agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2010, 00:31   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ballı karides

Ballı karides ve midye köftesi yaptım.

Fotoğraflarını yüklüyorum. Beğenirseniz tarifini vereceğim.

Name:  P7100064 (600 x 450).jpg
Views: 1381
Size:  54.6 KB

Name:  P7100069 (600 x 450).jpg
Views: 1366
Size:  38.3 KB

FAKO beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 00:36   #2
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Ben midye köftesinin tarifini isterim

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 00:37   #3
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Ellerinize sağlık Güler hanım Balık köftesi ve midye dolması yaparım ama midye köftesini ilk defa duyuyorum. BAllı karidesin methini sitedeki arkadaşlardan duyduk Diğerlerini bilmem ama ben tarifi istiyorum. Tabii size zahmet olmazsa

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 00:40   #4
Ağaç Dostu
 
gulşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Kocaeli(Değirmendere)
Mesajlar: 482
Galeri: 5
valla hiç karides ve midye pişirmemiş biri olarak yapması çok zor değilse bende ıkısının tarıfınıde denemeyi isterim bayılıyorum deniz ürünlerine

bu arada muhteşem görünüyolar karnım mı acıktı ne ?)

gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 00:41   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Pazartesi günü midye köftesi yiyebilecekler arkadaşlar. Beğenirlerse tarifi veririm.

Sevgili katmer, tamam her iki tarifi de yazarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 01:08   #6
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Derin dondurucuda bir kap midyem var. Tarifi alır almaz yapacağım

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 01:11   #7
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Ben de midye köftesinin tarifini değilde, kendisini isterim.
Siz sebo'ya tarifini verin, köfteleri de bana verin.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 05:01   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Denizden Babam çıksa yerim diyenlerden birisi olarak Sabahın köründe bile canım çekti Lütfen bende istiyorum hem Midye dolmasının hemde Ballı Karidesin tarifini.
Güler hanım bu saatte de yutkunmakla yetindim inanınki.
Teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum tarifleri

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2010, 23:41   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
BALLI KARİDES (Çin usulü karides)

Seçeceğiniz karides normal büyüklükte olmalı Jumbo karidesler güzel olmuyor.
Temizlenen karidesler çok azaldığı için ben genelde 2kg. alıyorum.

Bol suda yıkanmış karidesleri çiğ halde temizleyeceksiniz.
Çiğ durumda temizlemesi biraz el alıyor ama yapacak başka bir şey yok. Temizleme sırasında dikkat edilecek husus; karidesin kuyruğu ve son eklemi kabuklu kalacak (buradan tutarak yediğimiz için) diğer bölümleri iyice temizlenecek.

2 kg. karides için 5 adet iri beyaz (sulu) soğan, piyazlık doğranacak.
5-6 diş sarımsak, ince ince kıyılacak.
Tencereye yarım çay bardağı veya biraz daha az sıvı koyarak, piyazlık soğanlar ve sarımsaklar kavrulacak. Pişsin ama iyice ölmesin. (Tuz yok)

İçine biraz kırmızı pul biber ve karabiber ilave edin.

Soyulmuş karidesleri ilave edin, bir iki çevirin. Sonra 1.5 limonun suyunu, 4 çorba kaşığı soya sosu, 3 çorba kaşığı da süzme bal ilave edin.
Yine bir iki çevirdikten sonra tencerenin kapağını kapatarak, karidesler beyazlaşana dek, yani 10-15 dakika pişirin.

İndirmenize yakın, irice doğranmış bol maydanozu da ilave ederek hemen ateşi söndürün.

Afiyet olsun.

(Tabağınıza aldığınız karidesleri, kuyruk kısmından tutarak eme eme yemek en doğrusu, sosunu çatalınızla da yiyebilirsiniz veya ekmeğinizi bandırarak da. Ama karideslerin kuyrukları olduğundan buradan tutarak yemek gerekir)

Çiğ karides.
Siyah çizginin üst kısmı yemizlenecek.
Temizlenmiş, kuyruğu ve son eklemi kalan karides.

