agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Hhatice
  • 1 Gönderen sigortacihasim
  • 3 Gönderen Wallnut

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2010, 16:58   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,634
Galeri: 73
Balık sarması

Rahmetli annem eskiden balık sarması yapardı, hiç de tarifini almamışım. Palamuttan yaptığını hatırlıyorum, kara lahana yaprağı kullanırdı ve bol naneli olurdu. Yendiğinde balık balık kokmazdı ve çok lezzetli olurdu. Benzer şekilde yapan var mı?

 
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 17:20   #2
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Sardalya balıklarını temizleyip,asma yapraklarına sararak mangalda ızgara yapabilirsiniz.Hele mevsiminde taze çekirdeksiz beyaz üzüm yapraklarına sarıpta yaparsanız tadına doyulmaz.

yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 17:25   #3
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Sevgili Kiraz, tarifi bilmiyorum ama bana çocukluğumu hatırlattınız, paylaşmadan edemedim.
Ben küçükken uskumru henüz sıradan bir marmara balığıydı ve anneannem uskumru dolması yapardı. Derisini hiç yırtmadan bütün balığın içini galsamalarından boşaltır, sonra balık etini de kullanarak yaptığı bir iç pilavla yine aynı yerden doldurur ve yanlış hatırlamıyorsam kızartırdı. Hem görüntüsü hem de lezzeti muhteşem olurdu. Daha bunun gibi şimdilerde unutulmuş birçok yemek pişirirdi anneannem. Artık ne bu yemekler ne de onları yapanlar var..

arapsabunu beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 18:17   #4
Ağaç Dostu
 
Bahar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 379
Sevgili eser ben kara denizliyim hiç balık dolması sarması görmedim.
Şimdi meraklandım doğrusu.
Turşusunu, çorbasını, salamurasını böreğini biliyorum ama pek yapmam.
ben pek beceremiyorum.
Balık bizim evde sadece kızartma olarak tüketilir.
Acaba balık tatlısı yapan varmı.

Bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 20:05   #5
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Ben uskumrudan yapıyorum .Palamuttan hiç duymadım .Sevgili Kiraz Teyzeniz filan yok mu? Belki akrabalardan bilen vardır .Çok merak ettim palamut dolmasını


Uskumru dolması

Uskumru balığının solungaçlarını çıkarıp .içini boyun kısmından temizliyoruz.Karnını yarmadan temizlememiz gerekiyor. Balığımızı yıkıyoruz.Sonra tezgahın üzerine aldığımız Uskumru balığını inciltmeden kuyruk kısmının en uç noktasından kılcığını kırıyoruz. Avucunuzun içi ile tezgahta yuvarlayarak kılçığını ve etlerini boşaltın .İçi boşalan Uskumru balığının etlerini ayırın .Derisi kalın olduğu için patlamıyor.

Tavada zeytin yağını biraz ısıtıp
ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış biberi ,maydonoz,1-2 diş sarımsak ve balık etlerini tuz ve karabiberi ilave ediyoruz .Kavuruyoruz.daha sonra balığın boyun kısmından kavurduğumuz karışımı dolduruyoruz .Ben ilk öğrendiğimde içini fazla doldurmuştum .Biraz patladı .

Balığı çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıyoruz..Yumurtaya mutlaka az su ilave edin ki saçak yapmasın kızartırken
Afiyet olsun .Biraz uğraştırıyor ama gerçekten çok lezzetli oluyor.

arapsabunu beğendi.

Düzenleyen Hhatice : 22-12-2010 saat 19:37
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 06:26   #6
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Uskumru dolması

Uskumru balığının solungaçlarını çıkarıp .içini boyun kısmından temizliyoruz.Karnını yarmadan temizlememiz gerekiyor. Balığımızı yıkıyoruz.Sonra tezgahın üzerine aldığımız Uskumru balığını inciltmeden avucunuzun içi ile tezgahta yuvarlayarak etlerini boşaltın .İçi boşalan Uskumru balığının etlerini ayırın .Derisi kalın olduğu için patlamıyor.

