02-11-2013, 09:54 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Ahtapot pişirmenin en kolay yolu
Ahtapot denizden çıktığı gibi yani yıkanmadan. dövülmeye gerek kalmadan dondurulur. yeneceğinde buzu çözdürülür. Kafa temizlenir (ya da kafa kesilip atılır) deniz suyunda yıkanır. yine bir bardak deniz suyu konmuş düdüklü tencerede tam 20 dakika( ne eksik ne fazla) pişirilir. Lokum gibi pişen ahtapot soğuyunca temiz su ile çalkalanır . İstenirse derisi soyulur ama derisiyle yemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağı, limon,sirke, kekik dereotu vs. ilavesiyle salata olarak tüketebilirsiniz. tuzuna bakmadan atmayın. afiyet olsun. |
02-11-2013, 11:21 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Açlıktan öleceksin, yemek zorundasın derseler.. Ya da; derdinin dermenı bu, hastalığına ancak bununla çare bulursun, başka yol yok deseler yerdim |
02-11-2013, 11:29 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
|
öyle deme sevgili Hira..Bence birkez tatmalısın.. |
02-11-2013, 11:31 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
|
bende karides ve kalamarla ilgili böyle önyargılıydım..ama şimdi ikisininde müptelasıyım..Eşim sağolsun )) |
02-11-2013, 11:37 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bende kokoreç yemezdim ama eşim kokoreçe alıştırdı.. işkembe bile yemem, kaldı ki ahtapot! |
02-11-2013, 11:44 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
|
bence karşınıza böyle bir fırsat çıkarsa değerlendirin.. |
02-11-2013, 11:49 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Kokoreçin yanında ahtapot,'' zemzemle yıkanmış'' sayılır. |
03-11-2013, 18:42 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Girit'te aşçılık okulunda okumuş yaşlı bir rum aşçı bana şöyle bir tarif verdi. 1.5 kilodan fazla ahtapot olmayacak. denizden çıktığı gibi,çarpılıp dövülmeden mürekkebi ile düdüklüye koyulacak. Düdüklüye 6 tane şişe mantarı (Yanlış duymadınızbildiğim,z şişe mantarı) konulacak,kapağı kapatılıp 20 dakika pişirilecek. Neden mantar diye sorduğum da oda bilmiyormuş. Sadece anlattığı,şişe mantarından çıkan maddelerin ahtapotu pamuk gibi pişirdiğiymiş. Geçen hafta Metro ya gittim almak için ama yoktu.En kısa zamanda deneyeceğim,sizlerle paylaşacağım.Denemek isteyen olursa da sonucu bekliyorum.sevgilerimle |
15-10-2022, 12:28 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2022
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
|
Japon yemek videolarında ben de soya soslu suda kaynatıldığını izlemiştim. Haşlandıktan sonra mı yemeli sizce yoksa üstüne bir de ızgarada pişirilmeli mi? |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|