agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 5 Gönderen sarin
  • 3 Gönderen livadi
  • 1 Gönderen sevim.K
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 4 Gönderen livadi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2008, 17:00   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
ormanlı hamsi

Annem tavada ormanlı hamsi yapardı. Bol yeşillik, mısır unu ve hamsi(tuzlu mu emin değilim). Bu Karadeniz yemeğinin tarifini bilen var mı?

sarin ve mrduran beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 17:36   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 924
ORMANLI HAMSİ

6 kişilik
200 gram tuzlanmış hamsi
1 kg pazı
1 demet taze soğan
1 büyük kuru soğan
1 adet patates rendesi
nane
maydanoz
2 adet taze kabak rendesi
2 çorba kaşığı un
2 domates
3 çarliston biber

Bütün sebzeleri yıkayıp, ince ince doğrayın. Büyük bir kabın içine yerleştirin, 2 çorba kaşığı un ilave edin. Hamsileri ilave ettikten sonra üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Karışım macun gibi olana kadar su ilave edin. Tavada kızdırdığınız yağa, bir kepçe aldığınız malzemeyi ilave edin. Tavadaki malzeme krep gibi olmalı. Karışımı tahta kaşıkla yassılaştırın. Her iki tarafının iyice pişmesi için kaşıkla ters düz yapın.

nevsune, Kiraz, Sonul ve 2 kişi beğendi.
sarin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 10:38   #3
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Bizde biraz daha farklı bir yöntemle yapılır bu;

Dibi tutmayan bir tavada, önce kılçıkları çıkarılmış hamsilerle, ince kıyılmış kuru soğan kavrulur, peşisıra tüm sebzeler sırayla sotelenerek eklenir ve sebzeler iyice pişene kadar kavrulur.

Başka bir kapta un ve su ile oldukça sulu (Krep hamurundan daha sulu) bir hamur yapılır ve tavada pişen sebzeli karışıma akıtılır.

Bu sebzeli ve unlu karışım, un kokusu iyice çıkana kadar karıştırarak pişirildikten sonra tahta kaşığın tersi ile bastırılarak düzlenir, krep gibi bir tarafı kabuk bağlayıp kızarınca alt üst edillerek diğer tarafına da aynı işlem uygulanır.

Bu aşamada eğer malzeme çok fazla ise yarısı bir yere ayrılarak önce ilk kısmı şekillendirilerek kızartılır sonra ikinci kısmı.Tavada kalan kısmın kalınlığı serçe parmağımız kadar olmalıdır, ayrıca istenirse bu aşamada biraz daha yağ eklemesi yapılabilir. )

Afiyet olsun

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 10:54   #4
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sevgili livadi adı ormanlı hamsimiydi bilmiyorum hiç duymadım babaannemin kaygana dediği sebzeli hamsi bu hatırlattınız teşekkürler hepinize.

Malzemeler arasında kabak, patates varmıydı bilmiyorum ama taze ve kuru soğan, maydanoz, nane, pazı aklımda kalmış. Un olarak mısır unu diye biliyorum tabi çok uzun yıllar oldu hafızam yanıltabilir.

Teşekkürler sevgili livadi, sevgili kiraz ve sevgili sarin. Memleket kokusu almış gibi oldum.

mrduran beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 13:43   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Benim sorduğum, Sn. Sarin'in tarifine benziyordu. Az yağda bir tava tabanı kadar serçe paröağı kalınlığında olduğunu hatırlıyorum. Tarif için teşekkürler, buna tuzlu hamzi bulmak lazım.

Sn. Livadi, sizin tarifiniz tuzlu hamsi ile değil sanırım. Yanılıyor muyum?

mrduran beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 09:33   #6
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Sevgili Kiraz evet salamura hamsi ile az yağda yapılır benim dediğim ve aynen dediğiniz gibi tavanın yüzeyini kaplayacak genişlikte ve bir parmak kalınlığında olur.

Sevgili Sevim K, buna ormanlı hamsi dendiğini ben de bilmiyordum, tarifi okuyunca bizim sebzeli hamsiyi hatırladım.

Malzemeler çok değişkendir, elinizde bulunan tüm sebzeleri kullanabilirsiniz, pazı, nane, yeşil soğan, kabak, patates hepsi olabilir. Memlekette özellikle meyvenin çok yendiği yaz aylarında, canımız tuzlu şeyler çektiğinde çok yaparız bunu


Düzenleyen livadi : 24-12-2012 saat 09:38 Neden: ekleme
livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024