Tavada zeytin yağını biraz ısıtıp
ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış biberi ,maydonoz,1-2 diş sarımsak ve balık etlerini tuz ve karabiberi ilave ediyoruz .Kavuruyoruz.daha sonra balığın boyun kısmından kavurduğumuz karışımı dolduruyoruz .Ben ilk öğrendiğimde içini fazla doldurmuştum .Biraz patladı .

Balığı çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıyoruz..Yumurtaya mutlaka az su ilave edin ki saçak yapmasın kızartırken
Afiyet olsun .Biraz uğraştırıyor ama gerçekten çok lezzetli oluyor.
Sevgili Sedef, bir harikasın, İşte çocuk anılarımın yemeği.!!!!
Hemen kaydediyorum ve kendime güvendiğim birgün mutlaka yapacağım, sağol

Sanırım sevgili Kirazın sözünü ettiği bu tip bir dolma değil de -eğer yanlış anlamadıysam -etli yaprak dolması tarzında bir yemek. Ben de hiç duymadım. Meraktayım doğrusu


Düzenleyen Eser İlhan : 22-12-2010 saat 07:58
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 08:03   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,634
Galeri: 73
Evet, benim tarifim aynı etli yaprak sarması gibi ama baharatlarla çok güzel oluyor. Teyzem tarifi bilirdi ama o rahmetli olalı çok oldu, yine de araştıracağım. Palamut dışında, başka beyaz etli balıktan da yapılabilir diye düşünüyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 09:39   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
Ben de uskumru dolmasını duymuştum, asma yaprağında sardalyayı sık sık yaparız (ızgara olarak).

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 09:57   #9
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Arkadaşlar ben de Kipa dan Panga Balığı fileto aldım, ilk defa çekine çekine sadece una bulayıp kızarttım çok az yağda resmen börek gibiydi sıfır kılçık ve pamuk gibi tavsiye ederim

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 17:26   #10
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Dolmada balığın eti çıkarılmaz. Kahvaltı bıçağı ile kılçığı altından ve üstünden içeri sokup etten ayırırsınız. Bir kaç denem gerekir başarmak için. Balık kılçığından ayrılır. İçi doldurulur. Dereotu şarttır. Kızartılmaz. Tepsiye dizilir, fırında az sulu olarak pişirilir. Keyfe göre üstüne zeytin yağı ya da tereyağı konulabilir pişirilirken.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 18:03   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Dolmada balığın eti çıkarılmaz. Kahvaltı bıçağı ile kılçığı altından ve üstünden içeri sokup etten ayırırsınız. Bir kaç denem gerekir başarmak için. Balık kılçığından ayrılır. İçi doldurulur. Dereotu şarttır. Kızartılmaz. Tepsiye dizilir, fırında az sulu olarak pişirilir. Keyfe göre üstüne zeytin yağı ya da tereyağı konulabilir pişirilirken.
Üstad! Eğer yapıyorsanız lütfen bizim için de safha safha fotoğraflar mısınız?
İnanın çok makbule geçer.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 18:12   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,299
Galeri: 5
Dostlar, bende size yaptığım dört kişilik sardalya sarmasını tarif edeyim.( yöresel olarak sardelya, sardalye olarak geçer)
Sardalya'nın kılçığını çıkar, bir limon ve zeytinyağıyla sosla, dolaba koy, ertesi gün de hafif haşladığın asma yaprağına balığı sar, ızgarada yanmaması için sardığın balığın dış kısmını hafifçe yağla sonrada köz halindeki ızgarada pişir. Afiyet olsun.

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 18:23   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
Hepsini yapıyoruz da, bir gün dolapta bekletilmesi yoktu. Olsun, onu da deneriz. El elden üstündür demiş Atalarımız.

Tarif için teşekkürler sayın kalambaklı.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 18:36   #14
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Üstad! Eğer yapıyorsanız lütfen bizim için de safha safha fotoğraflar mısınız?
İnanın çok makbule geçer.
İzmir'de uskumru bulduğumda yapayım dolma.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 19:34   #15
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
İzmir'de uskumru bulduğumda yapayım dolma.