Name:  P7120101 (600 x 450).jpg
Views: 5489
Size:  44.1 KB

Name:  P7120104 (600 x 450).jpg
Views: 2501
Size:  39.2 KB

Name:  P7120106 (600 x 450).jpg
Views: 1904
Size:  32.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:14   #10
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Karadesin bağırsağı sırtındadır yani üstünde orayı ince ip gibi koyu renkte bir çizgi misali orayı iyi temizleyin.
Elinize sağlık Güler hanım , deniyecem ilk fırsatta, Ananas ve kaşar peyniride karidese çok kaşıyor çin usulü .

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:25   #11
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Allahım, bir böcek bu kadar mı lezzetli olur

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:33   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bana göre öyle ama sen gel de onu Lilium ve kasap94 ün eşine anlat.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:36   #13
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Deniz mahsulleri en sevdiğim şeylerdir. Ahtapot, midye, pavurya, karides... Hepsine bayılırım.
Dün balıkçıda pavuryaları görünce çakıldım kaldım. Malum annemin evi bu aralar müsait değil o tür ziyafetlere. Boynu bükük ayrılmak zorunda kaldım

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:41   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Deniz mahsüllerini ben de çok severim. Zevkle de yerim ama içlerinden yiyemediğim tarak. Acaba biraz canlı canlıyken, limon sıkıldığında oynaması mı yoksa ağzımın içinde hareket etmesi mi midemi zorluyor diye düşünüyorum.
Iııhh, ben tarağı sevmiyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:44   #15
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Ona katılıyorum. Bir canlıyı yutmak gerçekten zor.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:45   #16
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Böceklerin eti olmaz ki, karidesin eti var Gece gece karnım acıktığından olsa gerek mutfak sayfalarından çıkamıyorum. Hayatımda hiç karides yemedim, karidesi sadece oltaya takmak için kullandım. Yemek istiyorum ama ev halkı pek sıcak bakmıyor. Bir yolunu bulup denemem lazım. Ellerinize sağlık Güler Hanım

(Bu arada tarak nedir)

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:48   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Buyrun gelin ben size her türlü karides pişiririm.

Tarak... hani, Shell benzin istasyonlarının amblemi var ya o.

FAKO beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 00:52   #18
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sağolun Yok yok hazır Silifke'de bu ara taze karides bolken azıcık pişirip deneyeyim bari.

Tarağı tanıdım şimdi, kabuğundan ayırınca bile sanki refleks gibi dokununca kımıldıyor.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 02:21   #19
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Bende pavuryayı ilk defa duydum araştırcam neymiş acaba ?
Tadı güzel mi neye benziyor tadı ?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 10:45   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Pavurya=Yengeç. (Burada köylüler yan yan gittiğinden yankıç diyorlar)

Çok da lezzetlidir. Bembeyaz etli. Yemesi biraz zordur, lokantada yerken kıracağı aleti ve özel çatalını da getirirler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 11:43   #21
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Güler Hanım güzel başlığınızı işgal ediyoruz ama şunu da belirtmek istedim, pavuryalar canlı canlı kaynar suya atılıyor ve haşlanarak ölüyorlar. Bana etik değilmiş gibi geliyor.

Bir alternatifi var bu yöntemin, canlı pavuryaların en iri kıskacı koparılıyor sadece yemek için ve pavurya geri salınıyor. Kıskaç bir süre sonra yeniden çıkıyormuş ama bu yöntem de hoş değil; çünkü o kıskaç bu hayvanların korunma mekanizması. Koparılınca hayvanı düşmanlarına karşı savunmasız olarak yeniden sulara göndermiş oluyoruz.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 11:46   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Nariel çok haklısın ama.....
Allahtan ben evde pişirmiyorum, hep lokantada yiyoruz. Bu sefer de arz ve talep meselesi diyeceksin ama onda da haklısın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 12:51   #23
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Allahım, bir böcek bu kadar mı lezzetli olur
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bana göre öyle ama sen gel de onu Lilium ve kasap94 ün eşine anlat.
İyi ki anlatmamışız yoksa biz aç kalırdık

Temizlemesinin dışında, Gerçekten çok leziz harika bir tat, mideme düşkün olmayan biri olarak ben çok beğendim, bilhassa deniz ürünlerini sevenlerin yemesini tavsiye ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024