agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 4 Gönderen gultar
  • 2 Gönderen gultar
  • 1 Gönderen sigortacihasim

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2013, 08:54   #1
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Ahtapot pişirmenin en kolay yolu

Ahtapot denizden çıktığı gibi yani yıkanmadan. dövülmeye gerek kalmadan dondurulur. yeneceğinde buzu çözdürülür. Kafa temizlenir (ya da kafa kesilip atılır) deniz suyunda yıkanır. yine bir bardak deniz suyu konmuş düdüklü tencerede tam 20 dakika( ne eksik ne fazla) pişirilir. Lokum gibi pişen ahtapot soğuyunca temiz su ile çalkalanır .
İstenirse derisi soyulur ama derisiyle yemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağı, limon,sirke, kekik dereotu vs. ilavesiyle salata olarak tüketebilirsiniz. tuzuna bakmadan atmayın. afiyet olsun.

 
gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:21   #2
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Açlıktan öleceksin, yemek zorundasın derseler.. Ya da; derdinin dermenı bu, hastalığına ancak bununla çare bulursun, başka yol yok deseler yerdim

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:29   #3
Ağaç Dostu
 
Aysel Yavuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 974
öyle deme sevgili Hira..Bence birkez tatmalısın..

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:31   #4
Ağaç Dostu
 
Aysel Yavuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 974
bende karides ve kalamarla ilgili böyle önyargılıydım..ama şimdi ikisininde müptelasıyım..Eşim sağolsun ))

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:37   #5
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Bende kokoreç yemezdim ama eşim kokoreçe alıştırdı.. işkembe bile yemem, kaldı ki ahtapot!

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:44   #6
Ağaç Dostu
 
Aysel Yavuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Bende kokoreç yemezdim ama eşim kokoreçe alıştırdı.. işkembe bile yemem, kaldı ki ahtapot!
bence karşınıza böyle bir fırsat çıkarsa değerlendirin..

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:49   #7
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Kokoreçin yanında ahtapot,'' zemzemle yıkanmış'' sayılır.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 17:42   #8
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Girit'te aşçılık okulunda okumuş yaşlı bir rum aşçı bana şöyle bir tarif verdi.
1.5 kilodan fazla ahtapot olmayacak.
denizden çıktığı gibi,çarpılıp dövülmeden mürekkebi ile düdüklüye koyulacak.
Düdüklüye 6 tane şişe mantarı (Yanlış duymadınızbildiğim,z şişe mantarı) konulacak,kapağı kapatılıp 20 dakika pişirilecek.
Neden mantar diye sorduğum da oda bilmiyormuş.
Sadece anlattığı,şişe mantarından çıkan maddelerin ahtapotu pamuk gibi pişirdiğiymiş.
Geçen hafta Metro ya gittim almak için ama yoktu.En kısa zamanda deneyeceğim,sizlerle paylaşacağım.Denemek isteyen olursa da sonucu bekliyorum.sevgilerimle

arıkuşu beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019