Çok iyi olur sevgili memet
Tekirdağ bir zamanlar benim çocukluğumda uskumru cenneti idi .Çiroz yapılır dükkanların önüne asılırdı.

Doğrusu sizin dolmayı merak ettim .Ama unutmayın ki yörelere göre yemek tarifleri değişir.Böyle olmaz diyemezsiniz .Biz Tekirdağ 'da böyle yaparız.Beğenirmisiniz beğenmezmisiniz bilemem ama İstanbul'da Boğaz restorantlarıda böyle yapıyor.Size katıldığım tek nokta dereotu ilavesi ,Ben katmıyorum .Çocuklarım yemediği için.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 20:36   #16
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Bu olabilirmi Sevgili Kiraz Hanım

Balık Sarma
Levrek veya fileto çıkarılmış olan iskorpit balığından yapılan balık sarma için söğüş usulü doğranmış kuru soğan, pirinç, rendelenmiş havuç, dereotu, karabiber, nane, tuz , dolma içi gibi hazırlanıyor. Fileto balıklar haşlanıp kılçıkları çıkarılıyor, küçük parçalara ayrıldıktan sonra malzemeyle karıştırılıyor. Bir tarafta pazı yaprakları hafifçe haşlanıp, içine malzeme konulduktan sonra yaprak sarma gibi sarılıyor. Balık sarmalar bu defa tek sıra halinde tepsiye diziliyor ve içine bir bardak su, limon ve zeytinyağı konulduktan sonra üstü folyo kâğıdı veya kapakla kapatılıp 15-20 dakika pişiriliyor. Soğumaya alınan balık sarmalar zeytinyağlı olduğu için soğuk olarak yeniyor. Püf noktası yağ miktarının ölçülü olması ve fazla pişirme durumunda, pirinçli iç malzemenin sarma içinde aşırı yumuşak olması.

http://www.sihirlitur.com/mezeler/index.html

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 20:38   #17
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Bir de resim ekleyelim

Eklenen Resimler
 
bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 20:50   #18
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Bir de bunu buldum, kendi tariflerim değil ama

Malzeme:

2 adet Mezgit Balığı Filetosu

1 su bardağı Pirinç

2 adet Soğan

1 tatlı kasığı Dolmalık Fıstık

1 çorba kasığı Dolmalık Üzüm

1 çay bardağı Sıvı Yağ

150 gr Yaprak

1 çorba kasığı Nane (kıyılmış)

1 çorba kasığı Maydanoz (kıyılmış)

1 çorba kasığı Dereotu (kıyılmış)

Karabiber

Tuz



Hazırlanışı:

Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın. Soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ateşten Almadan önce ince kıyılmış dereotu, nane, maydanoz ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan Bir miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça Gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye

Yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 Dakika pişirin.

http://www.goktepe.net/kategori/beslenme/page/4

Eklenen Resimler
 
bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 12:34   #19
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,634
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Bir de bunu buldum, kendi tariflerim değil ama

Malzeme:

2 adet Mezgit Balığı Filetosu

1 su bardağı Pirinç

2 adet Soğan

1 tatlı kasığı Dolmalık Fıstık

1 çorba kasığı Dolmalık Üzüm

1 çay bardağı Sıvı Yağ

150 gr Yaprak

1 çorba kasığı Nane (kıyılmış)

1 çorba kasığı Maydanoz (kıyılmış)

1 çorba kasığı Dereotu (kıyılmış)

Karabiber

Tuz



Hazırlanışı:

Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın. Soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ateşten Almadan önce ince kıyılmış dereotu, nane, maydanoz ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan Bir miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça Gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye

Yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 Dakika pişirin.

