agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen hassoman

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2008, 21:12   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Asma yapraklı hamsi

Yapraklı sebze yemekleri kategorisine girer mi bilmiyorum. Eğer girmiyorsa yorum akışını bozmak istemem doğrusu... Ama bu yemeğin esas kızı (hadi oğlanı demeyeyim) asma yaprağı olduğu için buraya yazdım; yazdım ama bu aynı zamanda balık yemeği de... Bu yüzden başka bir yere taşınırsa alınmam doğrusu...

Hamsinin son demleri artık... Bu vereceğim reçetenin benzerlerini duymuşsunuzdur; ama inanın bu farklı... Azıcık zahmetli gibi görünüyorsa da malzemeleri önünüze aldığınızda hiç de göründüğü kadar zahmetli olmadığını göreceksiniz.
Ya ne olur deneyin bu yemeği... Çünkü ben geliştirdim

Asma yaprağını dolmalık hazırlar gibi hazırlıyoruz.
Hamsilerin kemiklerini çıkarın (hamsi kuşunda olduğu gibi. Zaten bu yemeğin adı asma yaprağında hamsi kuşu dense yeridir yani)
Kaşar peynirini kibrit şeklinde balık sayısının iki katı kadar kesip bir kenara koyuyoruz...
Domatesin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarıp kiprit çöpünden kabaca parçalar hazırlıyoruz...
Limonu sıkıp suyunu hazır ediyoruz..
Maydonozları ince ince kesiyoruz...
Karabiber...
tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıyoruz ki bıçağa kolay gelsin..

Hazırlanışı:
- İki asma yaprağının kenarlarını birbirinin üzerine bindiriyoruz. Rastgele azıcık tereyağ sürüyoruz. Üzerine hamsiyi karnı açık vaziyette koyuyoruz...
- Hamsinin içine kaşar peynirini, maydonozu, domatesi koyup azıcık tereyağ koyuyoruz (şöyle nohut tanesinden daha küçük...) Sonra bir -iki damla limon suyunu damlatıp, karabiber serpiyoruz ve asma yaprağını balıkla birlikte sarıyoruz...

Tavaya önce sıvı yağ koyup asma yapraklı hamsiyi diziyoruz... Tava hafif harlıca ateş üzerinde iken asma yaprağı şöyle bir suyunu salacak, sonra çekecektir. Arzu eden bu aşamada sarmaların arasına azıcık tereyağ koyabilir. Sarmaları bir çatalla arasıra sağa sola oynatıyoruz. Sarmaların altları kararmaya başlayınca çeviriyoruz... Bu yüzleri de kararıncaya kadar yine çatalla oynuyoruz...
Servis...

mandalinci beğendi.
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024