tarif ve resimler buradan

papatyam 05-11-2008 09:07

İklimsiz, ellerine sağlık bir kaç kaşık ta benim için yermisin ;)
Sabah sabah ta olsa canım çekti :)

Eovyn 05-11-2009 08:47

Bu sene de hamsi mevsimi geldi çattı. Dün akşam bizim de menümüzde vardı. Ben sizler gibi güzel yapamam henüz ikinci denememdi ama çok lezzetli oldu. Hamsi severlere şiddetle tavsiye ederim :D:D

beyzagıda 05-11-2009 09:45

valla çok güzel görünüyo yapan olsada yesek

sevim.K 05-11-2009 10:27

Ellerinize sağlık iklimsiz teşekkürler. Uzun zamandır görmediğim bir dostu görmüş gibi oldum tarifi görünce.

denemek lazım:)

Müge 05-11-2009 10:47

acaba ilk denemede tuturabilme oranım % kaç?Hafta sonu denemek lazım.

İrem Erdinç 05-11-2009 11:05

?
 
Fırında ne kadar kalıyor?

Midem zil çalmaya başladı ama hamsili pilavdan başka bir şey yemeyi istemiyorum :(

Ellerinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler.

Harun Parlak 05-11-2009 11:45

Sayın İklimsiz sabah sabah başıma iş açtınız. Hemen gitdim Hamsi aldım. Ama sizinkadar uygun alamıyoruz malisef. Genede İstanbulda en uygun fiyat 5 tl den aşşağı düştüğünü 3 yıldır hiç görmedim.

kordelyalı 29-11-2009 05:18

Çok net şekilde tarif etmişsiniz.Teşekkürler.

Hhatice 29-11-2009 23:31

Ben de hamsili pilav çok yaparım şekil olarak aynı ama ben pilavı baştan pişirmiyorum ben önce iç pilav hazırlıyorum.Eğer 2 bardak pirinç ıslattıysam 3 bardak suyu üzerini hamsi ile kapadığım cam kaba koyup fırına atıyorum .çünkü pişen pilav tekrar hamsiler pişene kadar pişerse lapa olur diye düşündüm.Ayrıca pilavın içine de biraz hamsi katılırsa çok daha güzel oluyor :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024