http://www.goktepe.net/kategori/beslenme/page/4

Sorduğum buna benzerdi, tadı aynıysa gerçekten güzel oluyor. Pazı ile yemedim ama pazıyla da güzel olacağını düşünüyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2010, 11:39   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,468
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan Mesajı Göster
Sardalya balıklarını temizleyip,asma yapraklarına sararak mangalda ızgara yapabilirsiniz.Hele mevsiminde taze çekirdeksiz beyaz üzüm yapraklarına sarıpta yaparsanız tadına doyulmaz.
Şurada bir reçete sunmuşum. Bu yaz bu reçeteyi sardalya ile uyguladım. Daha mı güzel oldu ne?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2010, 12:47   #21
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
En iyisi ben bu ara mutfak başlığına hiç bakmayayım.
Perhiz yapmaya bir niyet ettim, gelen tarifler iyice aklımı karıştırmaya başladı.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2010, 13:53   #22
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
En iyisi ben bu ara mutfak başlığına hiç bakmayayım.
Perhiz yapmaya bir niyet ettim, gelen tarifler iyice aklımı karıştırmaya başladı.
Tam kalamar tava tarifini vermek üzereydimki yazınızı okuyunca vazgeçtim

yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2010, 18:26   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan Mesajı Göster
Tam kalamar tava tarifini vermek üzereydimki yazınızı okuyunca vazgeçtim
Yok yok, siz benim yazdığıma bakmayın, verin güzel tarifinizi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 22:11   #24
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Sevgili Kiraz, tarifi bilmiyorum ama bana çocukluğumu hatırlattınız, paylaşmadan edemedim.
Ben küçükken uskumru henüz sıradan bir marmara balığıydı ve anneannem uskumru dolması yapardı. Derisini hiç yırtmadan bütün balığın içini galsamalarından boşaltır, sonra balık etini de kullanarak yaptığı bir iç pilavla yine aynı yerden doldurur ve yanlış hatırlamıyorsam kızartırdı. Hem görüntüsü hem de lezzeti muhteşem olurdu. Daha bunun gibi şimdilerde unutulmuş birçok yemek pişirirdi anneannem. Artık ne bu yemekler ne de onları yapanlar var..
Sn.Eser İlhan...Uskumru denizlerimizin yağlı balıklarındandır.Yağlı balıklar pek kızartma olmaz.Olusa bile ağır olur.
Rahmetli babam da kalsamalarını bağırsakları ile birlikde alırdı.İçini çok iyi yıkar hafif tuzlardı.Sonra,maydanoz ve dere otunu iyi kıyıp,yapılan iç pivala karıştırır,(boğaz)yaka kısmından karnına doldururdu.Ama karnını patlayacak şekilde şişirtmezdi.Bu arada bahçemizden koparttığı bir adet defne yaprağını da yakasından içeri sokardı.
Sonra bunlardan 4 tanesini küçük tel ızgaramıza yerleştirdi.
Kışın evde kömür sobası yakardık.Açardı yandan kömür attığımız kapağını,o kapakdan içeri sokardı tel ızgarayı,bir ters-bir yüz pişirirdi.
Pişerken balıklardan akan yağlar,cız cız dedikçe sobada ki kömürler alevlenirdi...Ne kadar havalandırsak da,perdelere bile sinen o mis gibi balık kokusu bir iki gün geçmezdi evin içinden.

YeniBON beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 23:32   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Asma yapragında Sardalyacılar.
Aman dikkat,balığı ya çok yağlayıp sarın ya da yaprağı sıcak suda biraz haşlayıp çıkartın.Balık pişerken yaprağa yapışır ,yerken yaprak temizlemekten
balıktan bir tat alamazsınız.
,

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 22:09   #26
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Wallnut Mesajı Göster
Asma yapragında Sardalyacılar.
Aman dikkat,balığı ya çok yağlayıp sarın ya da yaprağı sıcak suda biraz haşlayıp çıkartın.Balık pişerken yaprağa yapışır ,yerken yaprak temizlemekten
balıktan bir tat alamazsınız.
,
Sn.Wallnut,bu onuda beni aydınlattınız.Yaprağın önceden haşlanacağını bilmiyordum.Çok teşekkür ederim.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2012, 16:28   #27
Ağaçsever
 
selmansahin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-12-2012
Şehir: kütahya
Mesajlar: 46
değişik bir yemek.

selmansahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019