agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-12-2010, 19:22   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Midye Köftesi

Midye dolmasını, midye tavasını yemişsinizdir ama midye köftesini yediniz mi bilmiyorum?

Ballı karidesin tarifini verirken orada midye köftesinden de bahsetmiştim. Bazı arkadaşlar tarifini istemiş. Bugün yaparken sizin için fotoğrafladım.


Ben bunu, Gelibolu-Güneyli köyünde Orfoz Restoran da yemiştim. Çok hoşuma gidince de tarifini aldım.

1 paket temizlenmiş iç midye
1 iri kuru soğan
1 demet maydanoz

tuz, karabiber, yenibahar.

Un, süt, yumurta.

İç midyelerin siyah kenarını keserek atın. Diğer kısmını iki ve ya üçe bölün.
Kuru soğanı ince ince çeltin.
Maydanozu ince ince doğrayın.

Tencere içine çok az sıvı yağ koyup (2 çorba kaşığı kadar) soğanları hafifçe pembeleştirin ve üzerine küçük küçük doğranmış midyeleri ve maydanozu ilâve ederek kavurun.
Üzerine biraz karabiber, tuz ve yeni bahar ilave ettikten sonra isterseniz 2-3 çorba kaşığı şarap ilave ederek bir taşım da kapaksız kaynatarak altını kapatın.

Başka bir tencereye 4 çorba kaşığı kadar un koyarak hafifçe pembeleştirin buna biraz süt ilave ederek koyuca bir beşamel sos yapın ve hızlıca çırpın, daha sonra ılınınca bu beşamel sos içine 1 yumurta (tamamı) kırın ve karıştırarak bu malzemeyi midyeler ile birleştirin.

Müjver havasında bir malzemeniz oluyor. Çok cıvık olursa az bir unla biraz daha koyulaştırabilirsiniz.

Mermer tezgahınızın üzerine bol un serperek, 1 tatlı kaşığı dolusu olarak aldığınız bu müjverimsi karışımı unun üzerine koyarak baş parmağınız kalınlığında ve boyunda köfteler meydana getirin. Malzeme biraz cıvık olduğu için avuçlarınızı da unlayarak şekil verin. Daha sonra kızgın sıvı yağda kızartın.

Midyeler, soğan ve maydanoz.

Name:  PC200167 (600 x 450).jpg
Views: 1224
Size:  65.3 KB

Name:  PC200170 (600 x 450).jpg
Views: 1320
Size:  44.0 KB

Name:  PC200169 (600 x 450).jpg
Views: 1275
Size:  43.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 19:24   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Midyelerin kavrulmuş hali ve beşamel sos ilavesi.

Name:  PC200171 (600 x 450).jpg
Views: 1276
Size:  41.9 KB

Name:  PC200172 (600 x 450).jpg
Views: 1130
Size:  43.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 19:28   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Köfte şekli verilişi.

Name:  PC200174 (600 x 450).jpg
Views: 1188
Size:  54.6 KB

Name:  PC200176 (600 x 450).jpg
Views: 1151
Size:  46.9 KB

Name:  PC200175 (600 x 450).jpg
Views: 1153
Size:  55.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 19:29   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Güler Hanım harika görünüyor afiyet olsun.

Not: Diyete başlayınca kendinizi yemek tariflerine adadınız galiba.))))

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 19:30   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ve köfteler.... Levrek fileto kızartması eşliğinde.

Name:  PC200179 (600 x 450).jpg
Views: 1327
Size:  42.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 19:34   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili zenfree, çok haklısın.
Bugün kendime Izgara balık yapacaktım ama baktım levrek güzel bir tane alıp geldim. Bol salata eşliğinde tava olarak yedim. Ama çok lezzetliydi.
Baksana... Kılçıksız, börek gibi. Evde mısır unu yoktu, bir de mısır unu olsaydı. Offf, offf.

Name:  PC200177 (600 x 450).jpg
Views: 1124
Size:  68.5 KB

Name:  PC200178 (600 x 450).jpg
Views: 1476
Size:  38.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 20:02   #7
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Elinize sağlık, çok leziz görünüyor. Levrekleri nasıl yaptığınızı merak ettim doğrusu..

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 20:21   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Aldığınız levreğin filetosunu çıkartın veya balıkçınızda çıkarttırın. Orta kılçığı ve yanak kılçıkları atılıyor, derisi de tabii.
Elinizde iki parça löp balık eti oluyor.
Bir parçasını soğan doğrama tahtası üzerine yatırarak verevine ufak parçalar haline getirin. Sonra bu parçaları yıkayıp, havlu kağıt üzerine koyarak sularını emdirin. Üzerlerine az miktarda tuz atın.

Çukur bir kap içinde iki adet yumurtayı çırpın, biraz su ilâve edin. Önce una (mısır unu daha lezzet veriyor) sonra yumurtaya buladığınız levrek parçalarını kızgın sıvı yağda kızartın ve bunları yine fazla yağlarını emmesi için havlu kâğıt üzerine alın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 20:26   #9
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Güler Hanım bu levrek tarifi diyet tarifi mi oluyor?

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 20:45   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bu biraz kaçamak! Esasında ben Levreği Oğuz için hazırladım desem, desem de kim inanır?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 21:10   #11
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Bana da ızgara yemekten gına geldi, güzel kaçamak olur bu...

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 19:20   #12
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Midyeseverlere:

Levent Artüz: Midye yerine pil emin daha az zarar görürsünüz! - Yaşam - T24

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024