11-07-2010, 00:37 | #3 |
Ağaç Dostu.
|
Ellerinize sağlık Güler hanım Balık köftesi ve midye dolması yaparım ama midye köftesini ilk defa duyuyorum. BAllı karidesin methini sitedeki arkadaşlardan duyduk Diğerlerini bilmem ama ben tarifi istiyorum. Tabii size zahmet olmazsa |
11-07-2010, 00:40 | #4 |
Ağaç Dostu
|
valla hiç karides ve midye pişirmemiş biri olarak yapması çok zor değilse bende ıkısının tarıfınıde denemeyi isterim bayılıyorum deniz ürünlerine bu arada muhteşem görünüyolar karnım mı acıktı ne ?) |
11-07-2010, 05:01 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
|
Denizden Babam çıksa yerim diyenlerden birisi olarak Sabahın köründe bile canım çekti Lütfen bende istiyorum hem Midye dolmasının hemde Ballı Karidesin tarifini. Güler hanım bu saatte de yutkunmakla yetindim inanınki. Teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum tarifleri |
12-07-2010, 23:41 | #9 |
Moderatör
|
BALLI KARİDES (Çin usulü karides) Seçeceğiniz karides normal büyüklükte olmalı Jumbo karidesler güzel olmuyor. Temizlenen karidesler çok azaldığı için ben genelde 2kg. alıyorum. Bol suda yıkanmış karidesleri çiğ halde temizleyeceksiniz. Çiğ durumda temizlemesi biraz el alıyor ama yapacak başka bir şey yok. Temizleme sırasında dikkat edilecek husus; karidesin kuyruğu ve son eklemi kabuklu kalacak (buradan tutarak yediğimiz için) diğer bölümleri iyice temizlenecek. 2 kg. karides için 5 adet iri beyaz (sulu) soğan, piyazlık doğranacak. 5-6 diş sarımsak, ince ince kıyılacak. Tencereye yarım çay bardağı veya biraz daha az sıvı koyarak, piyazlık soğanlar ve sarımsaklar kavrulacak. Pişsin ama iyice ölmesin. (Tuz yok) İçine biraz kırmızı pul biber ve karabiber ilave edin. Soyulmuş karidesleri ilave edin, bir iki çevirin. Sonra 1.5 limonun suyunu, 4 çorba kaşığı soya sosu, 3 çorba kaşığı da süzme bal ilave edin. Yine bir iki çevirdikten sonra tencerenin kapağını kapatarak, karidesler beyazlaşana dek, yani 10-15 dakika pişirin. İndirmenize yakın, irice doğranmış bol maydanozu da ilave ederek hemen ateşi söndürün. Afiyet olsun. (Tabağınıza aldığınız karidesleri, kuyruk kısmından tutarak eme eme yemek en doğrusu, sosunu çatalınızla da yiyebilirsiniz veya ekmeğinizi bandırarak da. Ama karideslerin kuyrukları olduğundan buradan tutarak yemek gerekir) Çiğ karides. Siyah çizginin üst kısmı yemizlenecek. Temizlenmiş, kuyruğu ve son eklemi kalan karides. |
13-07-2010, 00:14 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Karadesin bağırsağı sırtındadır yani üstünde orayı ince ip gibi koyu renkte bir çizgi misali orayı iyi temizleyin. Elinize sağlık Güler hanım , deniyecem ilk fırsatta, Ananas ve kaşar peyniride karidese çok kaşıyor çin usulü . |
13-07-2010, 00:36 | #13 |
Ağaç Dostu.
|
Deniz mahsulleri en sevdiğim şeylerdir. Ahtapot, midye, pavurya, karides... Hepsine bayılırım. Dün balıkçıda pavuryaları görünce çakıldım kaldım. Malum annemin evi bu aralar müsait değil o tür ziyafetlere. Boynu bükük ayrılmak zorunda kaldım |
13-07-2010, 00:41 | #14 |
Moderatör
|
Deniz mahsüllerini ben de çok severim. Zevkle de yerim ama içlerinden yiyemediğim tarak. Acaba biraz canlı canlıyken, limon sıkıldığında oynaması mı yoksa ağzımın içinde hareket etmesi mi midemi zorluyor diye düşünüyorum. Iııhh, ben tarağı sevmiyorum. |
13-07-2010, 00:45 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Böceklerin eti olmaz ki, karidesin eti var Gece gece karnım acıktığından olsa gerek mutfak sayfalarından çıkamıyorum. Hayatımda hiç karides yemedim, karidesi sadece oltaya takmak için kullandım. Yemek istiyorum ama ev halkı pek sıcak bakmıyor. Bir yolunu bulup denemem lazım. Ellerinize sağlık Güler Hanım (Bu arada tarak nedir) |
13-07-2010, 02:21 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Bende pavuryayı ilk defa duydum araştırcam neymiş acaba ? Tadı güzel mi neye benziyor tadı ? |
13-07-2010, 11:43 | #21 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım güzel başlığınızı işgal ediyoruz ama şunu da belirtmek istedim, pavuryalar canlı canlı kaynar suya atılıyor ve haşlanarak ölüyorlar. Bana etik değilmiş gibi geliyor. Bir alternatifi var bu yöntemin, canlı pavuryaların en iri kıskacı koparılıyor sadece yemek için ve pavurya geri salınıyor. Kıskaç bir süre sonra yeniden çıkıyormuş ama bu yöntem de hoş değil; çünkü o kıskaç bu hayvanların korunma mekanizması. Koparılınca hayvanı düşmanlarına karşı savunmasız olarak yeniden sulara göndermiş oluyoruz. |
13-07-2010, 12:51 | #23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Temizlemesinin dışında, Gerçekten çok leziz harika bir tat, mideme düşkün olmayan biri olarak ben çok beğendim, bilhassa deniz ürünlerini sevenlerin yemesini tavsiye ederim. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|