agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2010, 15:00   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Balık köftesi

Balıktan çok balık köftesini severim, genelde balık yemeyen çocuklar da severler.

2 adet palamut
2 soğan
maydanoz
ekmek içi
bir avuç karides (şart değil)
yumurta (isteğe bağlı, karides koyunca yumurta koymuyorum)
tuz
karabiber
(arzu ettiğiniz başka baharatlar, az miktar tarçınlı da deneyebilirisiniz.)

Suyunu dökmeye acıdığım için çiğden de yapıyorum ama ayıklamak zor oluyor. Suda haşlarsanız kolay ayıklanıyor, suyunu çorbada değerlendirebilirsiniz.

Temizlenen balıklar, ikiye böldüğünüz bir adet soğanla birlikte 10 dakika kadar kaynatılır. Sudan çıkarılan balıkların etleri ayıklanır. İçine rende soğan, bir yumurta, maydanoz, ekmek içi, baharatlar katılarak yoğrulur, küçük parçalara ayrılarak köfteler hazırlanır.

Fırın ya da ızgarada pişirilecekse içine az miktarda zeytinyağı ilave edilir. Tavada kızartılacaksa una sonra da yumurtaya bulayıp kızartılır.


Düzenleyen Kiraz : 21-12-2010 saat 17:13
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 15:08   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Teşekkürler, sevgili Kiraz, hafta sonu denemek istiyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 15:26   #3
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Balık çorbası hiç yapmadım ama balık köftesi yapıyorum. Çok da severek yiyoruz (Özellikle de oğlum çok seviyor Tarifi de şöyle :

500-600 g mezgit fileto,
1/2 demet dereotu,
1 yemek kaşığı limon suyu,
2-3 diş sarmısak, (isteğe göre daha çok da olabilir)
1 soğan,
tuz,karabiber
Malzemeler el mikseri ile iyice ezilir. 1 yumurta ve yaklaşık 100 g galeta unu ile hamur yapılıp 12-13 adet yuvarlak ve tombul köfte hazırlanır. Mısır ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sosla birlikte servis yapılır.

SOS: 300 g yoğurt,
100 g mayonez,
biraz limon suyu ve hardal iyice karıştırılır. Ağız tadına göre karabiber ve tuz ilave edilebilir. Afiyet olsun

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 17:03   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bu hafta balıktan gideceğiz galiba. Bu lezzetleri mutlaka denemek gerek.

Denemesine denerim de sadece bir adet yesem perhizim bozulur mu sevgili zenfree?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 17:10   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Kızartma yapmazsanız hiç bir şey bozulmaz Güler Hanım, gönül rahatlığıyla yersiniz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 17:12   #6
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ben köftelere az tarçın da koyuyorum, daha güzel oluyor, tarife ekliyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 17:13   #7
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Ahhh o perhizzz...
Ben de fena halde mustaribim o yuzden sizi cok iyi anlıyorum. Köfteleri öğlen yer akşamı da salatayla geçirirseniz sanırım pek zararı dokunmaz.Ama eminim siz bu dengeyi cok iyi ayarlarsınız.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024